mrock, 1 litre 26.6 km ile 20 km sonuçları arasında 500 km üstü yol yapmadığın taktirde (19.2 Litrede 114 km hata!) insanı bu oranda şaşırtacak bir sonuç varmı ytl bazında sence (500 km yi anca 45 günde yapıyorum,bu manav,market veya pazara gidilecek motor değil;onun için 250 cc var bende zaten) :cyclopsan.(sonuçta sıkıştırınca yakıt yüzdesi arttı diyorum.)
Teknik bulguları,araştırmalarımı ve çevirilerimi yazıyorum birkişi bile teşekkürü gereksiz görürken yakıtta 6 km fark yaşamam heyecan yaratıyor.
GV650 nin motoru SV650 ve dl 650 kopyası olduğuna göre benzeri oranda yakıt tüketmesi sıra dışı değildir. Saygılar.:bounce:
Sevgili viceroy,
Öncelikle haklı olduğunu belirteyim. Güzel araştırmalar yaptın ve yayınladın. Ben kendi adıma teşekkür ederim. :rendeer:
Diğer yandan şaşırtıcı benzin tüketimi verileri ile ilgili birçok kişinin meraka kapılmasını da normal karşılamak gerekir. Çünkü verdiğin ilk bilgilerde 3,76 l / 100 km gibi bir sonuç çıkıyor ki, hakikaten insanların kafalarını darmadağan etmeye yetecek bir sonuç :cherry:
Ben kendi adıma pek şaşırmadım. Yani tüketim değerlerini şaşırmana şaşırmadım , çünkü bu motoru ilk aldığında insanın nasıl bir dünya haline girdiğini iyi bilirim :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Neyse, artık şu sarfiyat meselesini hallettiğimize göre önümüze bakalım
Bu motoru nasıl customize ederiz ? Neler yapılabilir ? Ne nerede ucuz ? vs. vs.
Sanıyorum ben sizlerden bir adım ilerdeyim o yüzden yaptıklarımı anlatayım.
Zaten orjinal tüm aksesuarlarını taktırtıp almıştım. Bunları üstüne :
Aynalar değişti ( Highway Hawk ) Deponun altına siyah conta yapıştırıldı , Ön sinyal çubuğu üzerine 2 adet sis lambası, orjinal korna olması gereken yere taşındı ve depo altına havalı korna takıldı. Bir de switch düğmesi ile kontrol sağlandı, tüm vidalar paslanmaz çelik ile değişti. Plastik tıkaçlar, krom ile değişti. küçük krom plakalılk takıldı, Gidon yanında çirkin gözüken başlara krom başlık takıldı
Belki şimdi hatırlayamadığım bir iki şey daha vardır.
Sıradakiler : çift egsoz ve jet kit, sele ( daha rahat ve şık tasarım)