evet arkadaşlar havalar ısınmaya başladı.Ama sezonla beraber arıza döneminide açtım.GV650 de bir süredir akü sorunu yaşıyordum.Akü şarj edip bir süre kullandım yaklaşık 3 hafta falan.Fakat akü tekrardan zayıflamaya başladı.Bugün yeni akü almaya gittim fakat akü takmadan önce aklımza konjektör veya alternatörde bir sorun olabilirmi gibisinden bir soru takıldı. Motoru vurdurarak çalıştırdık ve akü ampermetreye bağladık.Şarj seviyesi çok düşük, gazı açınca 0.2 -0.3 gibi bir şarj artışı oluyor.Gösterge en az 13 seviye göstermesi gerekirken bu seviye 12.4 civarında gazı açıncada 12.6 ya falan çıkıyor.Stop edip marşa bastığımda 3.2-4.5 civarına düşüyor ve marş basmıyor.Üstelik sağlam aküylede takviye yaptık. sonuç hüsran.Marş cırt diyor ve kalıyor.Sonra araba aküsüyle takviye ettik o bile marşı çevirmedi.Vurdurarak çalışıyor sadece o da şarj seviyesi çok düşük.Motorda sanki güçlü elektirik çeken bir cihaz var gibi.Şarj etmemeside cabası.Şu meşhur konjektör vakası benide bulmuş olabilir mi acaba???.
Usta motoru bırakıp bütün tesisatı kontrol etmem gerekeceğini söyledi.Allahım ya araba aküsü bile marşa bastıttırmadı.2,3 tur cır cır çevirip duruyor alet.Vurdurarak çalıştırdım ve bir süre yol yaptım.Ön farı açmıştım ve giderek sönükleşti ön far akü resmen bitirme seviyesine geldi.Bence aküde sorun yok! Elektirik tesisatı denincede ilk aklıma konjektör geliyor.Moralim bozuk zira bu sebeptense baya yatacak motor:salut:.
Herkese saygılar...