hyo'nun yeni ürettiği stator'ler eski statorlerle aynı ebatlara sahip. ve sanırım daha güçlü bobinleri var. yeni stator ile değiştirenler gördüğüm kadarıyla epey memnunlar. Ama konjektörü de değiştirmen yararına 
Valla ne diyeyim sanırsam bu pop yiyeni yenisi ile değiştireceğim!!! Baksan sarımına garanti veren yer 250 TL istiyor.. Hadi pazarlıkla 225 diyelim Eee orjinali zaten bu poğ yiyenin 270 TLyani riske edemem bu saatten sonra hocam
![]()
Valla ne diyeyim sanırsam bu pop yiyeni yenisi ile değiştireceğim!!! Baksan sarımına garanti veren yer 250 TL istiyor.. Hadi pazarlıkla 225 diyelim Eee orjinali zaten bu poğ yiyenin 270 TLyani riske edemem bu saatten sonra hocam
![]()
Evet an itibari ile tokur u cetin ustanin ellerine teslim ettim arkadaslar.. Su an sari dolmustan yaziyorumcetin usta sorun alternatorden olmayabilir dedi.. Orjinal konjektoru alacaz bakalim hayirlisi ile yakinda yuvaya doner tokur
![]()
Hocam oncelikle haklisin sonuna kadar yardimci oldunuz bana her konuda minnet duydugumu bilmenizi isterim.. Umarim hic problem yasamazsiniz ama olurda yasarsaniz ilk ben kosarim yardiminiza..
Dostum alternatoru olcmeyi beceremedimelimden hic elektrik isi gelmiyor buda benim zayif yonum.. Yani denemedim degil ama beceremedim bir turlu.. Cetin usta ya gelince sonuna kadar guvenirim. Yani 3 kurus kazanmak icin hile hurda yapacak biri degildir. Zaten sadece tahmin etti. Kendisi global motor zamanindan beri hyosung uzerine calismis motorun icini disini heryerini bilen bir usta.. Bir onceki arizada gosterdigim herkes sanzuman ay ve hilal degismesi gerek derken usta tek bir somunla problemi cozdu ustelik telefonda durumu anlattigim dakikada merak etme arizan cok kucuk birnariza diyebilecek kadar motora hakim.. Yani daha acip bakmadi. Bakinca sizlerle durumu paylasacagim.
Alketas, bu motorlarin dusuk km li olanlarindan ziyade temiz kullanilmis olanlarina bak derim.. Varsin kilometresi olsun ama temiz kullanilmis bir motor bul..
Hangileri ama bir sürü rakam var oradaHocam sirtina al hic yakmazvalla dedigin degerleri asla goremedim gorememde sanirsam
![]()
Çok güzel bakımlardan sonra inebilir o seviyelere yakıt. Ama çok güzel bakımlardan bahsediyoruz
Herkesin motosikletin ıvır zıvırından anlaması çok şart değil tabi. ama bence yine de belli şeylere hakim olmak iyidir. olunamıyorsa da iyi bir usta tanımak iyidir...
Ben ustaların gününün gününe tutmadığını bildiğimden, şu usta kesin iyidir ona git tavsiyesi asla veremem. Çünkü ortalama motosiklet ustaları genelde profesyonel bakış açısından epey uzaklar. Bizim ülkemizde icad edilmiş olan esnaf kafasına sahipler. Esnaf kafası olan adamın keyfi yerindeyse işini güzel yapar. keyfi yerinde değilse, keyfini kaçıran şeye göre iş yapar. Meseal maddiyata sıkıştıysa, motora özenmeyeceği gibi, bir de gereksiz masraf çıkartır. Aynı adam 1 ay sonra gittiğinde, muhtemel aynı arızayı 5'te bir fiyatına ve güzelce de çözebilir.
profesyonel bakış açısıyla bu işi yapıyorum diye yola çıkan tabiri caizse " dallamalar " da profesyonelliği, aynı işçiliği 10 katına yapmak sanıyor. Halbuki diğer ustalardan tek farkı üzerinde işyerinin adı yazılı bir tulum ve yağı pası silinmiş etraftan ibaret.
Mesela motolab denen hasanpaşadaki yere asla gitmeyin. adamlar benim comet'in üç balatasını değiştirmeye 280 lira istediler. balataları en iyisinden taksan 150 lira eder. Üç balata değiştirmenin işçiliği 130 liradaha önce daha uyguna balata değiştirmişlerdi ama, yapıverin dediğim gaz kolundaki boşluğu almadıkları gibi, bir de ön fren hidroliğini boş bırakmışlar. virajda farkettim. fren hava alsa gitmiştim.
Bu sebepten şu ustaya çok güvenirim dememelisiniz. Hatta bana göre, her tamirattan sonra ustadan / servisten, şunlar yapıldı, şunlar şöyle işlem gördü diye yazan imzalı kaşeli bir servis formu almak lazım derim. zira can güvenliğini bu gün sallayan esnaf kafası yarın sallamayabiliyor.
Tabi her ustanın günahını almayayımama %95'inin çekinmeden alırım günahını.