Arkadaşlar söz konusu motor benim eski motorum. İstanbul'dan ilk sahibinden almıştım. İşimden ayrılmayı planladığımdan dolayı nolur nolmaz diye gayet temiz bir şekilde Antalya'dan bir arkadaşa satmıştım. Bu motoru düşünen arkadaşlar için fiyatları açık açık yazayım. Ben ilk sahibinden 2010 Kasımında 6250 TL'ye satın aldım. Hatta sağolsun arkadaşla iyi anlaştık. 5000 TL peşin verip geri kalanını parça parça vermiştim. Daha sonra ben sanırım Nisan-Mayıs 2011 gibiydi 6000 TL'ye peşin olarak Antalya'daki arkadaşıma sattım. Hatta satarken çok ciddi bir şekilde inşallah işlerim yolunda giderse geri alırım demiştim. Neyse günler geçti. Ben tekrar motor alabilecek hale gelince bir baktım benim motor 7250 TL'ye satılık. Arkadaşla konuştuk. Emme manifoldlarını, debriyaj balatasını falan değiştirdiğini ve 6500 TL'ye satabileceğini söyledi. Ben biraz bekledim. Daha sonra 6000 TL'ye anlaştık ancak benim bir süre yurtdışında olmam sebebiyle olay biraz askıda kaldı. Arkadaşta Didim'deki bu yeni alıcıya satmış. Ben yine Antalya'daki arkadaşı arayarak durum hakkında bilgi almak istedim. Çünkü diğer arkadaş motoru alır almaz sanırım 7250 TL'ye satışa koymuştu. Allahtan motoru biliyorum da kim kaça falan satıyor devamlı takipteyim

Antalya'daki arkadaş bana alıcının onu telefonla arayıp yolda motorun vitese geçmediğini, kilitlediğini falan filan söylemiş. Ama ben özellikle bu noktada çok emin değilim çünkü halen yurtdışındayım ve çok sağlıklı konuşamadık. Neyse sonra bir baktım motorun fiyatı 5999'a indi. Arkadaşa mesaj attım. Kısaca durumu anlattım. Bana motorda problem olmadığını söyledi. Ben dönünce hala satın almak istediğimi ilettim arkadaşa. Gelince görüşeceğiz ama nasip işi tabi.
Uzun lafın kısası, arkadaşlar kızmasın ama bence bu motorun fiyatı -uzun zamandır piyasasını takip eden ve bizzat alım/satım yapan biri olarak söylüyorum - 6000-7000 TL aralığında olmalıdır. Eğer satmak için aylarca beklemek istemiyorsanız tabi ki. Hele 8000 TL'ler falan bence imkansız.
Motor hakkında bir kaç bilgi vereyim. Km.si ben aldığımda 34.000 idi. Ama km. saati bozuldu. Ben onu tamir edecem derken km saatinin içindeki dişlilerle oynadım falan km.si yanlışlıkla 15.000'e düştü

Sonra da vallahi 34.000'e çıkaramadım

. Onu tamir edemedim. Sıfırıda pahalıydı. Bende gittim o fotolarda görünen Sigma km saatini aldım. Çok verimli çalışıyor.
Olmazsa olmaz konjektör arızasını daha motoru alır almaz istanbul-Ankara otobanında yaşadım. Zar zor eve vardım. 15-20 liraya bir konjektör takmıştım kendim. Hatta üzerine bir adette fan taktım ısınmasın için. Ben sattığımda çalışıyordu.
Statörü arıza yaptı. Çıkardım ve forumu araştırırsanız buraya da yazmıştım kendi ellerimle sardım

O da güzel çalışıyordu.
Deposu boyalıdır. İlk sahibi HYOSUNG yazısını çıkarmak için boyatmış. Ben bir reklamcı da tekrar aynı çıkartmayı yaptırdım ve taktım.
Karbüratör senkranizasyonu yapılmıştır.
İki lastiği yeni almıştım. Ön Metzeller arka Kore malı Shinko'ydu galiba. Arkalardan memnun değildim. Bence değiştirmek lazım.
Zincir-dişli iyi durumdaydı. Şimdiki halini bilemem tabi.
GT650 parasına göre iyi motordur. Şehir içinde kullanımı çok çok rahattır. Torku yüksek olduğundan trafikte canınızı sıkan ayılardan çabucak uzaklaşabilirsiniz. Arada bir uzun yol yaparım da diyorsanız takarsınız bir ön cam olur biter. Tabi ki inanılmaz bir konfor sunmaz ama uzun yolda da sizi üzmez. Ben bir sport-touring veya enduro-touring peşindeyim ama dediğim gibi hala aklımda bir GT650 almak var. İnanın param olsa 2. motor olarak elimde tutmaktan hiç geri kalmazdım. Hiç mi problemi yok. Tabi ki var. Sorunsuzluğu ile ünlü bir motor değildir ama problemleri çok ucuza çözülebilir. Bir de evden kaçmak için fırsat yaratır böyle şeyler (Evden dışarı çıkamayan erkekler için tabi)
Sahibinden.com'da ilanı bulunan bir motor için bundan daha detaylı bilgi verebilen varsa bir adım öne çıksın da görelim