...global motorun getirdiği eskiler üstten çift eksantrikli 14.5hp idi, kanuninkiler 13 hp olması lazım,
Tam tersi. 2008 sonrası olanlar, yani üzerinde S&T-Kanuni yazanlar (dijital göstergeliler) çift egzantrikli ve yağ soğutmalı. 13 yerine ~14,5 hp :wiinkk:
kendi sitesinde
Maksimum Güç 12,96 Hp - 8500 d/d
yazıyor.
bence de senin dediğinin tam tersi![]()
Tamam ozaman ortada buluşuyoruz...;
Sonuç olarak, önemli olan ; 2008 sonrası, yani üzerinde S&T yazan, analog yerine dijital göstergeleri olan modellerde motor yenilendi. Eskisi gibi üstten tek egzantrik yerine çift egzantrikli (DOHC). Ve bir de yağ radyatörü sayesinde yağ soğutma desteği eklenmiş. Bunlar güzel farklar, o açıdan yeni modellerini tavsiye ederim.
dostum yine ortada buluşamıyoruzbenim motor 2008 model ve dijital vs saydığın zımbırtılar bende var
globalin getirdiklerinden anlayacağın, yenilerin tek egzantrikli olduğunu okumuştum, ayrıca yenilerin bazı parçaları bize uymuyor, bunu kanuni servisinden öğrenmiştim, mesela ateşleme bobini arıyordum, kataloğa bakıp yeniler farklı demişlerdi ... neyse gezelim görelim maksat eğlence olsun, en kötü günümüz böyle olsun, 1-2 hp arkadaşlığımıza gölge düşüremez dermişim
benim motor seninkini geçemez ama daha az yakar![]()
ben dohc yazısını hatırlıyorum ama bir ara bakarım, motora çadır aldım, topcase ve ön cam ile anca oldu, çok güzel birşey tavsiye ederim, sahibinden.com'da fatih kılıçlı dan aldım, 110 tl, 5 tl de kargo ücreti var, motorun açıkta hiçbir yanı kalmıyor ...
phradrel gidonu da boyamışsınız, güzel olmuşbende piyano black dedikleri parlak siyah düşünüyorum ama vakit ayıramadım ...
çiziliyor evet, biraz sürdükten sonra rötuş yapmak lazım. bu arada hakikaten plastik boyayı tuttu ama pek de sağlam değil. ufak sürtünmelerde anında kalkıyor![]()