xrx 125 olan arazi amaçlı kullanılanlarda tork için ön 14 arka 48 dişli varmış
rx 125 sm olan yol tipinde 2008 modelde son sürat için ön 14 arka 46 dişli varmış
rt 125 dual olanda o büyük lastik hareket etsin diye iyice torka yüklenip ön 13 arka 48 dişli yapmışlar ...
ben 15 dişli ön için buldum, arka 46 sabit kaldığı zaman iyice fark oluyor, o zaman düzde rahat 120 görür ama yokuşu merak ediyorum, yoksa torka abansam mı diyorum, düz rx sahipleri 110 yapmakta zorlanıyorlardı diye hatırlıyorum, max 100 yapacak bir tork makinası otoyolda nasıl olurdu acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------
honda cg125 ön 44 arka 46 120 bakla, acaba dişlileri uyar mı? 428 kodlu zincir için olan dişliler ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:51 ----------
bir ara dohc sohc muhabbeti oluyordu, aşağıdaki yazılar heralde durumu özetler
XRX125 ile RX125sm Arasındaki Farklılıklar.
RX-125SM DOHC özelliklerine sahip güçlendirilmiş motoru, yüksek hareket özelliklerine sahip şasi ekipmanları ile mükemmel sağlamlık ve güç sağlanarak uzun yol ve şehir içi kullanıma hazır hale getirilmiştir.Bu tasarım özellikleri ile fark yaratmıştır. RX125 modelimizde SOHC olan motor sistemi DOHC ye çevrilmiştir. Yani üstten çift eksantrik RX125 modelimizle arasındaki en önemli farklardan biridir. RX125 modelimizde üstten tek eksantrik mili kullanılmıştır. Üstten çift eksantrik mili kullanılması yakıt sisteminin yanma odasına giriş ve çıkışlarını mükemmel hale getirmiştir. Buda güç ve performans demektir. Yağ soğutma sistemi ise uzun yol ve şehir içi kullanıma uygun hale getirilmiştir. Ayaktan marş iptal edilmiş, sadece elektrik marş sistemi ile çalıştırılmaktadır. Arka fren hidrolik sistemine dönüşmüş ve disk olmuştur. Lastik ebatları değiştirilmiştir. Yakıt deposu kapasitesi 7.lt den 8 lt ye çıkarılmıştır. Renk ve görüntü değiştirilmiştir. En önemlisi 12hp olan motor gücü 10.000 devirde 14,5hp ye çıkmıştır. Yani beygir gücü % 20 arttırılmıştır.