aslında bu motorda kullanılan dohc motorun düşük devir ve yüksek devirlerdeki vereceği muhtemel tepkileri belirttim.
buradaki sorun direk motorun dohc tip oluşunda değil.
cruiser motorların hiçbirinde dohc motor kullanılmamıştır.
cruiseri cruiser yapan özellik düşük devir yüksek torktur.bu yüzden cruiserde dohc tip kullanılmamış yerine sohc tip motor kullanılmıştır.
bu motorun kullanıcıları yüksek devirlere bence çıkmamalıdır..
dohc motor tam aksine yüksek devir motosikletlerde kullanılmıştır ama buradaki fark cruiser özelliğini taklit edebilmek için dohc motorun dizaynı ve işlevselliği değiştirilmek istenmiştir..
eğer aksini yapacak olursanız grave örneği ve onlarca diğer örneklerde olduğu gibi düşük devir parçalar ile yüksek devir parçalar arasında uyumsuzluk olması ve en zayıf yerinden kırması muhtemeldir..
V-Twin DOHC'lara Suzuki'de rastlıyoruz ama.
http://www.suzukicycles.org/SV-series/SV1000-SV1000S.shtml
Hyosung'un motorları zaten eski Suzuki motorları bilindiği gibi.
Fazlaca yüksek devirde kullanmama olayına katılıyorum. Lakin bu,bu motorun tamamiyle yanlış karakterde üretildiğini göstermez. Daha iyi olabilirdi noktasında elbette alternatifler vardır.
grave'in motoru 3-5 defa arızalanırken (ki kendisinin motoru tanıtım amacı ile Türkiye'ye getirilen ve lansmanda,test sürüşünde kullanılan bir motor diye biliyorum) benim 1 senedir kullandığım motor neden en ufak bir problem çıkarmıyor? (aman birşey olur da gazlamayayım dediğim bir motor değil benimkisi)
Çok sıkıştırılmaya gelmeyen lakin bazı arkadaşların iddia ettiği gibi hepten kırılgan bir motor değil Hyosung'lar.
Neyse,
Esas mesele Global kaynaklı tabi. Türkiye'de sağlam bir dist. olmayı beceremediler belkide.
Ya da grave'in motorunu tanıdıkları için,nasıl kullanıldığını(kendilerinde iken) bildikleri için o motorun arkasında durmak istemediler mi sorusu geliyor akla. Gerçi garanti garantidir. Bu motor envai çeşit arızayı kendiliğinden açıyorsa bu halledilmelidir.