hyosung kaza sonrası işlemler

23 Mayıs akşamı bi kazaya karıştım malesef.

ben yeşil ışıktan kalkıp geçerken bir anda kırmızı ışık ihlali yapıp önüme kıran bi araçla kafa kafaya birbirimize girdik. Ben tepeden tırnağa korumalı olduğum için çok bişey olmadı. sadece motosiklet pantolonunun içindeki soft dizlik kenara kaydığı için sol dizimde bağlar zedelenmiş. Neyse olay yaralamalı olarak kayda geçti tutanak tutuldu. Kaza yerini net şekilde gören mobese varmış oradan görüntüler izlendi ve karşı tarafa %100 kusur verildi.

Şimdi aracım serviste eksperin gelmesini bekliyorum. Değişmesi gereken parçalar;

1- Debriyaj maneti

2- Vites pedalı

3- Kafa grenajı

4- Sol alt grenaj

5- Sol kuyruk grenajı

6- Ön cam

7- Sol elcik

Ve ön düzende bi sıkıntı var motor yalpalıyor.

Benim sorum, usta bana eksper ön düzeni değiştirmeyebilir onun yerine tornacıda düzeltirme yoluna gidilebilir dedi. Ben böyle birşey istemiyorum hasarlı olan parçaların sıfır parçalarla değiştirilmesini istiyorum. Sigorta şirketlerinin hasarlı parçaları değiştirmek yerine tamir etme gibi bi lüksleri var mı?

Daha önce böyle bi olay başına gelmiş birisi varsa beni bilgilendirirse sevinirim. Trafikte başkasının kusuru yüzünden mağdur olmak istemiyorum. Zaten hastaneydi falan yeterince eziyet çektim birde bununla uğraşmak istemiyorum.

iwje9w.jpg

Öncelikle geçmiş olsun şimdilik kafanı işin maddi boyutuyla yorma,çok tehlikeli bir kazayı ucuz atlatmışsın bu yönüyle biraz boşalt kafanı bence.
İşin teknik yanıyla ilgili çok bilgim yok,bilen arkadaşlar yardımcı olur umarım.

geçmiş olsun demekten başka seçeneğim yok ama sigorta şirketlerinin bu yola başvurduğunu ben de duydum..en azından otomobiller için...

psyche arkadaşa katılıyorum çok büyük bi kazayı ufak atlatmışsın çok büyük geçmiş olsun...

Geçmiş olsun. Bugüne kadar çevremde ve arkadaşlarımda kaza yapanlarda parçalar değişti.
İnşallah senin ki de değişir. Torna olayı komik geldi. Ben hasar görmüş şeyi neden düzeltireyim.
Ben mi dedim gel göm diye, sigortayı bu yüzden mi yaptırıyoruz. bire bir değişmeli bence

Teşekkür ederim. Ucuz atlattım gerçektende kazayı. sol ayağım arabanın altındaydı eğer ki koruma olmasaydı kaç parça çıkardı o ayak kim bilir. Neyseki sağ salim atlattım olayı ve o sinirin üstüne şimdi de eksper beni daha çok mağdur ederse ne yaparım bilmiyorum. Grenajlarda büyük hasar var onlar değişecekte neden ön düzen değişmesin. Bana çok mantıksız geldi ki değişmesi gereken parçada hayati önem taşıyor. Eğer tamir ettirilecek derse eksper benim ne yapmam gerek? Bugün içinde veya yarın gelecekmiş eksper.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun.
Eğer eksper parçaların tamirden sonra görünüm, işlev ve sağlamlık açısından eskisi gibi olacağına karar verirse ve tamiri değiştirmekten ucuza gelecekse tamirine karar verebilir. Eğer parçaların yeni olmasını istiyorsan iş burada tamirciye düşüyor. Kararı o vermeyecek tabii ki ama ekperi parçaların değişmesi konusunda ikna edebilir. Ama işin kötüsü çoğu tamirci ekspere pek sesini çıkartmaz, ne derse tamam abi der. Eksperler de sanki tamir parasını kendi cebinden hayır işlemek için veriyormuşcasına hava davranırlar. Eskiden arabama çok çarpan olurdu, eksper ve sigortacılarla çok muhatap oldum.

Daha profesyonel bir yardım/cevap almak için araştırmaya devam et.

Experlere söyle, siz hangi parçayı tamir ettirdiğinizin farkında mısınız, ben motora binince yalpalıyor araç, resmen hayatımla oynuyorsunuz, gibi şeyler söyle. Baya bir çemkir. Ama yasal olarak haklarını da araştır. Experleri şikayet etme durumun var mı bak bakalım...

evet malesef ustanın dediği doğru gel.r bakar bu düzelir bu kaynak olur der... sonra sen istemezsin... dava süreci falan derken dünya iş... ya servis bastıracak ya kaskon olacak yada onlar ne verirse yetineceksin...

Geçmiş olsun kardeşim.. Daha kötüsüde olabilirmiş senin dediğin gibi..

ilk önce usta ile görüş değişmesini istiyorum diye, tamir etmek ustanın işine gelicektir çünkü..
Umarım halden anlayan düşünceli bir eksper denk gelir durumu anlattığında mantıklı çözümler bulur..

Çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Bence bire bir değişmeli, sürüş güvenliğini tehlikeye atan bir parça çünkü motorun yalpalaması hızlı durumlarda çok büyük tehlike yaratır. Her nekadar tamir edilse de kusursuz olacağını sanmıyorum. Ustanız kesin değişmeli, düzen tutmaz vs desin siz de baskı yapın hayatımla mı oynıycaksınız gibisinden. Eksperi iknaya kalmış olay.

sigorta şirketlerine hiç acımayın.

eger bıraktıgın servis/tamirci degişmesi gerekiyor diye liste çıkarırsa ve motosikletinin toplam hasar bedeli ikinci el piyasa degerinin %50 sni geçiyorsa motosikletin perte çıkar. sende paranı alırsın.

elinizde kamera kayıtları var. olası bir hukuki süreçte bunları gösterebilirsiniz. bu nedenle sigorta experi kafasına göre davranamaz.

yapman gereken ustaya söyle degişmesini istiyorum. eger usta bu tarz motorlarda ön düzen önemlidir. tamir edilse bile risk oluşturur düzen tutmaz derse degiştirirler.

fakat şuda var hiçbir servis yada tamirci motosikletin perte çıkmasını istemez. perte çıkarsa o tamirci beş kuruş para alamaz. ön düzenin degişmesi diger hasarlarla beraber piyasa degerinin %50 sinin geçiyorsa tamircin degişmesinden yana olmaz.

Tekrar herkese teşekkür ederim.

Usta ile görüştüm. ekspere kesinlikle değişmeli diyecek. Annem de avukat. Üstündeki şoku atlattı sonunda kendi ilgilenecek olayla. Eğer eksper onarım derse dava sürecini başlatacağız. Bakalım ne çıkacak. umarım eksper kıl birisi değildirde olayın ciddiyetini anlar ve değişim kararı verir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------

sigorta şirketlerine hiç acımayın.

eger bıraktıgın servis/tamirci degişmesi gerekiyor diye liste çıkarırsa ve motosikletinin toplam hasar bedeli ikinci el piyasa degerinin %50 sni geçiyorsa motosikletin perte çıkar. sende paranı alırsın.

elinizde kamera kayıtları var. olası bir hukuki süreçte bunları gösterebilirsiniz. bu nedenle sigorta experi kafasına göre davranamaz.

yapman gereken ustaya söyle degişmesini istiyorum. eger usta bu tarz motorlarda ön düzen önemlidir. tamir edilse bile risk oluşturur düzen tutmaz derse degiştirirler.

fakat şuda var hiçbir servis yada tamirci motosikletin perte çıkmasını istemez. perte çıkarsa o tamirci beş kuruş para alamaz. ön düzenin degişmesi diger hasarlarla beraber piyasa degerinin %50 sinin geçiyorsa tamircin degişmesinden yana olmaz.

Bu pert olayını tam anlayamadım. 2.el piyasası derken noter satışında verilen kasko değeri mi baz alınıyor? Eğer öyle ise hemen hemen %50 ye yakın bi masraf var. Eğer pert derse eksper, motorun parası neye göre belirleniyor. Yine kasko değeri ise ben zarara girmiş olacağım :pr::silent:

Oncelikle mutlaka yetkili servise git.
Tum arcalar degisecek sekilde expertiz cikarttir.
Gerekirse mahkemelik ol.

genelde piyasa degeri araştırılır. birkaç yerden fiyat alırlar. ona göre bir ödeme gerçekleşir. ama size teklif edilen rakama itiraz edebilirsiniz. tabi buda hukuki bir süreç dogurur. elinize para geçmesi zaman alabilir.

Oncelikle mutlaka yetkili servise git.
Tum arcalar degisecek sekilde expertiz cikarttir.
Gerekirse mahkemelik ol.

Şuan da yetkili serviste araç. Değişecek parçaların listesi yapıldı. son söz ekspere kaldı. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Hiç bir kusurum yokken canımdan oluyordum zaten bide malımdan olamam.

genelde piyasa degeri araştırılır. birkaç yerden fiyat alırlar. ona göre bir ödeme gerçekleşir. ama size teklif edilen rakama itiraz edebilirsiniz. tabi buda hukuki bir süreç dogurur. elinize para geçmesi zaman alabilir.

Pert yerine parça değişimi istersem kabul ediyorlar mı yoksa hukuki süreç başlatıp mı hakkımı almam gerekiyor?

izzet kardeşim. olayın maddi yönünü ikinci plana bırak ciddi bir kaza geçirmişsin ve çok şükürki ciddi bir hasar almamışsın.

burada her ne kadar karşı taraf suçlu olsada adı üzerinde kaza. para ile yerine gelebilecek şeylere fazla kafa yormamak gerekir. kalıcı bir sakatlık yada daha farklı bir sonuç çıkmaması bence olayın güzel yönü. bu nedenle gelişmeleri takip et ve oluruna bırak. yukardada söyledigim gibi zararını minimize edecek olan kişi güvenerek dosya açtırdıgın tamircidir. fakat hasar bedeli yüksek çıkarsa tamirci bu işten para kazanamaz. her halukarda zararın tanzim edilir. eger perte çıkarsa ve ödenecek para seni zararda bırakıyorsa itiraz edersin.

genelde perte çıkan motorlarda uygulanan yöntem şudur.

diyelimki aracınızın piyasa degeri 7000 bin lira. hasar bedeli 4000 lira. bu durumda sigorta şirketi motosikleti perte ayırır. size 7000 bin lira öder ve aracınızı ihale yoluyla satar. satacagı rakamda tahminen 5000 liradan aşagı olmaz. bu durumda sigorta şirketi 2000 lira zararla bu işten sıyrılır. alacak olan kişide çıkma parçalarla yada parçaları tamir ettirerek toplar. oda piyasadan daha aşagıda motosiklet sahibi olur.

piyasada bu şekilde motosiklet çoktur. özellikle yedek parçası pahalı motosikletler bu şekilde degerlendirilir.

Çevremden sürekli motosiklet yüzünden tepki aldığım için bu olayı hemen kapatmak istiyorum. Çok şükür bana kalıcı herhangi bişey olmadı böyle atlattım olayı.

Bakalım eksperi bekliyorum hala eğer ummadığım bi sonuçla karşılaşırsam tekrar buraya yazar bilgi alırım. Çok teşekkür ederim zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar