Hyosung S&T Kanuni Hyosung Karion (RT125) bigfoot {resimli}

Sana yakın sayılır aslında

Haritada şurası

https://www.google.com/maps/place/Sancaktepe%2F%C4%B0stanbul,+T%C3%BCrkiye/@40.9992992,29.1325427,11z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x14cad1a690e688d1:0x51bd54f901bc3c9c

Bilmiyorum arayıp sormak lazım.
Keşke 125D modeli çok satsaymış ikinci eli fazla olurdu =/
ilanlarda birtane beyaz renk var. Bazen ilana geliyor bazen gidiyor. Km de düşük. Sıfır almaktan mantıklı olabilir.

D versiyonları üstten çift egsantirikli dohc motor. 2.5hp daha güçlü ve yağ soğutmalı.Bu sayede 100 ile çok kasmadan stabil gidiyor.
Bizdeki versiyonda bence 85 den fazla gitmek çok sağlıklı değil. Gerektiğinde 110 a kadar çıkılır anlık olarak ama genelde 85 iyidir.

Motoru dohc'a çevirmek için bakındım fakat astarı yüzünden pahalıya geliyor :)

Yeni silindir,komple yeni üst kapak, farklı bi krank var, birde yağ soğutma karteri.

Bunların sıfırı zaten 2500tl gibi bişe ediyor.
Çok satılmadığı için ikinci eli de yok. Olsa ebaydan ucuza bulurum. Beklemedeyim bu konuda ebayda pert bi motor bulursam kellesini alıcam :D

İlginize teşekkür ederim. Kız arkadaşım bu modele karşı biraz soğuk birde onu ikna aşaması var :pr:

Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun :)

Vanvan ın fiyatı cidden anlamsız, satılabileceğini pek sanmıyorum...
Hyosung rt125d nin sıfır fiyatını o nedenle merak ediyorum...
Eğer o da uçuk sınırlarda dolaşıyorsa başka tarz bir modeli listeme alırım artık...

Çok uyumlu bir ikili oldular aslında...

Babam ısrarla Hyosung u satma diyor fakat Siyah olana Lastik ve birkaç parça alıp bir miktar taksidini ödemeliyim :salut:

İlgilenen olursa DM yoluyla ulaşsın,bu foruma özel ufak bir indirimim mutlaka olacaktır.Bu arada unutmadan,Karion galeride duruyor,9 taksit imkanı var ve km si sabit şuanda.

CBF 500 güzel motorda çok yakıyor. Sen RT yi elden çıkarma bence oraya buraya gitmeye RT yi kullanırsın benim gibi :)

Ya motor 90 -100 e geldiğinde önden alttan alttan yoldan sekiyor. Sizde de oluyor mu böyle birşey?
Ben amortisör yağından şüpheliyim. Haftasonu ön amortisör yağlarını değiştiricem içinden yağ çıkmama yada çamur çıkma ihtimali de var :)
Esnekliğini kaybetmiş lastik de yapar diycem de bakıyorum herkes hala orjinal lastikle kullanıyor onlarda da sıkıntı olması lazım ama değiştiren yok.

CBF 500 güzel motorda çok yakıyor. Sen RT yi elden çıkarma bence oraya buraya gitmeye RT yi kullanırsın benim gibi :)

Ya motor 90 -100 e geldiğinde önden alttan alttan yoldan sekiyor. Sizde de oluyor mu böyle birşey?
Ben amortisör yağından şüpheliyim. Haftasonu ön amortisör yağlarını değiştiricem içinden yağ çıkmama yada çamur çıkma ihtimali de var :)
Esnekliğini kaybetmiş lastik de yapar diycem de bakıyorum herkes hala orjinal lastikle kullanıyor onlarda da sıkıntı olması lazım ama değiştiren yok.

Bende sürüş stabil , sadece zincir ayarını sanırım biraz yanlış yaptım , 90 dan sonra kıç yalpalar gibime geliyor,onu da bugün çevreyolunda farkettim. Yarın düzeltirim büyük ihtimalle.

Cbf 500 yakıyor diyorlar evet , henüz şehir efsanesi , depo 70 tl ye fullendi,bakalım şuan agresif kullanımda kaç km yapacak. Ara ve sert hızlanmalar,hız denemeleri.

Bir sonraki depoda da sakin kullanım ve uzun yolu denicem.

5-6lt arası yakıyor. Yaşadığın yerde çok trafik yok ama kısa mesafelerde kullanıcan gibi yani genelde soğuk olacak motor.
Muhtemelen 5.5lt civarı yakacaksın.

Şuradan birsürü kullanıcının ortalamasına bakabilirsin.
http://www.fuelly.com/motorcycle/honda/cbf_500

CBF serisi genelde çok yakıyor.
Ben uzun yoldan geliyordum. Motor uzun yol konfigürasyonundaydı. Karbüratörün motora benzin gönderme ayarı kısıktaydı ve 1 diş büyük ön dişli takılıydı.
CBF600'ü olan bi arkadaşla boludan depoları fulleyip istanbula doğru biraz gazlayalım dedik. Yol bayram dönüşü gibi ama orta-yoğun durumdaydı.
Ondan hiç geri kalmadım at başı gittik. genelde 160-190 arası. Karbürtör ayarı kısık olduğu için 190 dan sonra motorun yaktığına karbüratörün gönderdiği yetişmediği için benzin bitmiş gibi motor benzinsiz kalıyordu :) onun için üst sınır 190 dı.

Hedef istanbuldu ama bi süre sonra bi baktım bu sağa siyal verdi benzinliğe girdik.
-Hayırdır ne oldu?
-E gazladık o kadar benzin boş ışığı yandı dedi.

Du bakayım bende benzin alayım ne kadar yaktığımızı görelim dedim.
Ben 4lt yakmıştım. Arkadaş 14lt yakmıştı.Beraberinde incir ağacı vereceklerdi de koymaya yeri yoktu :p

Son düzenleme:
Şuan 100 km yaptım,bugün önümde 170 km İstanbul rotası var.Tahminimce istanbulda yanacak ışık.Yarı agresif kullanıyorum. Karion dan daha az yakamayacağına eminim :)

Karion da da karbüratör ayarları çok şeyi değiştirebiliyor.Ben bir ara performans kullanım için iğne ayarlarını değiştirdiğimde yakıt bayaa artmıştı.Fakat en güzel ayarlar düşük ayarlar,bu motor zaten torklu olduğu için gayet iş görüyor.

Ramsey 200 cross karbüratörü ve birkaç boy büyük 150cc piston ile tadından yenmeyeceğini söyleyen ustalar var fakat cesaret edip denemedim.

Bu arada Born Motor Co. Karion modifiyesinin 2. olanını bitirmiş ve Scrambler yapmış hayran kaldım. :salut::cat:

IMG_0681.JPG

İlgili link ----> http://bornmotorco.com/blog/karion-rt2 :bounce:

Bonus : Instagram dan iletişimde olduğum ''Karioners'' grubu , çok güzel geziler yapıyorlar.Bakmadan geçmeyin.

11098322_372606119530848_2081019021_n.jpg

http://iconosquare.com/tag/karioners

Son düzenleme:
Bu RT 125D dohc motorlu :)
Birde karbüratörü değiştirmişler. Yanda karbüratörün elle çekmeli jiglesi gözüküyor :)
Ben şuanlık deposunu, orjinal hatlarını seviyorum ya.

150 cc yapsan 2-3hp kazanırsın. Dohc olanlarda zaten 150cc olmuş kadar güçlü. 150cc yapcanda krank o beygir farkını karşılayabilecek mi sorusu çok sıkıntı yoksa 150cc yapmak krank hariç kolay. Bunun için DOHC olanlarla düz versiyonlarının kranklarına baktım ikisi farklı kodla satılıyor.
Acaba güçlendirme mi yaptılar yoksa DOHC motorun çift egsantrik milinden dolayı değişen açıya göre dişliyi mi değiştirdiler emin değilim.
Bilsemki krank 14-15hp yi kaldırabiliyor girebilirim bu işe. YBR 125 i 150 cc yapma denemesi yapanlar olmuş yıllarca hepsi patlamış :)
Fakat yolda genelde 85km ile gitmek biraz sıkıntı istanbulda. Bunu 100 e tamamlamak lazım.

Bende karbüratörü temizlettim ama gaz tepkisini hala sevemedim bi türlü. Gerçi bi hava alma durumu var onu halledince belki iş değişebilir.
Bzen karbüratörü daha iyi birşeyle mi değiştirsem diyorum. Mikuni BS26 gibi ama yerine tam oturup oturmayacağına da emin olamadım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:45 ----------

Grup iiymiş ya :) Sırf bu grup için instagram kullanabilirim

Bu RT 125D dohc motorlu :)
Birde karbüratörü değiştirmişler. Yanda karbüratörün elle çekmeli jiglesi gözüküyor :)
Ben şuanlık deposunu, orjinal hatlarını seviyorum ya.

150 cc yapsan 2-3hp kazanırsın. Dohc olanlarda zaten 150cc olmuş kadar güçlü. 150cc yapcanda krank o beygir farkını karşılayabilecek mi sorusu çok sıkıntı yoksa 150cc yapmak krank hariç kolay. Bunun için DOHC olanlarla düz versiyonlarının kranklarına baktım ikisi farklı kodla satılıyor.
Acaba güçlendirme mi yaptılar yoksa DOHC motorun çift egsantrik milinden dolayı değişen açıya göre dişliyi mi değiştirdiler emin değilim.
Bilsemki krank 14-15hp yi kaldırabiliyor girebilirim bu işe. YBR 125 i 150 cc yapma denemesi yapanlar olmuş yıllarca hepsi patlamış :)
Fakat yolda genelde 85km ile gitmek biraz sıkıntı istanbulda. Bunu 100 e tamamlamak lazım.

Bende karbüratörü temizlettim ama gaz tepkisini hala sevemedim bi türlü. Gerçi bi hava alma durumu var onu halledince belki iş değişebilir.
Bzen karbüratörü daha iyi birşeyle mi değiştirsem diyorum. Mikuni BS26 gibi ama yerine tam oturup oturmayacağına da emin olamadım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:45 ----------

Grup iiymiş ya :) Sırf bu grup için instagram kullanabilirim

150 cc konusunda bende krankın kaldırmayacağını düşünüp girişmedim ; zira geçmiş senelerde motoru pert Karion ilanlarına rastladım.Veya komple başka motorlar takılmışlarına,bu da bu işlemin yapılmaya çalışılıp olmadığına güçlü bir kanıt.

Fmf egzos , hava filtresi ve güzel bir karbüratör ile hoş sonuçlar alınabilir. Bu arada 2. el temiz bir FMF Factory 4.2 egsoz var , ilgilenenler bana ulaşabilir.Arkadaşım satıyor.

Gaz tepkisi durumu bende de mevcut,henüz vakit ayırıp oturamadım başına takımların.Ama geçmiş yıllarda çok rahat tek teker yapabilecek kadar agresifleştiğini söyleyebilirim.Aynı ayarları tutturabilmek sorun. Ama genel olarak çok sakin kullandığım için pek üstüne düşmüyorum. Şehir içinde kaldırım atlamak,merdiven inmek,aralara girmek,bahçeye dalmak,bozuk patikadan geçmek,sulara dalmak falan bunlar benim için daha zevkli işler :)

Bu arada Yamaha TW 225 in birçok modifikasyon parçası Karion lara uyumlu,bilginize ;)

Sıfırını sormuş bir arkadaş ; yeni distribütör sıfırını getiriyor , fiyatı 8500 TL civarında. Vanvan la kafa kafaya , bizdeki modellere ek olarak yağ soğutması ve dohc motoru var.

Yağ soğutma sistemi bu modellere de uyumlu.

Ekstra yağ soğutması bir dönem araştırmış ve birkaç uyumlu donanım bulmuştum,vakit olunca atarım,fakat öyle çok büyük bir eksikliğini hissetmedim.Zira 100 km den sonra motor değil ben şişiyorum,canım kahve veya sigara istiyor :)

150 cc konusunda bende krankın kaldırmayacağını düşünüp girişmedim ; zira geçmiş senelerde motoru pert Karion ilanlarına rastladım.Veya komple başka motorlar takılmışlarına,bu da bu işlemin yapılmaya çalışılıp olmadığına güçlü bir kanıt.

Fmf egzos , hava filtresi ve güzel bir karbüratör ile hoş sonuçlar alınabilir. Bu arada 2. el temiz bir FMF Factory 4.2 egsoz var , ilgilenenler bana ulaşabilir.Arkadaşım satıyor.

Gaz tepkisi durumu bende de mevcut,henüz vakit ayırıp oturamadım başına takımların.Ama geçmiş yıllarda çok rahat tek teker yapabilecek kadar agresifleştiğini söyleyebilirim.Aynı ayarları tutturabilmek sorun. Ama genel olarak çok sakin kullandığım için pek üstüne düşmüyorum. Şehir içinde kaldırım atlamak,merdiven inmek,aralara girmek,bahçeye dalmak,bozuk patikadan geçmek,sulara dalmak falan bunlar benim için daha zevkli işler :)

Bu arada Yamaha TW 225 in birçok modifikasyon parçası Karion lara uyumlu,bilginize ;)

Sıfırını sormuş bir arkadaş ; yeni distribütör sıfırını getiriyor , fiyatı 8500 TL civarında. Vanvan la kafa kafaya , bizdeki modellere ek olarak yağ soğutması ve dohc motoru var.

Yağ soğutma sistemi bu modellere de uyumlu.

Ekstra yağ soğutması bir dönem araştırmış ve birkaç uyumlu donanım bulmuştum,vakit olunca atarım,fakat öyle çok büyük bir eksikliğini hissetmedim.Zira 100 km den sonra motor değil ben şişiyorum,canım kahve veya sigara istiyor :)

Benim motor iyi güzel gidiyorda gaz kolu ile motor arasında etki tepkide gecikme ve biraz uyumsuzluk var.
Yağ soğutma motoru zorlayacaksan iyi olur da diğer türlü gerekmiyor zaten.

bu egsozun fotosunu ve fiyatını söylersen uygunsa belki düşünürüm.

Muhteşem olmuş yav. Şasi de çok oynama yapmak gerekir mi bu hale getirmek için?

Sac kaynatmışlar bazı yerlere kötü görüntü olmasın diye. Çok bi oynama yok gibi geldi bana.

Bana telefonda Hyosung un 250 cc altını getirmediklerini söylediler...

Rodosto Motor Tekirdağ da çalışıyorum , Lifan , Motoran , Hyosung , Sym bayisiyiz , distribütör elindeki her modeli getirtebileceğini söylüyor,bugün senin için özellikle arar sorarım ;)

Kuyruk kesme işlemi ve sac dan çamurluk yapmışlar,basit işlemler,iyi bir ustanız olursa çok mümkün.

Rodosto Motor Tekirdağ da çalışıyorum , Lifan , Motoran , Hyosung , Sym bayisiyiz , distribütör elindeki her modeli getirtebileceğini söylüyor,bugün senin için özellikle arar sorarım ;)

Kuyruk kesme işlemi ve sac dan çamurluk yapmışlar,basit işlemler,iyi bir ustanız olursa çok mümkün.

Haber var mı acaba?

Bende de atıl durumda suzuki drz 125 SM ye ait atıl durumda bir egzoz var, Rx 125 SM de kullanmıştım, son hız yerine tork artırıyordu, yokuşu çok iyi çıkıyordu...

Dün karbüratörün pompasının oradan benzin kaçırmasının sebebi olan contayı değiştirdim. Birde hava alma olayını çözdüm.Manifoldt üzerinde ve karbüratörle arasındaki vidası yalama olmuş. Ona uzun vida taktık şimdi motor canavar oldu ya.

Bahsettiğim gaz kolu ile motor arasındaki boşluk geçti. Şimdi etki-tepki var :)
Bi abimdeki GT250 ile Bahçelievlerden Rumeli fenerine kovalamacalı bi gidiş yaptık. GT250 açık yolda gidiyordu ama çok akmayan yolda feci tokatladım :p 130 140 km falan gezdik.Tabi sonuç olarak 4lt/100km yakmışım :D Ama motor çok güzel gidiyor artık.

Bir tek 90 dan sonraki ön tekerin sekmesi kaldı. Şimdi garajdan geliyorum. O da halloldu sanırım.
Arkadaşlarla çay sohbet muhabbet arasında ön amortisörün yağlarını değiştirdim. 7.5w Motul koydum. Garajın etrafında ufak bi turladım baya fark oldu amortisörde. Artık gideken öne çok batma çıkma yapmıyor gibi açık yolda görücez. İnşallah sert gelmez aksine. Belkide 5w hatta 2.5w dir orjinalin ne olduğunu bi türlü bulamayınca bunu koydum.
C anahtarım olsa arkayı da 1-2 tık sertleştiricem de yok ya bi C anahtarım =/

Birde ön balataları scooter balatası ile değiştiğini gördüm eski sahibinin. Onları da EBC ile değiştiricem. Bunlar da tutuyor ama motor hafif olduğu için tutuyor. GT 250 den biliyorum bu balatalar çok kaçırıyor. Ya az tutuyor ya kitliyor ortası yok. Burada hafif olduğu için fark edemiyoruz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:10 ----------

Bugün ev iş gelirken. Motorla 110km ye kadar bi çıkış yaptım. Zaten daha fazla gitmiyor :p

Amortisör yağlarını değiştikten sonra yol tutuşu bariz iyileşti. 90 üzerinde ön tekerin sekiyor gibi gitmesinde bir nebze düzelme var fakat tamamen düzelmedi.
Yalnız sanki arkanın çok yumuşak olması sebebiyle de ön etkileniyor olabilir gibi geldi bana. Bu hızlar için amortisörün biraz daha sert olması lazım gibi. Şuan arka amortisör en yumuşakta. Galiba fabrika çıkışı böyle. 3 kademe sertleştirip bir daha deniycem ama C anahtarı nezaman bulurum bilmiyorum :)

Birde lastiklerin taşlaşması da biraz etkili gibi çünkü lastikler de esneme ile amortisöre yardımcı olur normalde. Taşlaşınca esnemiyor gülle gibi sallanıyorlar sanki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar