Merhaba, Pazar günü bir Rt125 e bakmayı düşünüyorumda muaynesi yokmuş 2000-2500TL arası bir şey diyor. Sorunsuz olduğunu söyliyor. Muaynede nelere bakılıyor ?
Rt 125 de ikinci el alırken nelere dikkat edilmelidir ? Benim ilk motorum olacak ama alınca satmayı düşünmüyorum açıkçası.. 2. bir motor alırsam GT 250 comet olabilir
Genel olarak muayenede(Comet'i götürmüştüm ben) lastik diş derinliği farlar,far ayarı, sinyaller, stop, varsa dörtlüler, motor no, şase no ve frenlere bakılıyor. Başka bişey varsa da pek aklımda kalmadı.
Genel ikinci el kuralları geçerli alırken motor açılmış mı ona bakmak lazım, düşmesi yatması nasıl, kırılan parça varsa kaynak mı yapılmış yenisi ile mi değiştirilmiş.(Comet'in benden önceki sahibi vites kolunu kırmış ve kaynatmış, benim sattığım arkadaş da sürerken yolda kırıldığı noktadan düşmüş vites kolu. Bu yüzden bu seçenek de önemli bence.) Rt125 de en önemli hususlardan biri de lastikler sanırım. Lastikler çok eski mi yeni mi diş derinliği iyi mi. Kötü lastik varsa üzerinde lastik bulmak biraz uğraştırabilir.
1,80 boyundayım motor bana tam geliyor. Daha fazlasında kullanmak zor olabilir ayaklıklar çok dik konumda, dizi epey bi katlamak gerekiyor.