bu makinanın fren sorunu olduğu söyleniyor, bu konuda çözüm önerileriniz nelerdir?
Lastik değişimi bir seçenek ama ondan başka neler yapılabilir ya da yaptınız?
lastiği değiştirmek yeterli bence. onun dışında ekstra olarak 600f te kullanılan fren balatalarının gt250r a uygun olduğunu ve o balatalardan takan arkadaşların frenlerinden daha memnun olduklarını duymuştum ama ben öle bişey yapmadım henüz. Psikolojikmidir bilmem ama sanki 2013 lerin üzerindeki shinko lar daha iyi gibime geldi ben iki kasayıda kullanmış biri olarak yeni shinko ların daha iyi yol tutuşu sağladığını düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------
@ yesiroğlu
fren hidroliklerini motul dot 4 ile değiştir.EBC,GOLDFREN,BRENTA gibi markalardan fren balatası al.mümkünse carbon kevlar yada porselen olsun.fren merkezini sök fren balatalarını sök kaliperin önüne 3-4 cm kalınlıgında herhangi bişey koy.yavaş yavaş frene bas kaliperlerin ikiside aynı rahatlıkla hareket ediyormu ona bak.yagmurda kış şartlarında kullanılan motorda bunlar paslanıp sıkışabiliyor.bunlara biraz wd40 sıkıp paslarını al sonra balata spreyi ile iyice temizle bezle kurula balatalara bulaşmasın.yani benim yaptıkarım bunlar Allaha şükür frenlerle ilgili hiçbir sorunum yok.:cat:
dostum ben standart hidrolikleri kullanıyorum şuan , senin dediğin gibi motul dot4 ile değiştirdiğimde hissedilir bir fark oluşacakmıdır sence ?
birde fren balatalarını değiştirmeyi düşünüyorum denemiş biri olarak sen hangisini tavsiye edersin?