BEYLER bakın bu motordan uzak durun ben motor piyasasını bizzat gidip alıp kullanarak test ettim megelliden tutunda yukisine kadar hysungda içinde tabi motorun dış görünüşü suzuki hayabusa benzetilmiş arkatarafı için bu söylenemez ama 250lik bir motor enjeksiyonlu olmasına ragmen çok yakıyor 20tl yani 4 litre ile istanbul eyüpden istanbul haramidereye gittim dönüşte ikitelli gişelerin orada benzin bitti ayrıca yolda ataklı bir makina degil mesela bi 150 cbf sizinla kapışmayı illaki isteyecektir ve ozaman tokatı yediğiniz zaman bunebiçim motor dersiniztabi bu kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor titreişimi çok fazla yağ yakma olayına zamanım olmadığından dolayı kontrol edemedim ama ben bunlar olmasada görüntüsü yeter diyorsanız alırsınız arıza yaparsada çok uğraşırsınız. ben kimsenin 1 lirasının bilmediği sonunda üzüleceği bir motor için harcanmasını istemediğimden böyle detay lı anlattım
benim genel kullanım yakıt sarfiyatım 100 km'de 3,2 3,7 litre arası. sakin ve özel caba ile minimum 2.8 litre yakıyor. ama isterseniz bu değeri dip gaz giderek 5.5 litreye kadar çıkartabilirsiniz. neticede 250 cc, fazlasını talep ederseniz o da fazla yakacaktır. budurum düşük cc bütün araçlarda var.
kendinize ait olup, kullandığınız motosiklet sanırım iki zamanlı. buda ataklık konusunda karşılaştırma yaparken sizi yanıltmış olabilir. 2t ile 4t arasında karakter açısından çok fazla fark var. hyosung türkiye piyasasındaki tek v tipi bloğa sahip motosiklet. ataklık konusunda sınıfının en iyisi olduğunu söyleyebilirim. ama üst limit olarak en hızlısı demek değil tabi bu. cbf 150 ile olan kıyaslamayı sanırım yanlışlıkla yazdınız. ikisi arasında zaten hiç bir benzerlik yok.
arıza yaparsa çok uğraşırsınız demişsiniz. eğer aşrı zorlamazsanız motor bloğu konusunda sıkıntı yaşamazsınız. sadece elektrik - elektronik aksamı ile alakalı bir takım sorunlar çıkartabilir. piyasadaki çoğu usta bu konuda bilgili olmadığı için sorunu teşhis etmekte güçlük çekecektir. ama aslında özünde basit sorunlar olacaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:50 ----------
Az Önce Bindim ve 4-5 km Turladım.. İvmelenmesi Gidişi ve Sürati Oldukça Atak Hiç Bir Problem Olmadı.. Bir kaç Kez Seri Kalkış Yaptım Gidişatında Herhangi Bir Değişiklik Olmadı.. Tek Problem Boşa Adığımda Rölantideyken Devir Saatinin 1500-2000 Devirleri Arasında Gidip Geldiği.. Arka Silindir Buji Piposunun İçinde Sert Plastikte Bir Çatlak Olduğunu Farkettim Tam Görünmüyor Fakat Plastiğin Çatladığı Kanaatindeyim El Feneriyle içine Işık Tuttuğumda Az Çok Farkediliyor.. Ön Silindirde Herhangi Bir Problem Yok Gayet Sağlıklı Bir Şekilde Çalışıyor..
Buji Piposunu Yenisiyle Değiştireceğim.. Fabrikasında Bulamadım Stokta Yokmuş.. Servis Zaten Kendinden Geçmiş Bir Durumda O Yüzden Hiç Elletmek İstemiyorum.. Arka Tekerleği Takarken Bile Yerine Oturtamadan Paralel Takan Bir Adamdan Daha Ne Bekleyebilirsiniz.. Sizden Ricam Pipoyu Temin Edebileceğim Bir Link Verebilirmisiniz...Bu Sorunu Halledersem Yaklaşık 600 km lik bir yola Çıkacağım ve Güzergahım Marmaris - Bandırma Olacak.. Bandırma'daki Servisim Gayet Düzgün ve Titiz Biri.. Kendi Motoruymuş Gibi İlgileniyor Saolsun.. Yolda Sorun Yaşamadan Gidebilirsem Bandırmada En İnce Ayrıntısına Kadar Kontrol Ettireceğim Zaten...
sorun taşeron pipo üreticisinin, son zamanlarda pipo gövdesinde kullandığı hammadde karışım formülünü değiştirmesinden kaynaklanıyor. yani muhtemelen ürünü iyileştirme çabası içine girip başaramadılar. eski pipolar da böyle bir sorun yoktu. piponun gövde kısmı siyah yumuşak plastikten ise bu sorunla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek. seki siyah sert gövdeli olanları yıllarca dayanıyor. bir sonraki siyah gövde üzerine slikon seffaf hortum geçirilmiş olanları da fena değil.