Hyosung güzeldir. Yalnız benim motor az önce aşağı inip bir turlayayım dedim marşa basıyorum basıyorum motor çalışmıyor gece gece sinirim bozuldu. Neden böyle yapıyor çözemedimr:
Yok arkadaşlar marş basıyor normal şekilde. Ama motor çalışmıyor nasıl çözeceğimi bilmiyorum
Bujiyi sökmeyi biliyorsanız söküp, bir temizleyin. Ateşlemede sıkıntı var sanırım.
Yok üstadım her iki buji ve ateşleme yapıp yapmadığını kontrol ettik. Enjeksiyonlar çalışıyor ekran geliyor , marşa basıyorum onda da sorun yok ama gel gelelim çalışmıyorr: Çalıştırabilirsem ustaya götürücem bakalım
Geçmiş olsun, umarım büyük bir problem yoktur. Sorunu bulunca, buraya yazarmısınız ?
Evet arkadaşlar sorunu bu sefer başka bir usta ile çözmeye çalıştık. Biraz önce geldim bende. Zor zoruna gittim zaten ustanın yanına. Ve motoru söndürdük soğumasını bekledik. Soğuduktan sonra usta çalıştırmaya çalıştı yok çalışmıyor. sevisin içine soktuk motoru.
Depoyu karenajları söktük. Ardından hava filtresi ve hava filtresinin bulunduğu kutuyu söktük. Diyaframlar (gaz kelebekleri) , filitre kutusu komple sprey ile iyice temizlendi.(diyafram ağızlarında biraz kararma vardı ). Hava sensörü orada da bir kararma gibi birşey vardı kirlenmişti yani onu da temizledik. Ardından her iki bujiyi söküm yerine NGK Laser iridyum buji taktık. En son devir daim hortumunu da değiştirdik.
Motorun tüm parçalarını toparladı usta ve marşa dokunur dokunmaz motor çalıştı. Bir daha da bu sorunu yaşamazsın dedi ustamız ve ayrıldım. İnşallah tekrardan da yaşamayız.
Arkadaşlar motorunuzu bakıma götürdüğünüzde siz siz olun bakımda zaten hava filtresini falan söktüğünde o kutuyu da söktürüp hava sensörü , kutunun içi ve diyaframları sprey ile temizletin bu tür sorunlar yaşamamak için. Şuan motorum da herhangi bir sorun yok Allah'a şükür. Temizliği komple yapmak lazım yani.
Evet arkadaşlar sorunu bu sefer başka bir usta ile çözmeye çalıştık. Biraz önce geldim bende. Zor zoruna gittim zaten ustanın yanına. Ve motoru söndürdük soğumasını bekledik. Soğuduktan sonra usta çalıştırmaya çalıştı yok çalışmıyor. sevisin içine soktuk motoru.
Depoyu karenajları söktük. Ardından hava filtresi ve hava filtresinin bulunduğu kutuyu söktük. Diyaframlar (gaz kelebekleri) , filitre kutusu komple sprey ile iyice temizlendi.(diyafram ağızlarında biraz kararma vardı ). Hava sensörü orada da bir kararma gibi birşey vardı kirlenmişti yani onu da temizledik. Ardından her iki bujiyi söküm yerine NGK Laser iridyum buji taktık. En son devir daim hortumunu da değiştirdik.
Motorun tüm parçalarını toparladı usta ve marşa dokunur dokunmaz motor çalıştı. Bir daha da bu sorunu yaşamazsın dedi ustamız ve ayrıldım. İnşallah tekrardan da yaşamayız.
Arkadaşlar motorunuzu bakıma götürdüğünüzde siz siz olun bakımda zaten hava filtresini falan söktüğünde o kutuyu da söktürüp hava sensörü , kutunun içi ve diyaframları sprey ile temizletin bu tür sorunlar yaşamamak için. Şuan motorum da herhangi bir sorun yok Allah'a şükür. Temizliği komple yapmak lazım yani.
Ne var bende mühendisim :queen:
Doğuda sinyal pek lazım olmuyor zaten yollar bomboşTakmam şart değil. Ancak şu bir gerçek ki plakalıksız ciddi bir çamur sorunu var. Açıkcası bu kış bir Hugger yapma planım var. 1000rr lardaki gibi büyük bişey düşünüyorum, lastikten gelen çamur egzos,zincir,iç çamurluk her yeri batırıyor.
@sailor33
Hocam sizin bahtsızlığınız bence bu sorunlar. Motorun eski sahibide sevdiğim bir abimdir, ondayken en ufak sorun yaşamamıştı bildiğim kadarıyla. Adanada 2011 tiger egzoslu 12 bin kmde bir hyocu arkadaşım daha var, ondada sorun çıkmadı hiç. Sizin şansınızdan aldığınızdan beri bir sorun silsilesi gidiyor. Umarım bu sonuncusu olur. Bu tip bir sorunu daha önce herhangi bir hyoda görmedim duymadım çünkü.
Ancak şunu fark ettim, motoru istanbula getirdiğimde çalışmasında, gidişinde farklılık oldu. İstanbul Elazığa göre nispeden nemli bir memleket hatta baya bir nemli. İstanbul'da 1 kaç kez sabah tek marşta çalışmadığı oldu motorun ama Elazığ'da 15 gün yattıktan sonra bile tek marşta çalıştırdığım oldu. Birazda Adana'nın nemi sizin sorunlarınıza neden oluyor olabilir belkide, umarım buda sonuncusu olur.