kaliper pistonlarina gidene kadar yillardir hic degistirilmemis fren hidroligi, incelen disklerden suphelenmek lazim diye düşünüyorum
kaliperlerde kullanılan pistonlar paslanmaz maddeden değil en azından hyosunglarda böyle.. düzenli bakım yapılmadıkça bu paslar pürüssüz piston yüzeyinde contalara zarar vericek şekilde oluşmaya başlıyor.zarar gören conta. havada alır yağ da sızdırır, hea ama akan yağ görmüyorum dersenizde balataların sürtünme sırasında çıkardığı tozlar çok az derecede sızan yağ ile birleşip kalipere yapışıyor ve yol koşullarından dolayı oluşan pislikmiş gibi düşünüyoruz..
bilgiler için teşekkürler dostlar. İncelemelerde eski modellerde boyle bir sorun olduğu belirtiliyordu sanırım en iyisi denemek. Ve tabiki aldigim gibi lastikleri değiştirmek
pist yarışçısı değilsen boşu boşuna lastiklere para verme..
2010dan beri bir lastiğe en fazla 150 TL vermişimdir önü hiç çıkma almadım ama 150 liradan fazlada para vermedim. arka ise hep 3-4 yıllık çıkma lastikler kullandım. hatta şu an kullandığım arka lastik 2006 2007 olsun lazım. şimdi sadece kuru havada sürmüşündür diye düşünebilirsin ama ben motorumu 4 mevsim kullanan biriyim ve bir kere lastiklerden dolayı bir kaza yaşamadım. yarışmıyorsan iş lastikte değil onu süren sürücüdedir.