z1000 kullandım güzel makine yanlız hızlı bişey istiyorsan naked bence doğru değil. Rüzgar tokat manyağı yapıyor insanı. Ayrıca 600 lük yada 1000 lik sadece hız değil aynı zamanda ses demek. Sadece 1 kere 600rr ile ikiyetmişbeş gördüm sonrasında 180 nin üstüne çıkmadım hiç. z1000 ile de bir kez ikiotuz görüp bıraktım. Bu makinelerde keyif veren şey o anlık ivmelenme, vites düşürme aslında. Yollara ve çevreye hiç güvenilmiyor her an her yerden bişey çıkabilir, yolda bişey olabilir. Uzun yolda ortalama hızımız 130-140 zaten.
Ama insan düşünmüyor değil şimdi 600 lük alsam 5-6 sene sonra motora binmekten soğurmuyum diyeİlk motorum mct250 idi, hiç vitesli kullanmamışken ehliyetim ve kaskım yokken 120 km uzaktan gidip bir deli cesareti ile binip getirdim. 15 gün sonra sattım. Şimdide hyo ile rahat batıyor sanırım ancak iyi ki hyo yu almışım. Yoksa direk 600lük bence ölüm demek. Hem oturma pozisyonuna alışmak hem viraj kabiliyeti frenaj gibi konularda en azından bilgi sahibi olmak lazım. Yoksa sadece gaz açmakla olmuyor bu işler.
2013 z1000 hayallerimin motoru benim, ha z1000 i tanımışsın ha beni karakter olarak ruh olarak çok bi fark yok aramızda. O yüzden çok ama çok ağır basıyor.
Rüzgar falan çok dert değil,zaten yiyeceğimizi her şekilde yiyoruz =)
Diğer seçenekleri kendim için tehlikeli görüyorum, ama her ne kadar tehlikeli görsemde kullanırken zevk alacağımı düşünüyorum.
Daha çok var bu seçenekler için gerçi ama hayal kurmak bedava