Madem ekonomi okuyorsun.
Benim motorumu şimdi satsam 1300tl aşağıya vermem gerekiyor. 4-5 ay motosikleti bekletirim.
Yok eğer acil paraya ihtiyacım varsa. Kredi çekerim 12 vadeli olarak. 6500tl ye 600-700tl faiz işletir.
4-5 ay krediyi öderim ufak ufak. Sonra motoru asıl değeri olan 1300tl fazla paraya satar elime geçen toplu para ile krediyi kapatırım. Erken ödediğim için faiz yarıyarıya azalır.
Toplamda acil para sorunumu hallederek bu işten sadece 400tl zararla çıkarım.
Neden 1300tl zarar edeyim ?
Hocam şöyle söyliyim kredi masrafları öyle dosya parası arada cekilen hesap işletim ücretleri derken beklediğinizden yüksek bir maliyete sebeb olur. İkinci olarak ekonomide firsat maliyeti diye birşey vardir 6.500 liraya siz motosikletinizi satmazsanız motosikletiniz hem değer kaybeder yaş itibariyle hemde amortisman gideri olur siz bunu farketmezsiniz bile ama eğer o 6500 lirayi kış başlangıcında elinizde tutarsanız çeşitli yatırım araçları ile faiz repo borsa gibi değerlendirizseniz en azından bir 7500 liraniz olur biraz da bu açılardan bakmak lazim. Bende sizin gibi yüksek fiyatlardan motosiklet alip satmaya çalışşsam suan kızardım bu duruma ama inanin satmaya kalktığınızda özellikle şu dönemde daha çok görüceksiniz. İkinci olarak bumoto sym inazuma mı etkiliyecek mantığı fiyat kırsalar ne olur mantığıda yanlış şöyleki fiyatlar tercihler ve taleplere göre belirlenir. Yakında bir çok tercih değişicek yeni modellerle talepler özellikle hyosunglarda fiyatların düşmesini sağlıyıcak belki 1000 lira olmaz belki 500 lira olur ama inanin bu yaz fiyatlar yüzde 5-10 arası bir fark olucağına inaniyorum benim görüşüm. Zamanla görücegiz