Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ankara'da konjektör bulabileceğim bir yer arıyorum. Varsa alternatif bir motora ait olan da olabilir. Hangi motorların konjektörü uyar ve Ankara da bulabilir miyim

kanuni ise ulusta yaycılar yedek parça var oraya sor o adamların deposundan hiç ummadık parçalar çıkıyor bi sor
vardı bende numarası 310 18 43 yoksa fazla muhabbet etme sipariş veriyor ne zaman geleceği belli olmuyor eli uzatıp kolu kaptırma aman :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------

ve motoru ustaya teslim ettik , kazamız mübarek olsun :D
yarın indirecek motoru ve ak koyun kara koyun ortaya çıkacak ^_^
müdür ferhat abiye benim eski krankı göndermiştim saklıyordu yedekte taze krank kol çaktırılıp kullanılabilir aslında maliyet düşer sen bana haber ver sorarız olur derse alırsın ondan

.

@mehmetonur;
far ampülü merceğe göre aldınız değil mi?
çünkü mercek ampülleri farklıdır...
anlattığınıza göre çıkardığım sonuç,
ampül merceğin içine uzun geliyor diye mercek o ışık hüzmesini dağıtamıyor ve önünüzü göstereceğine yanlara gidiyor...
mercek için ampül alın derim...

Ben almadım. Ustama yakındım böyle böyle az gösteriyo diye tamam dedi xenon atalım ama onda da aynı sonuç. Belli bi prosedürü var mı bizim motorların far konusunda? Merceğe göre demişsiniz. Pek ilgi alanım olmadığından soruyorum boyuta göre mi anlayacağız merceğe uygun olup olmadığını :)

eod

kanuni ise ulusta yaycılar yedek parça var oraya sor o adamların deposundan hiç ummadık parçalar çıkıyor bi sor
vardı bende numarası 310 18 43 yoksa fazla muhabbet etme sipariş veriyor ne zaman geleceği belli olmuyor eli uzatıp kolu kaptırma aman :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------

müdür ferhat abiye benim eski krankı göndermiştim saklıyordu yedekte taze krank kol çaktırılıp kullanılabilir aslında maliyet düşer sen bana haber ver sorarız olur derse alırsın ondan

valla maliyeti ancak parçadan düşürebilirim o yüzden ilgilenebilirim . bi sıkıntı çıkarır mı dersin kol taktırdıktan sonra

valla maliyeti ancak parçadan düşürebilirim o yüzden ilgilenebilirim . bi sıkıntı çıkarır mı dersin kol taktırdıktan sonra
yaptırdıktan sonra satacaksan taktıracaksın kolu :D ben bunu araştırdım öyleymiş sıkıntı çıkmaz tabi ama eskisi gibi vay bi gaz vereyim bi kaydırayıma gelmezmiş :D o yüzden krank aldım paran varsa durum el veriyorsa parçaları kendin alıp benim yaptığım gibi taksite böldürebilirsin 90-90 ödüyorum şimdi 12 ay taksitle

vaybe sonra ozan abimiz 2.el alınmaz diyor bu mantıkla alınmaz tabi bu olaylar yüzünden bu piyasa böle :D sana satandamı öle yaptı acaba :) demiyim demiyim dedimde dayanamadım çünkü sonra 2.el yamuk diyosun ama bölede yapılır diyosun olayıda biraz dinimize yorarsam kul hakkı çıkar sonra

Ağır artçı taşıyanlar; yazıktır amortisörlere, ayarını yapın sertleştirin biraz yoksa patlar tez zamanda :)

eod

yaptırdıktan sonra satacaksan taktıracaksın kolu :D ben bunu araştırdım öyleymiş sıkıntı çıkmaz tabi ama eskisi gibi vay bi gaz vereyim bi kaydırayıma gelmezmiş :D o yüzden krank aldım paran varsa durum el veriyorsa parçaları kendin alıp benim yaptığım gibi taksite böldürebilirsin 90-90 ödüyorum şimdi 12 ay taksitle

sen motor düzeldi dedin , memnunsun dimi şu an sıkıntısız biniyorsun ^_^

hani ben uzun süre binebileceksem çok iyi olur benim için çünkü çektigim krediyi ödeyene kadar motosiklet değiştirmek istemiyorum , e motor cillop gibi olursa satmakta mantıkksız :)

yaptırıp satma işide ikinci el pazarı bir nevi ticaret , her topal eşeğin kör alıcısı vardır derler... bir taraf mağdur oluyor sonra mağduriyetini mecburen başkasını mağdur ederek gideriyor denebilir ... ne kadar doğru ne kadar yanlış göreceli tabi. elinde patlayıpta elinden çıkarmak isteyen adamıda suçlamak pek doğru olmaz diye düşünüyorum :D

he kendi motoru öldürüp ezip mahvedip satıyorsa allahından bulsun diyorum ^_^

sen motor düzeldi dedin , memnunsun dimi şu an sıkıntısız biniyorsun ^_^

hani ben uzun süre binebileceksem çok iyi olur benim için çünkü çektigim krediyi ödeyene kadar motosiklet değiştirmek istemiyorum , e motor cillop gibi olursa satmakta mantıkksız :)

yaptırıp satma işide ikinci el pazarı bir nevi ticaret , her topal eşeğin kör alıcısı vardır derler... bir taraf mağdur oluyor sonra mağduriyetini mecburen başkasını mağdur ederek gideriyor denebilir ... ne kadar doğru ne kadar yanlış göreceli tabi. elinde patlayıpta elinden çıkarmak isteyen adamıda suçlamak pek doğru olmaz diye düşünüyorum :D

he kendi motoru öldürüp ezip mahvedip satıyorsa allahından bulsun diyorum ^_^
zaten bi ara gaza gidebilir dedi ozan almadan önce ara gaz vermek lazım 8-9bine :D

Ben almadım. Ustama yakındım böyle böyle az gösteriyo diye tamam dedi xenon atalım ama onda da aynı sonuç. Belli bi prosedürü var mı bizim motorların far konusunda? Merceğe göre demişsiniz. Pek ilgi alanım olmadığından soruyorum boyuta göre mi anlayacağız merceğe uygun olup olmadığını :)
ampül tipi belli ediyor zaten kendini...
ufacık olur mercek ampülü...
çünkü aynanın gerisinde duracak ki, ışığı normal hüzme halinde dağıtabilsin mercek...
sıkıntı orada...
bulunduğun sanayii de bu tarz işler yapan birine git ondan temin edebilirsin ampülü...

Volkan;
ampüller dediğin gibi, ama zenon için ampül muhabbeti dönüyor...
zenon ampülü değişik uzun geliyor merceğin içine...

Bu motor iki tekerlek üstünde nası gidiyo la ? :queen:
380258_10150839786152508_594542507_9545804_1886801850_n.jpg

Daha doğrusu bu motor niye calışmıyo la ? :queen:
Dün yolda kaldım.Depo bomboş gibi bişeyken 25 tl lik benzinle Cerrahpaşa'dan Bostancıya geçtim.Kuzenlerle buluştuk yedik içtik, tam cıkıp onların eve döncez benim lanet calışmadı.Boş viteste zar zor calışıyo, vitese takıyorum catt ediyo kesiyo. Normalde benzinden şüphelenmezdim ama daha önce sürmediğim kadar hızlı sürdüm, fsm sonrası otobanda 150-155 baya gittim....+ benzin göstergesinede güven olmuyo, eski motorlada 1 kere öyle benzinsizlikten kalmıştım.Önce gittik benzin aldık.

558577_10150839786057508_594542507_9545803_393964020_n.jpg

Doldurduk depoya.Bu sefer boştayken rahat rahat calışmaya başladı ama vitese taktıkmı gene cat ediyo gidiyo.Ayak müşüründen olduğundan adım gibi eminim, ama naapcağım konusunda hiç bi fikrim yok, kuzen dedi "yokmu bi usta bilen biri arayabileceğin".Ben dedimki "ustalardan nefret ederim hiç sevmem bide arkadaş olup numarasınımı alıcam" o sırada aklıma bizim "Ali Feyizoğlu" geldi.İlk resimde de telefonda onla konuşuyorum zaten, sorun konusunda hemfikir olduk önce.Sonra kablo bi yerden şasiye değiyo, ordan sorun cıkartıyo diye, oynayarak düzeltmemi söyledi, yapmaya calıştım 8-10 denemeyle ama başarısız oldum.En son verdiği talimatlarla ayaklık müşürünü iptal ettik, kabloyu kesip birbirine bağlayıp kısa devre yaptırarak.Sonunda oldu.Yoksa cok pis işkence cekcektim, evime 50 km uzaklıkta, karşı yakada.Cekiciyle en yakın ustayamı götürcektim yoksa cekiciyle evemi.Ustaya ayrı cekiciye ayrı para, ayrı ayrı uğraş emek daha doğrusu işkence.Tekrar burdan teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...9786152508_594542507_9545804_1886801850_n.jpg

Dün yolda kaldım.Depo bomboş gibi bişeyken 25 tl lik benzinle Cerrahpaşa'dan Bostancıya geçtim.Kuzenlerle buluştuk yedik içtik, tam cıkıp onların eve döncez benim lanet calışmadı.Boş viteste zar zor calışıyo, vitese takıyorum catt ediyo kesiyo. Önce gittik benzin aldık.

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...39786057508_594542507_9545803_393964020_n.jpg

Doldurduk depoya.Bu sefer boştayken rahat rahat calışmaya başladı ama vitese taktıkmı gene cat ediyo gidiyo.Ayak müşüründen olduğundan adım gibi eminim, ama naapcağım konusunda hiç bi fikrim yok, kuzen dedi "yokmu bi usta bilen biri arayabileceğin".Ben dedimki "ustalardan nefret ederim hiç sevmem bide arkadaş olup numarasınımı alıcam" o sırada aklıma bizim "Ali Feyizoğlu" geldi.İlk resimde de telefonda onla konuşuyorum zaten, sorun konusunda hemfikir olduk önce.Sonra kablo bi yerden şasiye değiyo, ordan sorun cıkartıyo diye, oynayarak düzeltmemi söyledi, yapmaya calıştım 8-10 denemeyle ama başarısız oldum.En son verdiği talimatlarla ayaklık müşürünü iptal ettik, kabloyu kesip birbirine bağlayıp kısa devre yaptırarak.Sonunda oldu.Yoksa cok pis işkence cekcektim, evime 50 km uzaklıkta, karşı yakada.Cekiciyle en yakın ustayamı götürcektim yoksa cekiciyle evemi.Ustaya ayrı cekiciye ayrı para, ayrı ayrı uğraş emek daha doğrusu işkence.Tekrar burdan teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Rica ederim Görkem lafı bile olmaz.Yolda kalmadığına sevindim.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım herzaman :) Birde deponun dibini kullanmayı pek tavsiye etmiyorlar mümkün olduğunca dibini çok kullanma, benzin kötüdür vs sıkıntı çıkarabilir.

Geçmiş olsun Görkem, 7/24 Alo hizmet hattında hazır :p
Bende de geçen 3 tırnak gösteriyordu. 20 km yolu birazıcık abanarak gittim. motoru park ederken gözüm ibreye takıldı. yanıp sönüyordu.
Yuh dedim. Tekrar açtığımda yine 3 tırnaktı. motor 100 mt gitti. yine yanıp sönmeye başladı. Bunun benzin göstergesi canımı sıkıyor. Dalga mı geçiyor. Ciddi mi anlayamadım :pale:

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...9786152508_594542507_9545804_1886801850_n.jpg

Dün yolda kaldım.Depo bomboş gibi bişeyken 25 tl lik benzinle Cerrahpaşa'dan Bostancıya geçtim.Kuzenlerle buluştuk yedik içtik, tam cıkıp onların eve döncez benim lanet calışmadı.Boş viteste zar zor calışıyo, vitese takıyorum catt ediyo kesiyo. Normalde benzinden şüphelenmezdim ama daha önce sürmediğim kadar hızlı sürdüm, fsm sonrası otobanda 150-155 baya gittim....+ benzin göstergesinede güven olmuyo, eski motorlada 1 kere öyle benzinsizlikten kalmıştım.Önce gittik benzin aldık.

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...39786057508_594542507_9545803_393964020_n.jpg

Geçmiş olsun kardeşim geçicide olsa sorununun halledilmesine sevindim :rendeer: :) Ali Usta Bitane ya :p :queen:

Volkan;
ampüller dediğin gibi, ama zenon için ampül muhabbeti dönüyor...
zenon ampülü değişik uzun geliyor merceğin içine...

ben halojen takmak istiyorum bunun ampulleri sökmesi kolay mı?? yoksa çok mu uğraştırıyor kitapçıkda bizim modeli anlatmamış naked ı gösteriyor..

Rica ederim Görkem lafı bile olmaz.Yolda kalmadığına sevindim.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım herzaman :) Birde deponun dibini kullanmayı pek tavsiye etmiyorlar mümkün olduğunca dibini çok kullanma, benzin kötüdür vs sıkıntı çıkarabilir.

Elimden geldiğince öyle yapmaya calışıyorum.Bazen ev-spor salonu ev-dersane falan git gel yaparken deponun dibini kullanıyorum.Bi tek shell den benzin alıyorum.Shell'De yol üstünde değil ve hafiften uzak o yüzden.

Geçmiş olsun Görkem, 7/24 Alo hizmet hattında hazır :p
Bende de geçen 3 tırnak gösteriyordu. 20 km yolu birazıcık abanarak gittim. motoru park ederken gözüm ibreye takıldı. yanıp sönüyordu.
Yuh dedim. Tekrar açtığımda yine 3 tırnaktı. motor 100 mt gitti. yine yanıp sönmeye başladı. Bunun benzin göstergesi canımı sıkıyor. Dalga mı geçiyor. Ciddi mi anlayamadım :pale:

Sağolasın, aynen artık yüzü buldum gece 4 te bile arayıp uyandırırım :).

Geçmiş olsun kardeşim geçicide olsa sorununun halledilmesine sevindim :rendeer: :) Ali Usta Bitane ya :p :queen:

Sağolasın.Vala gecicimi halloldu kalıcımı kararsızım. Bi yanım diyo git servise ver yapsınlar.Diğer yanımda boşver böyle kalsın cokmu lazımdı sanki diyo.Aslında orjinallikten yanayım yapılsa daha iyi olur tabi ama zamanında forumda gördüm kac kere, sağlamını bile iptal ediyolardı, ama sebebini hatırlamıyorum genel olarak sorun cıkartır diyemi yoksa zinciri yağlamak icin ayaklığa kaldırıp viteste gaz vermek icinmi, bi sürü sebebi olabilir.

Elimden geldiğince öyle yapmaya calışıyorum.Bazen ev-spor salonu ev-dersane falan git gel yaparken deponun dibini kullanıyorum.Bi tek shell den benzin alıyorum.Shell'De yol üstünde değil ve hafiften uzak o yüzden.

merak ettim neden Shell 'den alıyorsun benzinini? nasıl bir yararını gördün? bende genellıkle Opet tercih ederim araçlarda :) ( eğer bildiğin bişi varsa gizleme bizden :p )

Ben motor kullanmaya yenı başlayacagım için Ayak müşürünün ne işe yaradığını dahi bilmıyorum :salut: zamanla hızınıza yetişeceğim inşallah, şuanlık sadece iyi dileklerimi sunabiliyorum
:sunny:

opetten iyisini görmedim ben benzin konusuna değinecek olursak
opetten canı yanan kimseyi görmedim şu ana kadar
shellde benzine karşımı fazla katıyorlar heralde hemen bitiyor

opetten iyisini görmedim ben benzin konusuna değinecek olursak
opetten canı yanan kimseyi görmedim şu ana kadar
shellde benzine karşımı fazla katıyorlar heralde hemen bitiyor

kullandığınız motor hyosung mu ?..neden diye sorucak olursanız. iki kere hyosung sahibi oldum ve 2 motorda da 2 kere opetten benzin aldım ve her defasında motorlarım opetin benzinini yakmakta zorlandı hatta ilk motorumun ilk çalışma zamanı motorum opetin benzini ile çalışmadı bile. usta gitti shellden benzin aldı ve ilk marşta motor çalıştı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar