Bugün 1 haftadır çalışmayan motorum için undocab ile güçlerimizi ve motorlarımızı birleştirip sorunu çözmeye çalıştık..arada 3 çeşit bujiyi de motorun üzerinde ki şaşe numarasının olduğu plaka üzerinde test ettik. tek tırnaklı normal, iridyum ve çift tırnaklı bujileri denedik ve gördük ki çift tırnaklı buji oldukça seri ve yoğun bir ateşleme sağlıyor.iridyumun ateşlemesi çift tırnaklı bujiye göre daha az yoğunlukta ama onun kadar seri ateşleme sağlıyordu. normal tek tırnaklı bujinin ateşlemesi ise diğer 2 bujiye göre vasat derecedeydi.çift tırnaklı bujiyi undocabın motoruna taktık ve hafif hissedilir derecede bir farklılık olduğunu söyledi.
neyse çalışmayan motorumun sorununu tekrar dile getireyim, ateşleme yapıyor benzin gidiyor ama motor yine de çalışmıyordu.eğer benzin gitmiyor olsaydı sorunu ya benzin pompasın da ya da arka sağ kuyrukta duran rölede arayacaktık ama dediğim gibi benzin de pompalıyordu.hazır açmışken hava filtresini söküp güzel bir şekilde yıkayıp temizledim.. o arada undocabın gözü kelebeklere ilişti ve bir gariplik olduğunu söyledi..gaz kolunu belli bir derece de çevirdiğimiz de kelebeklerden biri açılırken diğeri hala kapalı duruyordu.o konuya bir ara resimlerle değincem.neyse hava filtresini temizledik kelebeklerde ki sorunu düzelttik ateşlemeyi ve benzin akışını tek tek kontrol ettik amaaa amaa yok abi çalışmadı lanet şey .
en son artık vurduracaz başka çözüm kalmadı çünkü. bu sefer olaya zenon arkadaşımız girdi , onun kas gücü ile motoru bayır yukarı ittik. deneme 1 başarısız,

r: deneme 2 başarısız

r: ve deneme 3 aman tanrım motor çalıştı:queen:..o an o kadar mutlu oldum ki :mrgreen: anlatılmaz yaşanır..neyse 1 2 turdan sonra motoru durdurdum. zenon arkadaş bir kaç tur daha at akü dolsun filan dedi, marşa bastım haydeeeee çalışmadı lan bu:mrgreen: hadi canım itmeye devam neyse ki ilk deneme de çalıştı .. 15 20 dk da motoru çalışır durum da bıraktım ve hiçbir sorun kalmadı ve o kelebeklerde ki sorunu çözdükten sonra eski atik halini kazandı..
http://img28.imageshack.us/img28/462/img1000bu.jpg