Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Havalar ısınıyo mu ne? Artık yerimde duramıyorum hava 3 derece görünüyodu hava durumunda ama ben güneşe aldanmayı tercih edecem :)

Maalesef burada tek doğru olan çevre hesabının 2*pi*r olduğu. :)
Öncelikle lastikteki 160/70 ölçüsü, 160mm taban genişliği ve taban genişliğinin %70'i kadar yanak yüksekliğini belirtir. Yani 70 olan kısım mm değil. Çapı yarı çapa düşürürken de yanak yüksekliğini topladıktan sonra bölmüşsün, dolayısıyla yanak yüksekliğinin yarısı kadar yanlış hesap olmuş oluyor. Matematiğim de çok iyi değildir ama bildiğim yerden çıktı. :p
Hesap da şöyle oluyor.
160/70-17 lastiğin yanak yüksekliği 160*0,7=112mm, lastiğin yarı çapı= 17*2,54/2+11,2=32,79cm, çevresi 2*3,14*32,79=205,92 cm
180/70-17 lastiğin yanak yüksekliği 180*0,7=126mm, lastiğin yarı çapı= 17*2,54/2+12,6=34,19cm, çevresi 2*3,14*34,19=214,71 cm

Yukarıda yazdığım gibi, yani aynı değil. Yanak yüksekliği arttıkça da lastiğin çevre ölçüsü değiştiğinden motorun bir lastik turunda aldığı yol, dolayısıyla da aynı devirde yapılan hız artmış oluyor. Bir nevi dişli ölçülerini değiştirmek gibi.
Ben anlamam salladığımı söylemiştim :D
70 i yanak değeri olarak bilince devamı da yanlış gelmiş tabi doğal olarak

---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:05 ----------

Havalar ısınıyo mu ne? Artık yerimde duramıyorum hava 3 derece görünüyodu hava durumunda ama ben güneşe aldanmayı tercih edecem :)
Ben de çok sıkıldım ve düna kadar da iş var ama allah 3 kere hak verdi sürekli pazarları hava tam motorluk oluyor. Ama ben iş sebebiyle gidemiyorum biyere .
Bu sefer kafayı bozdum.Pazar sabah yola çıkıp iznik gölüne gidelim mi? 1-2 arkadaş daha var gelebilecek olan.
Süper bir köfteci var orada Köfteci Yusuf.
3 kişi 3 motosikletle orhangazideki yerine gidiyoruz 5 kişilik yiyip içiyoruz :D aynısını istanbulda yesek 3 katı hesap gelir. İstanbulda yiyeceğimize aynı paranın fazlasını benzine verip gezmiş oluyoruz.
Bu sefer aynı yerin iznik gölü yanındaki şubesine gitmeyi planlıyorum.
Güzergah aşağıdaki gibi olacak

Planım şu yoldan
2u3l4.jpg

Yalovadan sonra 2 yol var
A Bursa-orhangazi yolu - otoyol tertemiz ama eğlencesiz dümdüz 75 km
B daha önce kullanmadığım köy içinden giden güzel bir yol gibi 50 küsür km

B den gidip A dan dönmeyi planlıyorum ama yolu bilen ve kötü diyen olursa A dan gidip gelebilirim.

2u3lw.jpg

UNdocab ilaç gibi entry :) Aslında yarın Omm seminerine katılmayı düşünüyodum ama senin plan da çok güzel gibi, ben bi motorun zincirini gerdireyim bollaştı, bi kaç eksiğini halledeyim hemen :D

Tmm. Hem tee 5 ay önce falan görüşecektik görüşemedik yarına kısmet olmuş olur :)
Benim de 1 aydan fazladır motosikleti kullanmamam sebebiyle akü boşaldı akşam onu halletmem lazım. Hem biraz yol yapsın gariban kapalı garajda sıkıntıdan patlamıştır.
Ben 2 motosiklet 3 veya 4 kişi olarak gelicem (sayı 1-2 daha belki artar. belki 2 motosiklet 2 kişi olarak azalabilir de :) )

Forumdan gelmek isteyen başka arkadaş varsa eğer bekleriz geziye. Ama etkinlik olarak açmak istemiyorum.
Çok da kalabalığa gerek yok karar vermek zorlaşıp hareketlerimiz kısıtlı kalır. Az iyidir.Burada takılan tüm arkadaşlar gelse de olur tabi sonuçta buradan bi tanışıklığımız var:)

Bu arada bir öneri daha yapayım, iznikte hava en yüksek 1 derece görünüyo yarın için google hava durumunda. Yalova gezisi yapsak da olur ama bişey olmaz derseniz size uyarım sonuçta :)

öyle olacak galiba
2u757.png

A yolu yalova üzerinden geçiyor. Yarın bakalım maçamızın yeme durumuna göre hareket ederiz :D

bende batmandayım hiç kar yağmaz hava ise sıcak ama sanırım antalyada olmak gibi düşünenler burayı düşünmez.....
Keşke bende oralarda olsamda katılabilsem sizlere.... Batman'daki tek GTR 250 ye sahibim....

Sabah 8 :45 de milliyetin orada Xenon ile ben buluşucaz. 9 30 da Uzunçayırda olucaz ordan Bugay'ı da alıp gidicez artık :)
Ben antalyada olsam herhalde motosikleti 1 senede rektefeye sokacak hale getiririm :D

selam arkadaşlar,
havalar şöyle adam akıllı bir ısınsında gezmeye çıkalım birlikte. Orta köyde kahvaltı vs. bende özledim gazlamayı. toplu olunca daha zevk veriyor motor üstünde.
selamlar

selam arkadaşlar,
havalar şöyle adam akıllı bir ısınsında gezmeye çıkalım birlikte. Orta köyde kahvaltı vs. bende özledim gazlamayı. toplu olunca daha zevk veriyor motor üstünde.
selamlar
Fuarla birlikte sezonun resmi açılışınıda yapınca ortaköy kahvaltı seferlerimiz başlayacaktır tüm motor tutkunlarına duyrulur :p
Havalar şöyle bi 8 10 dereceleri gösterse dökülecez yollara ama soğukta insan motorun üstünde gariban gibi duruyor:cherry:
@Undocap,bugay
hani resimler, gittinizmi?

Son düzenleme:
öğrendim boğazdan itibaren 350 lira...
demin servisten geldim...
ekzozun orjinali geldiği zaman üzerine takılacak...
ara boru kaynakla flaşı takılacak...
uzun ampülü patlamış o değişecek...
yağ bakımı yapılacak...
zincir bakımı yapılacak...
fren hidrolikleri değişecek, havaları alınacak..
işçilik dahil 160 lira masrafı var şu anda...
orjinal ekzozu fizandan bi gelse yaptıracağım hemen inş.

Son düzenleme:
Amplleri çok çabuk bozluyor gliba.dün akşam kullanrken birden ışık azaldı snra da selktör yapar gbi azalıp çoğaldı acaba bir yerde temassızlık olabilirmi ?

Fuarla birlikte sezonun resmi açılışınıda yapınca ortaköy kahvaltı seferlerimiz başlayacaktır tüm motor tutkunlarına duyrulur :p
Havalar şöyle bi 8 10 dereceleri gösterse dökülecez yollara ama soğukta insan motorun üstünde gariban gibi duruyor:cherry:
@Undocap,bugay
hani resimler, gittinizmi?

Fotoğraf makinemiz olmadığından telefonla çekmek zorunda kaldık o yüzden foto sayısı biraz az, şuanki bilgisayarımda problem var ama bu gece yüklemeye çalışacam. Fotoğrafların bir kısmı da UNdocab'da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar