sağolasın, fiyat iyimiş, bende bi baktırsam bi ara...
bu şekilde düşünüyosan tabiki ilk motor olarak alabilirsin.öncelikle merhabalar
size iki sorum olacak.. birincisi hayatında ilk kez motora binecek biri olarak bu aleti alsam sürebilir miyim? acelem yok yaza kadar trafiğe çıkacak seviyeye gelsem yeter.. bu arada ehliyetimide halletmiş olurum..
ayrıca 2008 model 5000 tl ye makineler var fazla mı ucuz ? araba olayına aşinayım çıkabilecek problemleri biliyorum.. ama motorda ne gibi sorunlar çıkabilir görünmeyen ? (yıllarca motor kullanmış birisi gidip sağına soluna baksa bi tur atsa farkedemeyeceği birşey olur mu ? )
bu şekilde düşünüyosan tabiki ilk motor olarak alabilirsin.
2.olarakta sonuçta 2.el bi mal alıyosun tabiki ufak tefek şeyler çıkabilir ama anlayan birine baktırırsan motoru sorun olmaz
Ehliyetiniz var mı acaba ? Sağına soluna bakmak ile motorun durumu hakkında genel bir fikir sahibi olunmaz. Motoru çalıştırmalı sesini dinlemeli. Egzozu kapatıp pistonların sesine bakılmalı ancak sorunu fark edebilecek birinin bunu yapması lazım. Yatmış motor ise eskiyen parçalardan ötürü pek çok parçası değişecektir. Genel olarak parçaları ucuz. Bunu Comet sayfasında yazmıştım.
http://www.motosiklet.net/forum/mot...-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-95.html
Kendinizi tanıtın önce profil bilgilerinizi güncelleyin. Çevrenizdeki motorcuları buradan bulursunuz. Yardımcı olacaklar çıkacaktır.
öncelikle merhabalar
size iki sorum olacak.. birincisi hayatında ilk kez motora binecek biri olarak bu aleti alsam sürebilir miyim? acelem yok yaza kadar trafiğe çıkacak seviyeye gelsem yeter.. bu arada ehliyetimide halletmiş olurum..
ayrıca 2008 model 5000 tl ye makineler var fazla mı ucuz ? araba olayına aşinayım çıkabilecek problemleri biliyorum.. ama motorda ne gibi sorunlar çıkabilir görünmeyen ? (yıllarca motor kullanmış birisi gidip sağına soluna baksa bi tur atsa farkedemeyeceği birşey olur mu ? )
Yaza kadar sürmeyi düşündüğünüze göre en yakın zamanda sınava girmeniz gerekiyor. Ehliyetinizi almanızı öneririm bir an önce çünkü kış olduğundan fiyatların nispeten düşük olduğu dönemlerdeyiz.
Merhabalar.Arkadaşın devir saati çalışmıyor herşeye bakdık gene çalışmadı var mı başına bu olay gelen ?
arkadaşım motor olayı çok farklı bir kavramdır. dediğin fiyatta motorsikletin durumuna göre değişir ama ortalama olarak bence makul bi fiyat. eğer motorsikletten pek anlamıyorsan illaki anlayan biriyle bakın. haa kafam iyice rahat olsun dersen hyosung veya st kanuni servisine gidip baktırıver.öncelikle merhabalar
Devir saatine aydınlatma hariç 3 tane kablo girer. Elektrik (+), şase (-) ve bobinle CDI arasındaki kabloya bağlanan devir bilgisini aldığı kablo. Bunlardan birisi hasar görmüştür. Kablolar görsel olarak sağlam görünse bile içinden kopmuş olabilir. Muhtemelen de gidon hareketiyle gerilen kısım zarar görmüştür. Bir avometreyle kontrol ederseniz daha kolay olur.
Grenajları söküp takmıştık o zamanda 8000 devire kadar çalışıyor 8000 den sonra sıfıra iniyordu ona bakalım diye söküp takdık aynı şekilde hiç çalışmadı bu sefer.
Muhtemelen son zamanlarını yaşayan bir kabloyu, grenajları söküp takarken farkında olmadan tamamen devredışı bırakmışsınız. Dediğim gibi o 3 kabloyu avometreyle ölçüp kontrol ederseniz hangi kabloda sorun olduğunu bulursunuz. Muhtemelen devir bilgisi aldığı kablodandır ama kontrol etmek lazım.
Bu senkron ayarını ve subab ayarını nerde yaptırıyosunuz, yetkili st kanuni servisindemi ?
Birde bu işlemler icin ne kadar ücret alıyolar ?
Grenajları söküp takmıştık o zamanda 8000 devire kadar çalışıyor 8000 den sonra sıfıra iniyordu ona bakalım diye söküp takdık aynı şekilde hiç çalışmadı bu sefer.
benim bu motorda ellemeye korktuğum tek şey göstergegeri kalan herşeyi söküp takıp kurcalamışımdır ,göstergeninde sadece camını söküp stkanuni stickerini söktüm :cherry: