Bende tam senin aynalar gelsinde senin orjinalleri bana ver kullanmıcaksan dicektim sonradan aklıma geldi sorunlu olduğu, sende yazmışsın zaten.
Şimdi parcacılar senin önünü kesmicek ama bizim ağzımızı sulandırdın biz beceremediğimiz noktada başını ağrıtıp soru yağmuruna tutarız valla hic acımadan.
Benim motoru kuzen düşürdüğünde gaz kolu borusu kırılmıştı döküm kaynağı yaptırmıştık, motorun görüntüsü bozuyo icime sinmiyo, burda kuralkanda 160 tl zeytinburnu karizma motorda 140 tl (ikinci el cıkma parca olması lazım ama..)
ebaydada hep 80 dolar 100 dolar arasına bulmuştum, şimdi bunu buldum
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-U...rcycles_Parts_Accessories&hash=item1e672231ba
yarın akşam babamla işlemlere başlıcam kart falan icintakıldığım yerde sendeyim inş takılmam ama.. bi kere yaptımmı zaten gerisi gelcek zaten alıncak bi sürü şey var..
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:16 ----------
Havalar ufaktan başladı zaten bozmaya... son bi buluşma iyi olur, ama motoru kaldırmak icinde erken diyilmi ya onümüzdeki 2-3 hafta haricindede ilerleyen bahar aylarındada güzel güneşli günler olur.
Ben de çelikten yaptırdım boruyu hakikaten orjinalden ayıramaz kimsekardeş senin sadece borumu kırıldı yoksa amortısor baglatı yerı olan yuvarlak kısmmı boru kırıldı ise sorun değil benimkide kırılmıtı orjınalden daha iyisini yaptılar tornada daha kalıtelı malzemeden baktığında orjınali hangisi yapılan hangisi ayırt edemezsin bence sadece boruysa kırılan parcayı cıkar işinin ehli tornacıya git ebaydan daha uyguna yaparlar
Arkadaşlar günaydın Groupon'ya da gördüm sabah 69 TL ye 2 saat sürüş eğitimi veriyorlarmış yamaha YBR 125 2011 model motorlarla : http://www.sehirfirsati.com/deals/istanbul/bikemyworld/950857?nlp=&CID=TR_CRM_1_0_0_269&a=671
Aradım bilgi aldım sadece hafta içleri için geçerliymiş
sabah 10:00 & 12:00 arası veya 13:00 & 15:00 arası veya 16:00 & 18:00 arası eğitim veriliyormuş ayrıca bütün ekipmanları ücretsiz temin ediyorlarmış eğitim sırasında.
Bence ustan iyi kaynak yapamıyor ben de yaptırdım eskisi ile aynı sağlamlıkta oldu.
Orjinal aynalarda ben çok sıkıntı yaşamadım veya öyle zannediyorum. Arabalardaki görüş açısı ile aynı şekilde bazen kafayı az bişe yana çevirip bakmak gerekiyor ki bu her zaman lazım.
Bir gün buluşursak bakarım senin görüş açın nasıl diye
Beyler bi sorunum var,bi el atında çözelim.
Şimdi normal giderken gazı azıcık açıyım diyorum sanki gazı sert açmışım gibi hopluyo motor.aynı şekilde gazı hafifden kısmak istediğimdede yığılıyor.
Özellikle 1.vitesde gazı bıraktığımda normalde olması gerektiğinden daha hızlı yavaşlıyo stop etcek duruma geliyo
Gaz telimin 2 telin birleştiği kutusunda kırık vardı ondandır dedim gaz telini değiştirdim komple ondanda değil.
bir başka birşeyde hava filtresi geldi aklıma hava filtresini değişmiştim ondan sonramı böyle oldu hatırlamıyorum bu sorun uzun zamandır var ama dediğim gibi gaz telinden olduğunu sandığım için hava filtresinden kaynaklanıyor olabilceği aklıma gelmemişti.
Şimdi bazıları diyolarki hava filtresini delmek lazımmış motordaki o boğulma gibi şey ondan olabilirmiş.
ama bana hava filtresinden gibi gelmiyor ,sizce nedir?
o zaman hava filtresinin içine oturduğu kutuyu komple söküp yıkıyım.Güzelce kurulayıp tekrar takıyım ama bi hava filtresi motoru bu kadar etkilermi yani hava çekemediği zaman bu kadar dengesizleşirmi motor? bide şöyle bişey var eğer benim sorunum hava filtresinden olsaydı motor 130-140km hızı geçmezdi ben çok rahat 160 yaptım geçen gün :so hava filtresinin delinmesenin faydası olduğunu düşünenler, bir ara gidip o hava fitresi kutusunu bir güzel temizlesinler , en son tamamen söküp temizlediğimde içinden 3 çay kaşığı toz çıkartmıştım içinden ki delip taksam o motora ne kadarı girer merak konusu...aynı sorunu ben de bazen yaşıyorum ama neden bazen yaşıyorum onuda anlamıyorum neden bazen yaşıyorum ?,insan mı bu ruh haline göre çalışsın.ama şu sorunu yaşadığım zamanlar ne zaman hava filtresini değiştirsem düzeliyor.
o zaman hava filtresinin içine oturduğu kutuyu komple söküp yıkıyım.Güzelce kurulayıp tekrar takıyım ama bi hava filtresi motoru bu kadar etkilermi yani hava çekemediği zaman bu kadar dengesizleşirmi motor? bide şöyle bişey var eğer benim sorunum hava filtresinden olsaydı motor 130-140km hızı geçmezdi ben çok rahat 160 yaptım geçen gün :s
Çünkü hava filtresinden sorun yaşayanlar motor gitmiyo diyolar
aktarmada bi sorun olabilirmi?
Zincir ayarım iyi
5bin km önce dişli ve zinciride Ybn kitle değiştirdim.
Zincir dişli sorunu olsa tak tak ses yapar bide seste yok bunda :S
teker döndürme işini anlamadım vitesteyken arka teker dönmez zaten ?bazen anlamak zor bunları bazen gidecekleri bazen de gitmeyecekleri tutuyor.. hava filtresi kutusunu yıkaman çok bişi değiştermez gibi geliyor..o vitesle ilgili dediğim olaya bak . en çok motorum ne zaman yığılma yapsa gaz kesmelerinde o arka tekerikontrol ettiğimde dönmüyor arkadaş..
yok gaz telinide bu sorun yüzünden değiştirdim aslında ama yine sorun devam ediyor.Birde önceki gaz telinin kutusunda kırık olduğundan FI ışığı yanıyodu bazen bir teli çekip diğerini çekemediğinden.Şimdi fi yok ama sorun yine devam ediyor :Sbence hava filtresinden değildir ama yinede filtreyi güzelce bir temizle..Peki bu yaşadığın sorun gaz telini değişmeden öncede varmıydı? çünkü benim motorda da 1.viteste gazı bıraktığın an motor kompresyonu baya yavaşlatıyor frene gerek bile olmuyor bazen..Ama bence anlattığına göre sende herşy normal gözüküyor yani bir sorun yok aslında..teli de yeni değiştirdiğin için şimdi sana garip geliyor olabilir ali:silent: yada gaz telindeki ayardan olabilir fazla gergindir en ufak dokunmada açar kelebeği , bırakınca hopp aniden kapar.. yani aklıma gelen bunlar
ateşleme ve enjeksiyondan olsa gaza dokundun mu kökleme yapmaz yavş yavaş yedirmen gerekir gaz telin çok gergin gibi geldi banada hava filtresi kirlense duman atmaya başlar motor gitmez o da değildirBuji ya da ateşleme kanlolarından olmasın?
Dediğin olayın aynısı bende de vardı, ki normali öyle sanıyodum şuana kadar. Ustada zincir ayarıyla oynanıp,elektrik sorununa el atılıp, egzantriğe bakıldıktan sonra ise geçti ama ben bu sefer de motorun kompresyonu düştüğü için silindirlerde mi sorun var diye kendime soruyordum :silent: Zincir olamaz demişsin ama bende de aynı olay oluyordu..Beyler bi sorunum var,bi el atında çözelim.
Şimdi normal giderken gazı azıcık açıyım diyorum sanki gazı sert açmışım gibi hopluyo motor.aynı şekilde gazı hafifden kısmak istediğimdede yığılıyor.
Özellikle 1.vitesde gazı bıraktığımda normalde olması gerektiğinden daha hızlı yavaşlıyo stop etcek duruma geliyo
Gaz telimin 2 telin birleştiği kutusunda kırık vardı ondandır dedim gaz telini değiştirdim komple ondanda değil.
bir başka birşeyde hava filtresi geldi aklıma hava filtresini değişmiştim ondan sonramı böyle oldu hatırlamıyorum bu sorun uzun zamandır var ama dediğim gibi gaz telinden olduğunu sandığım için hava filtresinden kaynaklanıyor olabilceği aklıma gelmemişti.
Şimdi bazıları diyolarki hava filtresini delmek lazımmış motordaki o boğulma gibi şey ondan olabilirmiş.
ama bana hava filtresinden gibi gelmiyor ,sizce nedir?
teker döndürme işini anlamadım vitesteyken arka teker dönmez zaten ?