Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ben yağda marka değiştirmemekten yanayım.Yıllar önce bi araba dergisinde okumuştum yağda marka değişiminin zararlarını anlatıyodu.Bende motoru ilk aldığımda Serviste değiştirmiştim opet koydular,hep opetle devam ediyorum.
çok doğru bir şey yapıyorsun sürekli yağ markası değiştirmek iyi değildir aynı marka olup viskozitesinide değiştirmemek lazım ne zamanki motorun yağ yakmaya başlar o zaman kullandığın yağdan daha kalın yağa geçmersin aşamalı olarak mesela bende senin tavsiyen üzerine opet kullanıyorum 10w40 arabamdaysada mobil 1 ve castrol aynı olduğundan hangisi daha ucuz bulursa 5w40 ı ondan alıyorum(castrol ve mobil için geçerli içindeki herşey aynı kapları farklı sadece)

---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:53 ----------

Ali birde değişsin kaynak kaynaktan kırılıyor oksijen kaynağımı yapıyorlar yoksa ark yani elektrik kaynağı mı senin aynana eğer argon kaynağı yaptırırsan düşşsen bile üzerine çok zor kırılır biz rallyde kullanırdık bu kaynağı arabanın kaporta dağılmasına rağmen roll bar ve şase bu kaynakla kaynatıldığından kolay kolay parçalanmıyordu gerçi yeni ayna aldın ama aklında bulusun:)

Evet yaa.

Yine Ortaköy kahvaltısına mı? Gitsek ya da Tekirdağ gezisine mi?
bu hafta 3 kere tekirdağ merkeze sahile gittim orda bize hayat yok ortaköye gidelim :)

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:17 ----------

Çok sıkmadık ama motor sıcakken değiştirdik şimdi aklımaza takılan bir konu metal soğuduğu zaman çok sıkılmış gibi kasarmı yoksa tam tersimi olur yada aynı po...n kahverengisi farketmezmi? :queen:
Ben yağda marka değiştirmemekten yanayım.Yıllar önce bi araba dergisinde okumuştum yağda marka değişiminin zararlarını anlatıyodu.Bende motoru ilk aldığımda Serviste değiştirmiştim opet koydular,hep opetle devam ediyorum.
ali ya senden önceki sahibi başka yağ koymussa :D:D

@alper kanka tekrar oku ben aldığımdan beri opet koyuyorum dedim önceki sahibi işesede yapcak bişe yok en azından ben tek bir yağ üzerinden gidiyorum.Satarsam alan adamada aynısını öneririm :)
çok doğru bir şey yapıyorsun sürekli yağ markası değiştirmek iyi değildir aynı marka olup viskozitesinide değiştirmemek lazım ne zamanki motorun yağ yakmaya başlar o zaman kullandığın yağdan daha kalın yağa geçmersin aşamalı olarak mesela bende senin tavsiyen üzerine opet kullanıyorum 10w40 arabamdaysada mobil 1 ve castrol aynı olduğundan hangisi daha ucuz bulursa 5w40 ı ondan alıyorum(castrol ve mobil için geçerli içindeki herşey aynı kapları farklı sadece)

---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:53 ----------

Ali birde değişsin kaynak kaynaktan kırılıyor oksijen kaynağımı yapıyorlar yoksa ark yani elektrik kaynağı mı senin aynana eğer argon kaynağı yaptırırsan düşşsen bile üzerine çok zor kırılır biz rallyde kullanırdık bu kaynağı arabanın kaporta dağılmasına rağmen roll bar ve şase bu kaynakla kaynatıldığından kolay kolay parçalanmıyordu gerçi yeni ayna aldın ama aklında bulusun:)
ne kaynağı olduğunu bilmiyorum ama egzoscuda kaynattırıyodum :)
bugün bi top speed denemesi yaptım bu havada 0 eğimde 170km hıza çıktım.Paşamın sağlığı yerinde

---------- Post added at 23:49 ---------- Previous post was at 22:58 ----------

Sadece 600f aynalarım ve tank pad im kaldı =)

bikepics-2279720-200.jpg
bikepics-2279721-200.jpg

Ön sol çamurluk hellaflush kaplaması,yan tank pad
bikepics-2279717-800.jpg

Minik plaka

@cagatay16
kanuni yazısını kapatması yetiyo :)

Dün gece bakımlardan sonra bi gazlayayım dedim kapadım plakayı otobandaydım sonra hadımköy tarafından çıktım.Işıklarda bi sarı ferrariye denk geldim.Amcam beni görür görmez kırmızıda yürümeye başladı bende bastım onla birlikte.Ferrarinin gazı köklemediği aşikar ama bi ara kafa kafaya gidiyoduk biraz bastı 1den 2 ye attı (o sesi dinliyorum ben bu arada tabi) 2ye attıktan sonra çok basmadı 100km üstüne çıkınca açtım arayı :) ben yolu bilmiyorum basıyorum tabi meğer ilerde bozuk alanlar varmış Amcamın arabasının altı çarpabilir oralarda ,basamadı onun için :queen: ama onun plaka açıktaydı kırmızı ışık cezası gelir haftaya evine (çok koyacağınıda sanmıyorum ama ) Benim plaka kapalıydı zaten :bounce:
Sol tarafta arabanın gölgesine bakın ilk başlarda kafa kafayayız :) kamerada gözükmüyo ama ben 1den 2ye attım elemana bakıyorum tam yanımda o ara :)
[YT]Zy9ucgPdNV8[/YT]

Son düzenleme:
Yahu bu durum " Ufo gören masum köylü" hikayesi gibi. :cherry: Ferrari 1. viteste 130'u gören bir araba. Bence adam dalga geçmiştir senle. :cherry:

Yahu bu durum " Ufo gören masum köylü" hikayesi gibi. :cherry: Ferrari 1. viteste 130'u gören bir araba. Bence adam dalga geçmiştir senle. :cherry:

Bende kapıştık tokatladım demiyorumki?okuma alışkanlığı edinmek lazım:p
kırmızıda geçti bilerek ben geçemem kalırım diye ama benim tuzum kuru plaka kapalı bende geçince basmaya başladı biraz
gt250r ile ferrari karşılaşması youtubeda yok yalnız değerini bilin bizim forumdan çıktı:queen:
bu arada gecenin bi vakti orada dolaşmaz o adam büyük ihtimalle oda yeni çıkmıştı otobandan :)

Son düzenleme:
Bende kapıştık tokatladım demiyorumki?okuma alışkanlığı edinmek lazım:p
kırmızıda geçti bilerek ben geçemem kalırım diye ama benim tuzum kuru plaka kapalı bende geçince basmaya başladı biraz
gt250r ile ferrari karşılaşması youtubeda yok yalnız değerini bilin bizim forumdan çıktı:queen:
bu arada gecenin bi vakti orada dolaşmaz o adam büyük ihtimalle oda yeni çıkmıştı otobandan :)

Ben de onu anlatmaya alışıyorum. Adam artık kendisiyle herkesin kapışmasından bıktığı için gaza basmıştır. Yani o zaten senin onunla kapışmaya kalkmak gibi bir girişimde bulunacağından emin olduğu için gaza önceden basıp muhatap olmamak istemiştir diyorum. Kötü bir şey demiyorum ki Felon.

Yahu bu arada senin göstergeler neden hiç okunmuyor? Kameradan mı? Yoksa göstergelerden mi?

Bir de havalar iyice bozmadan ya Ortaköy kahvaltısı ya da Tekirdağ tarafına bir gezi düzenlemek lazım. Şunun şurasında en fazla 1-2 hafta daha açık kalır havalar. Bir kapattı mı? Bir daha açmaz artık doğru dürüst ve açsa da zaten havalar buz gibi olur. Şunu bir organize edin.

Ben de onu anlatmaya alışıyorum. Adam artık kendisiyle herkesin kapışmasından bıktığı için gaza basmıştır. Yani o zaten senin onunla kapışmaya kalkmak gibi bir girişimde bulunacağından emin olduğu için gaza önceden basıp muhatap olmamak istemiştir diyorum. Kötü bir şey demiyorum ki Felon.

Yahu bu arada senin göstergeler neden hiç okunmuyor? Kameradan mı? Yoksa göstergelerden mi?

Bir de havalar iyice bozmadan ya Ortaköy kahvaltısı ya da Tekirdağ tarafına bir gezi düzenlemek lazım. Şunun şurasında en fazla 1-2 hafta daha açık kalır havalar. Bir kapattı mı? Bir daha açmaz artık doğru dürüst ve açsa da zaten havalar buz gibi olur. Şunu bir organize edin.
Hiç ferrari kullanmadığım için bıkmışmıdır bilemiyorum ama ilgi istemeyen bi adamda ferrari almaz :queen:
göstergelerde sorun yokta gopro kamera lazım :) gezi haftaya olur aslında ama organize etme işi zor yapamıyorum ben

Canım Benim O arkadan eklenmiş ses ; dikkat edersen o motordan cıkmadığını anlarsın :)

buralar biraz şenlensin bakalım, kaplamadan sonra ön grenajın hali...

Önceki dandik karbonu çıkarttığımda sağ taraftaki gibi boya kavlamıştı(siyah ön grenaja kırmızı boya yapılmış)
19092011090.jpg

29092011100.jpg

aslında renk farkı yok burda güneşten öyle çıkmış :)
29092011102.jpg

Maliyet ise 30 TL + 3 günlük işçilik :) İşiniz yoksa 1 günde sabahtan akşama kadar bitebilir ama çok zahmetli bi iş.

Son düzenleme:
@bugay
heh şöyle ya neydi o eski hali sanki grenaj metalde boyası dökülüp paslanmış gibi duruyodu :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar