Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Yardımların ve araştırmalar için çok teşekkürler Tulgacan kardeş.Bu mevzuyla hemen hemen aynı işlemi başka biride anlatmıştı ve en mantıklısıda bu galiba.Bakalım bu işlemleri yapabilecek bir mekan ve arkadaş lazım bana yardım için ya da sanayiye gitcem yarın.

Yer ve arkadaş konusunda yardımcı olabilir sen zamanını ayarlasan yeterli.

Ayrıca daha önce de dediğim gibi en sağlam ve pratik yolu depoyu değişmektir. Fakat illaki başka bir çözüm dersen. Bir ara uğra deponun içini komple çinko yada bakır kaplatabilirmiyiz onu soruşturalım. Eğer elektrolizle kaplatılırsa en güzel çözüm olur. Fakat onu yapıcak yeri bulmak lazım. En azından kromajcılara sorarız. Gerekirse tanıdık bulur çözmeye çalışırız.

Çakıl taşıyla , yada boyayla kalıcı bir çözüm bulamazsın. Hatta o taşlar içeride kaplanmış galvanize zarar vereceği için paslanma 2 katı ile geri dönecektir.

Teşekkür ederim tulgacan. Sistemin nasıl çalıştığını tam olarak bilmiyorum biraz bilgisizim bu konularda. Farı ara ara açarak geldim akşam akşam baya bi zor oldu..aküm 12v/12ah ama eski aküm..Yeni aküyü aldım ustam gerek yok bu seni götrür dedi bi gittim yolda kaldım :mrgreen: Soğukluğun etkisi çok ama 90 km yol gittikten sonra sıkıntı olcağını sanmıyorum. Neyse bu elektrik tesisatını komple bi incelememiz gerek sanırım. Teşekkürler yine.. Bi de sargı dediğin ne oluyor konjektör?statör?

(Sargı = Statör), tabiki
(Konjektör = Regülatör), değil yani bahsettiğim

GT250R SARGI = STATÖR
16438835jwr.jpg

Özellikle soğukta, regülatör genellikle sağlam kalırken, sargının başımıza neler açabileceğimizi geçen kış istanbulda esen rüzgarla duvar dibinde yarısına kadar kar altında kalan ZAT'ımla direkt şahiden görmüştüm :bounce:

(Sargı = Statör), tabiki
(Konjektör = Regülatör), değil yani bahsettiğim

Özellikle soğukta, regülatör genellikle sağlam kalırken, sargının başımıza neler açabileceğimizi geçen kış istanbulda esen rüzgarla duvar dibinde yarısına kadar kar altında kalan ZAT'ımla direkt şahiden görmüştüm :bounce:

Cahilliğime verin :p Teşekkür ederim..Beni düşündüren rolantideyken normal değerler veren akü gaz verince neden düşüyor..Bir yerde kaçak mı var nedir ne değildir..Neyse bu aralar akraba olmaya yaklaştık ustayla:queen: sürekli yanındayım.

Cahilliğime verin :p Teşekkür ederim..Beni düşündüren rolantideyken normal değerler veren akü gaz verince neden düşüyor..Bir yerde kaçak mı var nedir ne değildir..Neyse bu aralar akraba olmaya yaklaştık ustayla:queen: sürekli yanındayım.

Yukarda da değiim gibi, motor gazda iken zaten motr aküyü şarj etmiyorya, e doğal olarak giderken eliniz gazdan çekmen ile devreden çıkanlarla rolantide çalışırken devrede olmayanlar aynı şey olunca e haliylede sen gaz verdiğinde aküyü her ne yiyorsa cepten yiyor. BENCE:cat:

Başka fikri olan varsa yazsın çünkü az çok başıma gelenlere ve eski tecrübelerime dayanarak yazıyorum.:bounce:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:56 ----------

Ahhh ah! Kırmızı motorum olsa onun üstüne bu hyosung logosu ne giderdi beeeeeee Şimdi siyahın üstüne kaplatsak sekiztaşlı derler. Ama sekiztaşlı olsam kesin kaplatırdım :)

wqo7r5fa6.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:03 ----------

Arkadaşlar bir konuda elektronik bilgisi olanlara bir soru soracağım. Bizim hyo gt250r ve ilk tip s&t gt250r lerin bu yeşil ışıklı göstergelerinin ön camı içerideki ışığın çok fazla güçlü olmasından dolayı koyu cam olarak tasarlanmış fakat bilmeyenler ona normal şeffaf cam olarak bakabilirler ama öyle değil.

Diyorumki, gösterge bu haliyle doğal olarak ve "bence" çok fazlşa aküden enerji çekiyor, hatta öyleki, bazı durumlarda gösterge, artık aküde güç amğer vs herneyse işte ondan kalmadığından yanıp sönüyor, demek istediğimi anladınız.

Göstergenin ışığını yakan voltajı kısarsak ve öndeki camı kesip yerine güzelce açık renk cam koysak bu ışık yine aynı seviyede gözükecek gözümüze. Bu korelilern mal olduğunu düşünmüyorum lakin, bunun neden böyle yapıldığıda biyerlerde açıklanmamış.

Hani deseki götergeye şu sebepten dolayı yüksek ışık gelmesi ve ışığın güçlü yanması gerekiyor, ondan dolayı önüne koyu cam koyduk. Hatta bazen bu koyu camla bile ışığı en düşük seviyeye alıp öyle biniyorum. Koyu camla bukadar yüksek bir ışık varken camsız artık ne anlatmaya çalıştığımı siz düşünün :)

Hadi bi el atalım şu işe, ben artık bu göstergeden fardan lambadan ampüllerden dolayı aküm bitsin istemiyorum...:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:13 ----------

Sadece biz Türkler değil! :mrgreen:

gt250r.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:20 ----------

Repsol, GT250R'yi gördük. Şimdide movistar GT250R. :)

hyosungmodifiye.jpg

Yardımların ve araştırmalar için çok teşekkürler Tulgacan kardeş.Bu mevzuyla hemen hemen aynı işlemi başka biride anlatmıştı ve en mantıklısıda bu galiba.Bakalım bu işlemleri yapabilecek bir mekan ve arkadaş lazım bana yardım için ya da sanayiye gitcem yarın.

motorunda xenon var mı mancuryalı? xenonların konjektörü bozduğu ile ilgili hyosung genel merkezinden bilgi alıp paylaşmıştım burada. statör çok arızalanır konjektöre göre. zaten yağın içinde çalışıyor yağın soğutma etkisi var. hyosung kullanan başka bir arkadaşın varsa konjektörü seninkine takıp dene. eğer şarj ediyorsa ne ala. ölçü aleti varsa değer 14 v civarında olacak

tulgacan bildiğim kaadrıyla led yanıyor göstergede. ledler ciddi akım çekmezler. neon bile olsa o kadar akımla aküyü bitirmesi mümkün değil. sistemde bir sorun yoksa tasarımında bir sorun olduğunu düşünmüyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:39 ----------

arkadaşlar ben arka pistonu değiştiricem silindiri taşlatıp 0.25 piston ve sekman alıp taktırıcam. kadıköydeki baybarsa göndericem silindiri burda söktürüp. sanayide taşlama için çok para istediler burda makina ayarı araba içinmiş tekrar ayar yapacakalrı için.
yani benim motorun arka silindir hacmi artacak. daha önce yaptıran var mı?
piston sekman 90 tl bu arada.

bu makina ayarı ile ilgili yalanı kim sana söyledi arkadaş? defalarca silindir yaptırdım reftefiyecilerde. hiçbir zaman böyle sorun yaşamadım. önce taşlar, sonra da honlama denilen stabilizasyon işlemi yapar. ümraniye sanayiine git. orada üstün-iş motor yenileme var. işini gayet makul ücretle temiz yapıyorlar. aldanma boş konuşanlara

Arka silindir hacmi arttırma nedir arkadaş anlamadım hala.
Arka silindir ön silindirden daha güçlü çalışacağı anlamına geliyor sa sana ne olacağını yazim.
Arka silindir krank üzerinden ön silindiri çeke çeke biyel kolunun kep ini biyel kolundan söküp alıcaktır. (olmaz deme olmuşunu gördüm) kep i pimden şöküp çıkardığında motorun içi çarşamba pazarına döner. Sonra buralarda ucuz parça ararsın.
Neden çalışan motoru kurcalıyorsunuz anlamadım.
Her 2 silindir içinde aynı işlemi yaptırın . (bana kalırsa hiçbirşey yaptırmayın)

Selam, şimdi yanlış biliyor olabilirim ama bildiğim kadarı ile eğer sargıda sorun yok ise, motorlar zaten rolantide aynen araba gibi, müthiş bir şekilde 2 dakkada aküyü süper bi şarja kavuşturur. Giderkende elinizi gazdan çektiğinizde şarj eder ve gaz verdiğinizde şarj etmeyi keser. Yani motoru sürerken eliniz motoru döndüren gaz kolunu çevirdiği sürece bildiğim kadarı ile şarj asla etmez, ama eli gazdan çekipte o sistem devreden çıktığı anda da akü şarja bağlar hemen. Lakin sen gaz verdiğinde şarjdan kesmesi normalken ayrıyetten bide yüksek şekilde aküden yiyorsa, bişilerin gereksiz yere aküyü fena kullandığı durumu geliyor aklıma.

Mesela, örnek vereyim, şuanda 1 aylık olan 12v/7ah aküm ile işyerinden eve 6-7km yolu gelirken aküm dolu kalsın diye yolun yarısını farkı kapatarak geliyorum ve sabahta tabi soğuğunda etkisi ile işte zar zor ya çalışıyor yada mecburen vites 2 de bayır aşşağıya salmak durumunda bile kalabiliyorum. Sağolsun bugün sabah işe giderken çalıştı, farıda çok az açtım ama ona rağmen ve işyerinde garajda durmasına rağmen marşa bastım ama akü gücü yetmedi. Bi takviye ayarladım, 12v/12ah aküyüde bağlayınca nasılda güzel marş veriyor :) Ha bu arada sargımda 2 aylık yani sağlam aslında ama havaların soğuk olması durumu çok etkiliyor unutmayalım.

Allah kolaylık versin...:cat:

Yanlış biliyorsun kardeşim,akü rölantideyken 2 dakikada şarj olmaz.Akünün mükemmel bir şarja ulaşması için yol yapmak gerekir.Şarjı boşalan bir akü ortalama 10-20 km arasında kendini toplamaya başlar.Far kapatma konusuna gelirsek akü dolu kalsın diye farı kapatmaya gerek yoktur,yolda giderken akü zaten kendisini toplar,normal far aküyü boşaltmaz.Ancak boş akünün kendisini daha rahat toplaması için far kapatılabilir.Zaten kullandığın akü gt250r'a uygun akü değil.Gt250r'a 12v12a akü uyar,bundan düşük amperli aküler çabuk boşalır,elektrik aksamına zarar verebilir,soğukla falan alakalı değil,tabi uzun süre motor yatmıyorsa.Daha 1 aylık akü 1 gecede boşalmaz.Eğer 12v 12 a aküdede aynı sorun varsa konjektör arızalı olabilir yeterli beslemeyi yapamıyor olabilir.Arkadaşın gt250r dada aynı problem oluştu 12v12a kullanmasına rağmen,akü kendini boşaltıyordu,sorun konjektörde çıktı.Ama hallettik.

o ben değilim senin dediğin görkem ( bygrm ), ben avcılar devlet hastanesinde çalışıyorum yani görkemle yan yanayız, bende siyah vardı ikimizinkide hyo, bu arada gelirsen bir çay ısmarlarım :cat:

Evet, anlaşılan o ki karıştırmışım. Yolum düşerse neden olmasın. Gelirim elbette. Tanışırız. Çok teşekkürler. Selamlar

280Km'de benzin ışıgı yandı normalmıdır yakıt ama sakin kullanmadım pazar günü 130-150hızlarda 180km gittim toplamda 280kmde ışık yandı 5.5litre fln yaktı sanırım 100kmde.

bugün akşam üstü güneş batmamışken henüz , motoru yıkamacıda belden aşağı yıkattım motor kısmına su tutturmadım sadece lastik ve çamurluklarına su tutturdum.
acayüp ustam bilir gördü motorumu , hız göstergesi çalışmıyor..
hangi hızda gidersen git , 0 yazıyor.
yıkamacıdan çıkdım baktım hız göstergesi çalışıyor :)
neyse geldim kahveye takıldım 1-2 saat sonra çıkdım eve geliyorum baktım hız göstergesi yine çalışmıyor :)
acaba lastikleri ıslak tutmak mı lazım ne yani :d

bugün akşam üstü güneş batmamışken henüz , motoru yıkamacıda belden aşağı yıkattım motor kısmına su tutturmadım sadece lastik ve çamurluklarına su tutturdum.
acayüp ustam bilir gördü motorumu , hız göstergesi çalışmıyor..
hangi hızda gidersen git , 0 yazıyor.
yıkamacıdan çıkdım baktım hız göstergesi çalışıyor :)
neyse geldim kahveye takıldım 1-2 saat sonra çıkdım eve geliyorum baktım hız göstergesi yine çalışmıyor :)
acaba lastikleri ıslak tutmak mı lazım ne yani :d

oksit yapmıştır fişleri :)

motorunda xenon var mı mancuryalı? xenonların konjektörü bozduğu ile ilgili hyosung genel merkezinden bilgi alıp paylaşmıştım burada. statör çok arızalanır konjektöre göre. zaten yağın içinde çalışıyor yağın soğutma etkisi var. hyosung kullanan başka bir arkadaşın varsa konjektörü seninkine takıp dene. eğer şarj ediyorsa ne ala. ölçü aleti varsa değer 14 v civarında olacak

tulgacan bildiğim kaadrıyla led yanıyor göstergede. ledler ciddi akım çekmezler. neon bile olsa o kadar akımla aküyü bitirmesi mümkün değil. sistemde bir sorun yoksa tasarımında bir sorun olduğunu düşünmüyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:39 ----------

bu makina ayarı ile ilgili yalanı kim sana söyledi arkadaş? defalarca silindir yaptırdım reftefiyecilerde. hiçbir zaman böyle sorun yaşamadım. önce taşlar, sonra da honlama denilen stabilizasyon işlemi yapar. ümraniye sanayiine git. orada üstün-iş motor yenileme var. işini gayet makul ücretle temiz yapıyorlar. aldanma boş konuşanlara

hmm daha önce yaptırmadıgım için bi fikrim yok bugun öyle dediler.
işlemi silindir hacmi arttırmak amaçlı yaptırmıyorum. arka pistondan ses geliyor sıkışmış dedi 3 tane ustaya gösterdim. silindir piston sekman değiştirmek yerine daha ekonomik olan rektefe yöntemini yapalım dediler.

peki bahsettiğiniz taşlama ve hondalama işlemine nekadar ücret alıyorlar? ve piston sekmanı nereden nekadara temin edebilirim?

hmm daha önce yaptırmadıgım için bi fikrim yok bugun öyle dediler.
işlemi silindir hacmi arttırmak amaçlı yaptırmıyorum. arka pistondan ses geliyor sıkışmış dedi 3 tane ustaya gösterdim. silindir piston sekman değiştirmek yerine daha ekonomik olan rektefe yöntemini yapalım dediler.

peki bahsettiğiniz taşlama ve hondalama işlemine nekadar ücret alıyorlar? ve piston sekmanı nereden nekadara temin edebilirim?

piston sekman sahibinden.comda vardır. yoksa da buraya gir www.kuralkan.net buradan istediğin ölçüde olması lazım. reftefiye için çok büyük para alacaklarını sanmam. taş çatlasa 50 liradır. arka pistondan nasıl bir ses geliyor? şıngır şıngır kaşığın bardağa vurulması gşibi bir ses mi? eğer oysa piston etek vuruyordur. normalde pistondan bunun dışında ses gelmez pek. zaten piston hasar gördüyse motor çekişten düşer. sendeki subap sesi olmasın?

liste burda bak kuralkanda

652.png

Son düzenleme:
evet bi şıkırtı geliyor arka pistonun olduğu yerden ben kocaelideyim burda istanbul gibi çok fazla imkan olmuyor malesef,rektefe için taşlamaya 100 lira istiyor adamlar. bana mantıklı olan silindiri söktürüp bay motoya yollamak geldi? ordaki adamın demesi sen silindiri yolla ben piston sekman takar taşlatırım hereşyi hazır yollarım sana 160 tl civarına mal olur dedi. burdaki ustada söküp takmaya 100 tl istedi. kargolar dahil 300 lira civarı bişey tutacak sanırım.

eğer yol iz bilsem istanbula kendim gelirimde hem kış soguk hemde yolları pek bilmiyorum diye elim kolum bağlandı. ne yapmamı önerirsiniz?

evet bi şıkırtı geliyor arka pistonun olduğu yerden ben kocaelideyim burda istanbul gibi çok fazla imkan olmuyor malesef,rektefe için taşlamaya 100 lira istiyor adamlar. bana mantıklı olan silindiri söktürüp bay motoya yollamak geldi? ordaki adamın demesi sen silindiri yolla ben piston sekman takar taşlatırım hereşyi hazır yollarım sana 160 tl civarına mal olur dedi. burdaki ustada söküp takmaya 100 tl istedi. kargolar dahil 300 lira civarı bişey tutacak sanırım.

eğer yol iz bilsem istanbula kendim gelirimde hem kış soguk hemde yolları pek bilmiyorum diye elim kolum bağlandı. ne yapmamı önerirsiniz?

motor yağ yakıyor mu hocam? yani mavi duman atma var mı? bu önemli.. eğer sesi dinleyebilseydim sana kesin bir teşhis söylerdim. buradaki asıl risk düşündükleri gibi piston arızası yerine eksantrik ya da fincanlarda bir sorun olması. bak önce eline ucun bir tornavida al. metal kısmını motor çalışırken pistonun bulunduğu silindir kısmına tut. plastik kısmını da kulağına yasla. bu bir steteskop gibi sana sesin geldiği yeri tam olarak belirleme de yardımcı olacaktır. silindirden emin olursan o zaman amenna. sahibinden.comda uygun pistonlar görmüştüm.
bak

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...gv-250-gt-250-gt-250r-0-25-piston-seti/detay?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...125d-rx125sm-rt125d-gv250-gt250-gt250r/detay?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-hyosung-icin-piston/detay?

bu çok uygun ama orijinal mi sor derim arayıp

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...otosiklet-hyosung-gt-250-piston-segman/detay?

istanbulda olsaydın pazar günü beraber sökerdik motoru aslında. ama uzaktasın hocam.

motor yağ yakıyor mu hocam? yani mavi duman atma var mı? bu önemli.. eğer sesi dinleyebilseydim sana kesin bir teşhis söylerdim. buradaki asıl risk düşündükleri gibi piston arızası yerine eksantrik ya da fincanlarda bir sorun olması. bak önce eline ucun bir tornavida al. metal kısmını motor çalışırken pistonun bulunduğu silindir kısmına tut. plastik kısmını da kulağına yasla. bu bir steteskop gibi sana sesin geldiği yeri tam olarak belirleme de yardımcı olacaktır. silindirden emin olursan o zaman amenna. sahibinden.comda uygun pistonlar görmüştüm.
bak

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...gv-250-gt-250-gt-250r-0-25-piston-seti/detay?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...125d-rx125sm-rt125d-gv250-gt250-gt250r/detay?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-hyosung-icin-piston/detay?

bu çok uygun ama orijinal mi sor derim arayıp

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...otosiklet-hyosung-gt-250-piston-segman/detay?

istanbulda olsaydın pazar günü beraber sökerdik motoru aslında. ama uzaktasın hocam.

merkez yedek parçada 90 tl fiyatı piston sekmanın, mavi dumanda yok yağ eksiltme şu şekilde oldu bu ön dişlinin oldugu yerden yağ damlatıyordu bugun keçeyi söktük parçacılara baktım aynı keçeden bulamadım bi büyüğü bi küçüğü var ama aynısı yoktu, ustada keçenin yayıyını kısaltıp tekrar taktı biraz yağ ekledim şimdi damlatmıyor sanırım.
siz istanbulun neresindesiz? keşke görme şansınız olsaydı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar