kilometrenin önemi yok. motorun nasıl kullanıldığı önemli, ne kadar kulalnıldığı değil.. ben 30 binde aldım kendi motorumu. motordan şakırtı gelip gelmediğine, yağ yakıp yakmadığına ve gaz tepkimesine baktım. herşey saat gibiydi. aldım ve tıkır tıkır biniyorum. zaten 25-30 binde motoru bitirmeyi be*****ek adamı tebrik ederim başka da birşey demem. şu krank kırma olayı bana biraz efsane gibi geliyor. bizim vatandaşımız devir saatindeki kırmızı çizgiyi gece lambası sandığından olabilir. kırmızı bölgeye motoru sokmayacağız bu kadar basit aslında. 600lük bir makinayı da sınırlarda kullanırsanız bir süre sonra su koyuverir. bu konuda içiniz rahat olsun. devir saati problemi olanları duydum. benimki çalışıyor. aldığımda benzin göstergesi çalışmıyordu. şamandırayı söküp ufacık bir işlemle halettim. sadece şamandıra mili boşluk yapmıştı. bu gibi arızalar genelde bilinçsiz kullanıcılar yüzünden olur. motor yağmur altında kalırsa elektrik arızası riski artar. kimse motorun sağındaki solundaki fişleri söküp oksitlenmesin diye yağlamaz çünkü. hulasa bakacğaın birkaç şey var:
1 elektrik aksamı komple çalışsın.
2 herşeyi mümkün olduğunca orijinaline uygun olsun.
3 motordan takırtılar ya da kafalardan şakır şakır belirgin sesler gelmesin
4 motor mavi ya da siyah duman atmasın
bundan sonrasına da Allah kaza bela vermesin