Dostum bişeler sordum ama görmedin sanırsam cevap verirsen sevinirim.bende çok büyük bi sorun olmadı lastik ama daha 2ay oldu fazla yatırmyorum dyemi motoru yada zemin kuru dyemi sorun yok ıslakta çokmu kötÜ?
hangi durumlarda kayma yapıyo genelde?
Virajlarda çok problem olmuyor. Ancak yaptığım araştırmalara göre bu lastiğin hamuru sert olduğundan, sürüş güvenliğini zaman zaman büyük ölçüde tehlikeye atabileceğini öğrendim. Ne kadar doğrudur tartışılır, ancak bildiğim bir şey var ki ani frenlemelerde ön tekerin kayması çok daha kolaylaşıyor bu lastik ile. Ben en çok frenlemede problem yaşıyorum. Elimden geldiğince motoru dik tutup kademeli olarak frene asılıyorum. Fakat acil durumlarda biraz sert basarsam anında kayıyor. Yumuşak hamurlu lastiklerin bu durumu en az %30-%40 civarında engelleyebileceğini öğrendim. Az bir oran değil, doğruysa.
Anladım teşekkür ederim bilgi için.ben motoru almadan önce bu lastik problemlerini duydugumdan çok araştırmıştım kesin lastik değiştircem dyodum ve en uygun Metzeler m3 görünyodu diger lastiklere görede baya bi yumuşakmış tutuşu harikaymış tek eksisi hamuru yumuşak oldugundan ömrü daha azmış.
walla hocam belki okumuşundur ben 2 ay önce dirseğimi kırdım bu lastikler yüzünden betonda kaydı .sonuç; kolum artık eskisi gibi açılmıyor. motora para harcayacaksın yoksa bedenine gidiyor fazlası vede bonusu kalan eserler. ben metzeller almayı düşünüyorum yada michelin pilot ama kullananlardan tam bi yorum gelmediği için kararsızım. sizde lastik hakkında bilgi edinirseniz paylaşın lütfen faydalı olur diye düşünüyorum. iyi akşamlar.
http://i1008.hizliresim.com/2010/8/29/483.jpg
görkem lastik konusunda biraz anlatsana nasıl etkiliyor sürüşü falan![]()
arkadaslar bu motorun flaşöru nerdedır kendım degıstırebılırmıyım??
benim motorumda arkada 180-55-17 önde ise 120-50-17 var suruşunuzu yol tutuşu inanılmaz etkiliyor shinkolardan sonra çok daha rahat motoru yatırabiliyorsunuz sanki daha fazla yatmak istiyormuş gibi geliyor..
lastiklerinizi iyi bir markadan alın ...
gerçekten suruş kalitesini arttırıcaktır...
bu arada 180 lik lastik alsanızda 160 yada 170 lik lastik gibi görunuyor dışardan bakınca tabiki fark ediliyor fakat motorun jantı kuçuk olduğundan lastik içe doğru kenarlardan sert bir şekilde bukuluyor... bunuda belirtiyim
takabiliceğiniz en uygun lastik yine 160 lık lastiktir.. geniş lastik takmak istiyor iseniz... sormak istedikleriniz varsa tekrar forumdan yazarak sorabilirsiniz.. :cat:
Herkese selamlar
GT250 R ile GT650 R arasında ki yakıt farkını bilen birisi varmıdır? 15-20 gün içerisinde bi makina alıcam genellikle Ankara da kullanacağım için yani şehir içi o yüzden 250cc lik düşünüyorum ama 650 R ile arasında çok fazla bi yakıt farkı yok ise 650 lik alıcam. Şimdiden teşekkür ederim cevaplayacak olan arkadaşlara
Bir de cakalaz gibi aynen bende sorayım temiz 250 R satan varsa özelden mesaj atabilir![]()
Herkese selamlar
GT250 R ile GT650 R arasında ki yakıt farkını bilen birisi varmıdır? 15-20 gün içerisinde bi makina alıcam genellikle Ankara da kullanacağım için yani şehir içi o yüzden 250cc lik düşünüyorum ama 650 R ile arasında çok fazla bi yakıt farkı yok ise 650 lik alıcam. Şimdiden teşekkür ederim cevaplayacak olan arkadaşlara
Bir de cakalaz gibi aynen bende sorayım temiz 250 R satan varsa özelden mesaj atabilir![]()
Var mı temiz R satan![]()
Arkadaşlar virajlara girerken hafif yatıryorum motoru ondan sonra sanki biraz daha yatırsam lastik bırakır hissi oluşyo ama herhangi bi kayma falan olmadı,2aydır kullanıyorum motoru böyle hissetmem normalmi,daha fazla yatırmayı denesem bişe olur mu?
arkadaslar bu motorun flaşöru nerdedır kendım degıstırebılırmıyım??
Bende de aynı, viraj / yatış uygun olmayınca sanki bi an dvrilecekmiş gibi oluyor ama ya ayağını yere atıp yada motorun direksiyonu kırıp düzeltiyorsun, bende hiç düşmedim bu şekilde...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:10 ----------
Valla bendeki flaşörler arka selenin içinde. Seleyi açtığın araftan bakınca karşında kalıyor 4 tane...
Yok dostum benim dedigim düşük hızlarda değil yüksek hızlarda viraj dönerken en az 60km/saat falan.
abi motor benim aldığımda böyleydi hafiften silikon çekmiş bence yakışmışta silikon pek bellide olmuyor ama internette rastlamıştım bu sinyallere. istersen sahibinden.com da bi araştır.
bu arada motorum satılık bebeğim olacak kısmetse hanım dır dır ediyor sat die biriyle anlaştım gibi satılmazsa yazarım tekrardan. buarada hiç satmak istemiorum(((
180'lik ile standardı arasında ne gibi avantaj ve dezavantajlar var ? Örneğin çekiş gücünü yahut yakıtı etkiler mi bu durumu ? Yol tutuşu açısından bir fark yaratıyor mu ? Yaratıyorsa hangisi tercih edilmeli