slm beylerr 3 gunce 10.000 bakımından cıktım bujı yag fıltresını zıncırı ve yagı degıstırdım.
bır sorun olucaktı bugun ogsden kacak gecıs yapmak zorunda kaldım ogs kameraları kuyruk altı plakayı cekıyormu?
çok detaylı bimiyorum. plakanın çekilmiş olması olası tabiki. Sen ogs borç diye internetten araştırman gerekir veya plakaya ceza olarakda görülür böyle bir sorun varsa.
selamlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:52 ----------
Merhaba herkese,
Bu mesajı yazmamın üzerinden neredeyse 1 ay geçti. Yazdığımda Asuman'ı (benim motorun adı) alalı 6 gün olmuştu ve size izlenimlerimi aktarmıştım. Henüz 250km yapmıştım. Ancak an itibariyle 2000km yi devirmiş bulunuyorum.
Hemen son izlenimlerimi aktarayım.
1-) Önceki mesajımda hiç kazayla karşılaşmadığımı söylemiştim. Ancak artık durum farklı. Her gün bir kaza riski atlatıyorum. Sanıyorum bu benim kendime güvenimin gereğinden fazla artmasından ve trafikteki gerizekalıların yaz gelince çoğalmasından(?) kaynaklanıyor.
2-) 1000km bakımını zamanından sadece 50km sonra yaptırdım. Götürdüğüm servis 1.5-2 saat kadar dikkatle uğraştı. Götürmeden önce ön taraftan çukarlara girdiğimde sanki plastik bir kutunun grenajlara çarparak ses çıkarması gibi bir ses geliyordu. Bu sesi hallettiler. Onun dışında zaten pek bir sorunum yoktu.
3-) Serviste tüm civataları, vidaları, somunları her şeyi elden geçirip tekrar tekrar sıkıyorlar. Sanıyorum benim servis biraz abarttı çünkü servisten sonra vibrasyonu biraz yükseldi Asuman'ın.
4-) Motorunuzu redline'a sokmayın arkadaş. Ben oturdum denedim. Crank mrank dediler yine de denedim yoksa içimde patlayacaktı. Redline girdikten 5 saniye sonra gazı kendisi kesti ve stop etme derecesine geldi. Hatta 1-2 kez stop ettiği bile oldu. Bu motorun haddi 150km. Üstüne çıkmayın, çıkarsanız ağlamayın.
5-) Virajlara artık çok rahat girip çıkıyorum. Okuduğum onlarca makaleden sonra ben bile bu kadarını beklemiyordum. Ama ona rağmen yine de hızlı girmiyorum virajlara. Siz de girmeyin. Hiç gerek yok.
6-) Asuman'ın orjinal ekzostu duruyor hala. Arkadaşlar arabayla yanımda geldiler bir gün. Deneme yaptık nasıl sesi diye. Arkadaşların 4'ü birden 'su motoru gibi' diyince içim burkulmadı değil. Ama yılmadım, yılmayacağım. Bu bir 250cc'lik motor ve benim ilk motorum. Ben bu motoru hem öğrenmek hem de eğlenmek için aldım. Hepsine ortak bir cevap veriyorum. 'seneye r6 alınca görüşürüz çiçeklerim'
7-) Devirsiz ya da devirli hiç farketmiyor; yavaş giderken asuman ateşleniveriyor. Ciddi manada motor ısısının yükseldiğini farkediyorum. Sanıyorum yağ soğutmasına istinaden yavaş gittiğim için hava soğutmasının devredışı kalmasıyla alakalı.
Ön fren ayarını artık 1. seviyede kullanıyorum. Trafikteki denyolar sağolsunlar... Aynaya bakmadan ansızın park halindeki aracın açılan kapısından mı bahsedeyim, aynaya bakmadan sollamaya çıkıp beni yan kaportasına yapıştıran az daha düşmeme sebep olan gerizekalılardan mı bahsedeyim...
9-) Debriyajı pek çok motora göre harika arkadaş. Gayet yumuşak ve hassas.
10-) 1-2 şehirlerarası yola çıktım. Yalova-Orhangazi, Yalova-Çınarcık, Yalova-Altınova gibi. Henüz Bursa'ya geçmedim, ama geçirim yakında
11-) Bu yaz sonunda asumanı satmayı planlıyorum. Muhtemelen 5000-6000km olmuş olacak. 600lüğe geçiş için bana göre yeterli bir km.
12-) Arka teker nedendir bilinmez bazen tutarsız oluyor. Bu genelde belli bir süre durmadan gittiğimde gerçekleşiyor. Mesela 1 saat boyunca durmadan gittiğimde arka teker zaman zaman kayıyor zaman zamansa kayacakmış gibi bir his veriyor. Kimseye sormadım ama o süreden sonra inip Asumanın tekerlerine dokunduğumda gayet sıcak olduklarını farkettim. İçinde normal hava var. Acaba ısınmadan mı kaynaklanıyor ?
Benden bu kadar dostlar. 1-2 özel mesaj gönderen olmuş ama geç farkettim. Herkese selam olsun...
Merhaba,
Güzel sıralamışsın herşeyi. Tebrikler. Motoruna Asuman ismini vermende değişik olmuş.
Söz konusu çukurlara girince önden plastik kutu sesi bende de var. Cins bir durum yani.
Servisden sonra Asumanının vibrasyonunun yükselmesi şaşırtıcı yani. Peşini bırakma bence.
Redline üstü çıkarman cesaretli bir durum. Ben yolda maximum 160 km/h gördüm. Daha redline içinde değildim. Yani serbest bölge.
Maalesef V2 motor olmasından dolayı egzost sesi alamıyoruz. O bir gerçek.
Isınma olayı aynen benim makinede de var. Koltukda sırt kısmına kadar ısı yükselmeye başlıyor trafik yavaşlayınca. Race makinelerin hepsi için durum aynı ama.
Hemen satmayı bile planlamışsın. Üzme motorunu dostum.
Lastik ısındıkça yolu daha iyi kavrayıp yol tutuşunu arttırır. Normal hava lazım bizde. Nitrojen motosiklet için uygun değil, çünkü ısınmasını engeller. Bizim için sıcak lastik harika. Lastik markasından kaynaklanıyor sendeki yol tutuş sorunu. Makinenin veya senin suçun değil.
Çok selamlar