Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

hayırlı olsun cinfeez allah tekerini düz bastırsın...

arkadaşlar size birşey soracağım motorlarda da alım satım yaparken istanbul plaka olması bir handikapmıdır biliyorsunuz araba alıp satarklen genelde insanlar istanbul plaka pek istemez... varmı motorda da boyle garip düşünceler

hayırlı olsun cinfeez allah tekerini düz bastırsın...

arkadaşlar size birşey soracağım motorlarda da alım satım yaparken istanbul plaka olması bir handikapmıdır biliyorsunuz araba alıp satarklen genelde insanlar istanbul plaka pek istemez... varmı motorda da boyle garip düşünceler

İstanbul trafiği yoğundur ve çiziksiz,boyasız,kazasız araç zor denk gelir.İyi baktırıp öyle satın almak lazım motoru da arabayı da, yoksa başka nasıl bir handikap olabilir ki?

Yahu ne farkeder ; İST - URFA- ANTAŞYA VEYA RİZE vs...

PLaka PLakadır :) Motorunu da seni de etkilemez. Yalnız İST kurt kaynıyor; bu yüzden bazan sakat olabiliyor alım satımlar!

Hyosung fan klup ten bir abimizden aldım. 8530 km de 5800 tl ye aldım. 2007 model. noter 207 milyon, ruhsat 240 toplam bana herşey dahil maliyeti 6250 ye geldi işte. Noter ve ruhsat masraflarını bilmeyen arkadaşlar için yazdım. Herkese kazasız belasız sürüşler...Ayrıca teşekkürler...

Tam tahmin ettiğim fiyatlara almıssın :)

Hadi hayırlı olsun kardeşim :) Kazasız kullanman dileği ile...

Motoruna nasıl bakacağın konusunda az cok bişeler kapmıssındır benden heralde:mrgreen:

Dikkat et; Otolarda GTI Serisiyle kapısmaa :queen:

KaLKMadı EMRAH :p

Tam tahmin ettiğim fiyatlara almıssın :)

Hadi hayırlı olsun kardeşim :) Kazasız kullanman dileği ile...

Motoruna nasıl bakacağın konusunda az cok bişeler kapmıssındır benden heralde:mrgreen:

Dikkat et; Otolarda GTI Serisiyle kapısmaa :queen:

KaLKMadı EMRAH :p

Kaptım kaptım cakalaz ama sana birşey daha sormak istiyorum bizim kısa far h3 mü h7 mi h1 mi :) Ayrıca kapacağım daha çok şey var senden ve diğer arkadaşlardan :) Motora xenon koyduracağım; bana araba xenon u koyalım birşey olmaz dediler :S Ne diyorsun bu konuda? Ve aldığım fiyat iyimi motorun?

Evet motoru eder değerinde almıssın... Fiyat konusunda burada atıp tutanlar olursa aldırma kardeşim :)

Valla far konusunda bir yorum yapamayacağım. Fakat ben Xenon far'a karsıyım. Özellikle Hyosung'larda sorun yaratıyor diye biliyorum. 2 arkadasımız bu yüzden beyin vs. değişmişlerdi zamanında. ama yine de kullananlar var; ve bir sıkıntı yasamamıslar :)
Xenon kullanan arkadaslar Yazarsa daha iyi olacaktır..
Sorun yaratır diye ben taktırmadım ; ORJ. de güzzel :p

Bu arada 3oo KM de bir Zincirini yağlamayı unutma :)

Temizliyici sprey veya gazyağı ile Temizle önce; fakat iyicene temizle... Aralara da sok fırçayı; arka tarafını da temizle :)

Sonra Castrol Chine Wax yağ ile yağlayabilirsin :) Yani benim yağım bu ; sen hangisini istersen onu kullanabilirsin :)

Yalnız zinciri iyice kurutmadan yağlama yapmamaya özen göster... Yoksa kötü gözüküyor; köpürüyor yağ...

Cakalaz bu fırça ne fırçası + bu yağı nerden alacağız :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:20 ----------

CASTROL CHAIN WAX MOTOSİKLET ZİNCİR YAĞI

YÜKSEK PERFORMANS

ÜRÜN TANIMI CASTROL CHAIN WAX MOTOSİKLET ZİNCİR YAĞI

Castrol Chain Wax, zincir yağlamasına yeni bir standart getiren, sentetik bazlı, yüksek performanslı, motosiklet zincir yağlayıcısıdır.

CASTROL CHAIN WAX MOTOSİKLET ZİNCİR YAĞI KULLANILDIĞI YERLER

Castrol Chain Wax, O - ringli, O - ringsiz ve yarış zincirlerinde kullanıma uygundur.

CASTROL CHAIN WAX MOTOSİKLET ZİNCİR YAĞI KULLANIM ÖZELLİKLERİ VE FAYDALAR

* Zincir halkalarına nüfuz ederek zincirler üzerinde çok çabuk kuruyup, temiz bir film tabakası bırakır

* Yüzeye yapışan aşındırıcı kirleri uzaklaştırarak, verimliliğin artmasını sağlar ve zincirin ömrünü uzatır

* Yüzeye maksimum yapışma gücüyle, çalışma sırasında yağın sıçramasını engeller

* Suya karşı dirençlidir

* Zor yol koşullarında, düşük sürtünme özelliği ve yüksek sıcaklığa karşı sağladığı üstün koruma sayesinde maksimum güç sağlar

* Korozyon, paslanma ve aşınmaya karşı koruma sağlar

__________________________________________________ _____________________

Chain Wax Aerosol

__________________________________________________ ______________________________

Kullanma Yeri

Castrol Chain Wax, zincir yağlamasına yeni bir standart getiren,sentetik bazlı,yüksek performanslı motosiklet zincir yağlayıcısıdır.
Castrol Chain Wax, 'O' -ringli,'O'-ringsiz ve yarış zincirlerinde kullanıma uygundur.

__________________________________________________ ______________________________

Sağladığı Faydalar

Zincir halkalarına nüfuz ederek zincirler üzerinde çok çabuk kuruyup,temiz bir film tabakası bırakır.
-Yüzeye yapışan aşındırıcı kirleri uzaklaştırarak,verimliliğin artmasını sağlar ve zincir ömrünü uzatır.
-Yüzeye maksimum yapışma gücüyle,çalışma sırasında yağın sıçramasıını engeller.
-Suya karşı dirençlidir.
-Zor yol koşullarında,düşük sürtünme özelliği ve yüksek sıcaklığa karşı sağladığı üstün koruma sayesinde maksimum güç sağlar.
-Korozyon,paslanma ve aşınmaya karşı koruma sağlar.

Onay ve Şartnameler

Depolama

Bütün ambalajlı ürünler kapalı yerde depolanmalıdır. Ancak fıçıların açık yerde depolama zorunluysa, ürünün kötü hava şartlarında su ile temas ederek zarar görmesini önleyebilmek için; fıçılar baş aşağı konmalıdır. Ürün 60 C'nin üzerinde, güneş ışığı alan yerlerde ya da dondurucu hava şartlarıyla doğrudan teması olan alanlarda depolanmamalıdır.
Kolili ambalajda, tenekede veya plastik bidondaki madeni yağlar kesinlikle kapalı alanda depolanmalıdır. Bu tür ambalajlar kötü hava koşullarına dayanabilecek şekilde üretilmemişlerdir. Mutlaka açık alanda bırakılmaları gerekiyorsa, üzerleri sağlam bir örtü ile kapatılmalıdır. Tüm ürünler aralarına palet koymak şartıyla en fazla iki palet üst üste depolanmalıdır.

Sağlık,Emniyet ve Çevre

Bu ürüne ilişkin sağlık,güvenlik ve çevre bilgileri Güvenlik Bilgi Formunda verilmiştir.Bu bülten olası tehlikeler,alınacak tedbirler ve ilk yardım hakkında detaylarla birlikte ürünün çevresel etkileri ve kullanılmış ürünün imhası hakkında bilgi içerir.
Castrol Madeni Yağlar Şirketi ürünün doğru/belirlenen şekilde ve belirlenen tedbirler alınarak kullanılmaması halinde sorumluluk kabul etmez. Ürün farklı bir şekilde kullanılmadan önce Castrol Madeni Yağlar Şirketine danışılmalıdır.

Tipik Özellikleri

Test Metodu Birim Viskozite Sınıfı

SAE

Görünüş (yaş iken) : Beyaz-krem sıvı
(kuru iken) : orta yumuşaklıkta wax (mumsu görünüş)
Wax koruması ,ºC IP 50 : 110
Damlama Noktası ,ºC IP 133 : 118
Suya karşı direnç ,% ASTM D 4049 : 2.6
Çözücü miktarı % : 30

Yukarıdaki değerler normal üretim toleransları içindeki tipik değerlerdir.

@ Cinfezz ;

Dostum Fırça 1 TL ; Boyacıların tümünde var... Boya fırcası :)
Yağı da BP bayiilerinden alabilirsin. Veya yağ satan yerlerde oluyor. ayrıca İnternet'ten de sipariş verebiLirsin... Ben 30 TL'ye aldım yağı ; Buralarda fazla satan olmadığı için iyi geçiriyorlar.
Normalde O yağ 20 TL :)
Yağlama öncesi temizlik için de ister gaz yağı kullan; ister mazot kullan ister temizleyici sprey kullan :)

@ Cinfezz ;

Dostum Fırça 1 TL ; Boyacıların tümünde var... Boya fırcası :)
Yağı da BP bayiilerinden alabilirsin. Veya yağ satan yerlerde oluyor. ayrıca İnternet'ten de sipariş verebiLirsin... Ben 30 TL'ye aldım yağı ; Buralarda fazla satan olmadığı için iyi geçiriyorlar.
Normalde O yağ 20 TL :)
Yağlama öncesi temizlik için de ister gaz yağı kullan; ister mazot kullan ister temizleyici sprey kullan :)

temizleyici sprey in markası vs varmı dostum? onları komple bir alayım da her zaman lazım olacak şeyler....ayrıca motor yağını kaç km de bir değiştirmem gerekiyor_? onda da castrol magnetec 10w -40 mı kullanayım?

Şu noter olayı hala kalkmadı dimi...

ya ne olucak bu konu bi fikri olan?kulağına bişey gelen yok mu:silent:eski motorumu arkadaşıma devredecektim noter fiyatları düşecek diye devretmedik bekliyoruz...bunların yasa değiştireceği yok anlaşılan:queen:

Temizleyici Spreyi'i ben İzmit-Koçtaş an almıstım... 15 TL civarı bişey... orta boy :)

Markası M3; yalnız benimkinden bulabileceğini sanmıyorum. Koçtaş ta olabilir belki.

Yağ konusuna gelince; Magnetec araba yağıdır. Benimkine de koymustuk ; 5 km yapmadan değiştirdim yağı. Hatta o zaman 3 kere değiştirmiştim;
Castrol Magnetec; Castrol 4T 10-40 ; Shell Advanced 10-40...
Bana 130 Liraya mal olmustu bir yağ değişimi...

Yazın Castrol 10-50 koymustum oldukca güzel. Fakat CASTROL un 10-40 yağını beğenmedim Hyosung'ta. Bu yüzden kitapcıkta yazan SheLL advanced 10-40 aldım.
Vites gecişlerinde yumuşama oLDu ve sesi azalttı :)
Shell Kullanabilirsin fakat Magnetec'i tavsiye etmiyorum.

Gelelim zaman konusuna; ben 18oo-19oo km de bir yağımı ve yağ filtremi değiştiriyorum. 2ooo km'yi aşmamaya özen göster. Ve Her yağ değişiminde mutlaka Yağ filtreni de değiştir :bounce:

la noter olayı kalkmadı ama fiyatı düştü, güncel haberlerde okudum ben yahuu, noter sadece 23tl alabilecek max. artık.

cinfeez ulaaa motor çok şekil güle güle kullan. Araba xenonu kullanma sonuçta beyinleri arabaya göre tasarlanmıştır herhalde, kısalar h3 uzunlar h1. Bide montunda benimkiyle aynı olurda rastlaşırsak hemen tanı beni :):)

Shorin bizim motorlar hemen hemen tüm kaliteli taşımacılık yapan otobüs firma araçlarına sığıyor, hatta kırmızı bi hyonun resimleri forumda mevcut otobüse koyarken indirirken falan filan, maliyeti ektradan bir bilet :cat:

cakalaz bu motor benim ilk motor deneyimim olduğu için yağ filtresinin yerini bile bilmiyorum...size garip gelebilir ama durum böyle :) ayrıca aldığım abimiz 12000 km de bakıma gidene kadar birşey yapman gerekmiyor dedi.Bütün bakımları serviste yapılmış motorun.Şimdi ben yarın yağ filtresini ve yağı değiştirmeye kalksam kendim yapabilirmiyim? Çünkü 12000 km'i beklemek istemiyorum...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:26 ----------

la noter olayı kalkmadı ama fiyatı düştü, güncel haberlerde okudum ben yahuu, noter sadece 23tl alabilecek max. artık.

cinfeez ulaaa motor çok şekil güle güle kullan. Araba xenonu kullanma sonuçta beyinleri arabaya göre tasarlanmıştır herhalde, kısalar h3 uzunlar h1. Bide montunda benimkiyle aynı olurda rastlaşırsak hemen tanı beni :):)

Demek biz kazık yedik noterden :pr: bilsem beklerdim bir kaç gün daha...Ayrıca sado motoru beğendiğin için ve bilgiler için teşekkürler.Feyizoğlundan galiba montun :) ben üsküdar tarafındayım beklerim :)

Xenon konusuna gelirsek ampul 55w akım çekiyor.Xenon 35w sanki bir zararı olmaz gibi düşünüyorum ama deneyip göreceğiz :silent:

dostum Alllah kazasız belasız iyi günlerde kullanmak nasip etsin çok diri duruyor motorun.aldıgın fiyat konusuna gelince moralini bozmak gibi olmasın ama ben geçenlerde 7.000 tl ye sıfır bulmuştum fakat elindeki motorumu satamadıgım ve ocak 15 te parasını alacagım çekim oldugu için kaçırdım..yinede o paraları hak eder hayırlı olsun.

dostum Alllah kazasız belasız iyi günlerde kullanmak nasip etsin çok diri duruyor motorun.aldıgın fiyat konusuna gelince moralini bozmak gibi olmasın ama ben geçenlerde 7.000 tl ye sıfır bulmuştum fakat elindeki motorumu satamadıgım ve ocak 15 te parasını alacagım çekim oldugu için kaçırdım..yinede o paraları hak eder hayırlı olsun.

Teşekkürler dostum... Kaçırmana üzüldüm... Kısmet değilmiş...

cinfeez hayırlısı olsun güzel görünüyor,burada çakalaz'ın tavsiyelerini not al motordan iyi anlıyor:wiinkk:ee darısı artık yeni sezonda benim başıma kırmızı yada siyah istiyorum :cherry:

cinfeez hayırlısı olsun güzel görünüyor,burada çakalaz'ın tavsiyelerini not al motordan iyi anlıyor:wiinkk:ee darısı artık yeni sezonda benim başıma kırmızı yada siyah istiyorum :cherry:

İnşallah sende alırsın dostum....cakalazı ilerde kendi servisinde görmemek imkansız :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar