Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ben de de M3 wardı Yağlayıcı ve temizleyici vardı. Yalnız ıslak yağlayıcıydı o. Yağ dıs yüzeyde ucuyor fakat süper parlatıyordu.. O bitti bi daha İzmit e gitmeye üşendim Castrol aLdm; farketmez ya ziincirin ömrü olsun da gerisi önemli değil. daha 1 kere gerdirildi zincirim; 49oo km oldu :) Hiç gerdirme gereği duymadık :)

mehmet bende sabesto kullanıyorum.şu ana kadar denediklerimin içinde eniyisi.fiyat olarak digerlerine oranla neredeyse iki katı.http://shop.wurth.com.tr/product_info.php/cPath/37/products_id/297?osCsid=rq3vlpaob9tbuvbvuko3lkeho3
ve birde bu var.içerik ve özellikleri aynı .fiyat olarak aynı gibi olsada ipone 750ml http://www.motoplus.com.tr/urun/30000700000/IPONE-Spray-Chain-PTFE-bazli-zincir-spreyi-750-ML-
denemek için bu sefer renklisini aldım.zincirimi degiştirecegim zaman çok aramıştım renkli zincir.birtürlü uygun ebatta bulamamıştım.şimdi zincirim kırmızı duruyor.http://www.motoplus.com.tr/urun/300...ain-kirmizi-renkli-yaris-zincir-spreyi-500ML-
ha birde şu renkli vizor mevzusu ben kenan sofuoglunun replikasını kullanıyorum.(hemşehrim olur kendisi) black&clear vizörü 160 tlye almıştım.:pr::pr::pr:
birde arkadaşlar kışlık eldiven arayan varsa;eski adıyla hein gericke yeni adıyla motoplus dan bir eldiven aldım fiyatı digerlerine göre çok makul ve kesinlikle su geçirmiyor.yer yer saganak yagışlı bir havada istanbul-abant arası yol yaptım.yakaşık 250 km su geçirmedi.çok sıcak tutmuyor belki ama su geçirmiyor .ayrıca çok kalın ve kaba degil.tutuş hassasiyetini fazla etkilemiyor.http://www.motoplus.com.tr/urun/18319090227/MPlus-Kevlar-Kislik-Eldiven

selamlar
ya bişey farkettim yaklaşık 2 aydır hyosung arıyorum konuşuyorum pazarlık ediyorum resimlerini kaydettim videolarını izledim bu forumu ve diğer forumları hep okudum takip ettim vs. vs.
ama daha motoru birebir hiç görmedim (canlı olarak):p
bu fethiye de yollarda felanda hiç rastlamadım.bayisi de yok
ilginç değil mi yani motoru hiç görmeden aşık olduk platonik bi aşk oldu ama:salut:

Ama seninde 15 tatile kadar sabretmen gerekiyor dostum ara tatilde memlekete bursaya gidecem ordan paraları toparlayıp ver elini yalova

yaw aynı böle oluyodu iyidir kötüdür bilemem ama acayip çirkin duruyodu hadi senin içi zahmet edip gidip şu yağın adına bkimm:cat::p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:15 ----------

çakocan canım benim aynen yazıyorum

WÜRTH

sabesto hhs 2000

yüksek basınca dayanıklı tutunma özellikli kalıcı yağlama maddesi..
hochdruckbestandiges
haftschmieröl

sabesto hhs 2000 i bil..:p
teknik verilr.. 35 180 derece +200derece
yüksek basınca maruz kalan yerlerin yağlanmasında örneğin hortumlu çelik tel..aktarma kolları zincir o ve x ringlere zarar vermez ffalan filan anca bu kadar yazabildim çakocan kymetini bil

fiyatına gelince hiç fikrim yok ford servisinde çalışan bir arkadaşım vermişti...

ARKADAŞLAR
bende würth HHS 2000 bu yağı kulanıyorum ve satışını yapıyorum.çok memnunu.500 ml fiyatını sorarsanız:40,00 tl benimim satış fiyatım.

Arkadaslar;
Dün temizleyip yağladığım zincirin Resmini cektim. Buyrun castrol Yağ bu hale getiriyor. Zincir dikkat cekiyor yalnız cok iyi temizleyip kuruladıktan sonra yağlama yapmanız lazım. Ben beğendim
:)

Ne oldu sado; kötü mü olmiş :)

En Üstteki resim benim motora ait değildi... Bir baska arkadasın Castrol yağ sonucu zincirinin halini göstermek amacı ile yüklemiştim... Alttaki Fotolar benim :bounce:

Son düzenleme:
cako dostum turuncu şeritlere fena sarmışsın bakıyorumda.fakat zincir koruyucunun üzerine çekmen bence olmamış.15 motora şerit çekecek kadar elinde şerit olması hertarafa çekeceğin anlamına gelmez tabiki.::mrgreen: ayrıca motorun gelecekteki sahiplerinden biri olarak şimdilik senin olan motoruma müdahale etmemde sakınca görmüyorum:p hani bir laf vardır. arap yağı bol bulunca hertarafına sürermiş hesabı olmasın.biraz kızdırayım dedim sadece.yanlış anlama kendine ve motoruma iyi bak dostum.

Arka lastikteki koptu :) Ben de Buraya yapıstırayım dedim :) ASLında güzel duruyor; yakından bakmak lazım :wiinkk:

Ne zaman geliyosun :queen:

zincir yağlama konusunda bi arkadaş önce gazyağı ile güzelce temizliyormuş spreyle sonra 1 saat kadar bekliyormuş gaz yağı uçunca normal yağlama yapıyormuş o zaman gayet sağlıklı oluyor dedi

Ben 1,5 saat kadar spreylerimle iyicene temizledim. Yalnız öyle spreyi sıkayım da pislik aksın mantığına gitmiyorum tabii. çünkü pislik akmıyor; bütün dişleri fırça ile tek tek önlü arkalı temizLedim;Bu temizliğin ardından komple tekrar spreyledim ve pislik bariz bir sekilde aktı.
Bu temizlik ve ardından kuru bez ile dişleri tek tek kurulama işlemi yaklasık 1,5 saat sürdü.

Sonrasında Yağı kuru ve ciLLop gibi temiz olan Zincirime yaklasık 20 CM mesafeden sıkmaya basladım :) Cok yakın sıkarsanız veya ıslak zincire sıkarsanız zinciriniz iğrenc oluyor. Tüm zinciri Yağladıktan sonra 20 dakika bekledim ve sonrasında 20 km/h ile 3-4 dakika kadar dolaştım. Sonrasında yine oraya buraya sıcrayan yağ kalıntılarını ve dişlimi temizleyerek Bu hale kavustu zincirim :)

Toplam Süre 2 saati buldu ama inanın özendiğiniz zaman değiyor :) Şu an Zinciri gören "parlıyo zincir; ne sürdün" diyor...bir cok Castrol yağ kullanan arkadas gördüm zincirleri camur gibiydi :wiinkk: Özenmek şart :bounce:

mehmet bende sabesto kullanıyorum.şu ana kadar denediklerimin içinde eniyisi.fiyat olarak digerlerine oranla neredeyse iki katı.http://shop.wurth.com.tr/product_info.php/cPath/37/products_id/297?osCsid=rq3vlpaob9tbuvbvuko3lkeho3
ve birde bu var.içerik ve özellikleri aynı .fiyat olarak aynı gibi olsada ipone 750ml http://www.motoplus.com.tr/urun/30000700000/IPONE-Spray-Chain-PTFE-bazli-zincir-spreyi-750-ML-
denemek için bu sefer renklisini aldım.zincirimi degiştirecegim zaman çok aramıştım renkli zincir.birtürlü uygun ebatta bulamamıştım.şimdi zincirim kırmızı duruyor.http://www.motoplus.com.tr/urun/300...ain-kirmizi-renkli-yaris-zincir-spreyi-500ML-
ha birde şu renkli vizor mevzusu ben kenan sofuoglunun replikasını kullanıyorum.(hemşehrim olur kendisi) black&clear vizörü 160 tlye almıştım.:pr::pr::pr:
birde arkadaşlar kışlık eldiven arayan varsa;eski adıyla hein gericke yeni adıyla motoplus dan bir eldiven aldım fiyatı digerlerine göre çok makul ve kesinlikle su geçirmiyor.yer yer saganak yagışlı bir havada istanbul-abant arası yol yaptım.yakaşık 250 km su geçirmedi.çok sıcak tutmuyor belki ama su geçirmiyor .ayrıca çok kalın ve kaba degil.tutuş hassasiyetini fazla etkilemiyor.http://www.motoplus.com.tr/urun/18319090227/MPlus-Kevlar-Kislik-Eldiven

abi tavsiyeler için çok teşekkür ederim öncelik olarak yağ bakıyorum ve sanırım ipone alcağım makina yatıyor zaten bide aklıma soru işareti
takıldı ben sezonu kapattım sayılır şöle yağdı bujiydi hava filtresiydi onları sezon başındamı yapsam acaba..yada diyorum makinayı şöle saat gibi yapsam sonra kış uykusuna yatırsam..yağdan sonra pantolon sonrada vizör önceliğim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:43 ----------

cako dostum turuncu şeritlere fena sarmışsın bakıyorumda.fakat zincir koruyucunun üzerine çekmen bence olmamış.15 motora şerit çekecek kadar elinde şerit olması hertarafa çekeceğin anlamına gelmez tabiki.::mrgreen: ayrıca motorun gelecekteki sahiplerinden biri olarak şimdilik senin olan motoruma müdahale etmemde sakınca görmüyorum:p hani bir laf vardır. arap yağı bol bulunca hertarafına sürermiş hesabı olmasın.biraz kızdırayım dedim sadece.yanlış anlama kendine ve motoruma iyi bak dostum.

adamın işi gücü yokki kardeşim uğraşıp duruyo yakında montuna pantolunu na da turuncu şerit çeker çakocan:queen::queen::queen:

dostum ben motoru tamamen yatırma taraftarı degilim.daha önceki motorlarımda başıma geldi biliyorum.motor iki üç ay yattımı sezon başında bir türlü dikiş tutmuyor.yok orasıydı yok burasıydı bilmiyorum belkide benim şansıma.bana soracak olursan motorunu herzaman yarın uzun yola çıkacakmış gibi hazır tutman,ben hep öyle yapıyorum. maddi olarak tabi biraz külfetli oluyor ama gülü seven dikenine katlanırmış.:queen:

dostum ben motoru tamamen yatırma taraftarı degilim.daha önceki motorlarımda başıma geldi biliyorum.motor iki üç ay yattımı sezon başında bir türlü dikiş tutmuyor.yok orasıydı yok burasıydı bilmiyorum belkide benim şansıma.bana soracak olursan motorunu herzaman yarın uzun yola çıkacakmış gibi hazır tutman,ben hep öyle yapıyorum. maddi olarak tabi biraz külfetli oluyor ama gülü seven dikenine katlanırmış.:queen:

hıımmm şimdi buda güzel bir yaklaşım..şimdi bir örnek vereceğim..ne alaa diyeceksiniz:silent: bizim sanayi tipi nakış makinalarımız vardı..işin az olduğu dönemlerde bir makinayı istrahate alırdık ve hangi makina olursa olsun bir haftadan fazla yatan makina işe başladığında normalde makarası ve ya masurası bitince duran makina zırt pırt dakkada bir ip koparıp iğne kırıyordu tam 24 saat sürüyordu..makinanın ruhundan anlayan bir ustamız vardı onu saygıyla yad ediyorum :cherry: kardeşim bu makinalar gece gündüz çalışmak üzere tasarlanmış alman malları sen randıman almak istiyorsan..sana verdiğim taktiği uygula derdi taktik şuydu 6 satte bir sürtünme iğne ve masura girişlerine önce kompresörle hava sonrada sprey yağ...günlük bakım periyodu tabi bunun yanında aylık bakım yıllık bakım felan onlar ayrı dava..gercektende makina çalıştıkça güzelleşiyordu 45 dakika dumadan çalıştığını hatırlıyorum 12.kafa her kafada 7iğne düşünün o 45 dakkanın durma sebebi de alttaki masuranın ipinin bitmesi:cat: belki alakasız oldu ama ikisinde de mekanik ve elektronik parçalar vardı mekanik öncelikle motor aksamı ana mil üzerine oturtulmuş v alt tabla desen çizmek üzere sola sağa yukarı aşağı hareket ediyo ve bunları kontrol eden bir beyin ve devreler.. şunu çok iyi hatırlıyorum o zaman çocuktum anlamsız geliyoru makina çalıştıktan sonra 200-300 devir artıyordu..uzatım biraz gece gece kusura bakmayın maksat erhan abim:cat:n dediği olay çok mantıklı yatırmıycam uleen:queen: çalışsın köpek gibi:p:p sonra yazın başında hamlaşmasın:p:p tamam bitiriyorum iyi gceler...:rendeer::rendeer::rendeer:

arkadaşlar ben hergün motorumu kulanmasamda 5.dakika rolantide çalıştırıyorum.daha önce işlerim nedeni ile 1.ay botoru çalıştırmamıştım akünün şarj tutmadığını gördüm aküyü yeniledim .simdi hergün çalıştırıyorum.

Her gün olmasa bile; şu zamanki havaLardan sonra haftada en az bir kere 10 dakika kadar calıstırmanız gerekir :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar