Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaslar bu arada bugün bir tank tokatlama olayı yasadım... 140 km/h ile giderken yoldaki eğime rastladım ve inanılmaz bişeydi daha önce de 2 kez basıma geldi ama yavastım... Bugün baya bir adrenalinli oldu; altımdaki azgın boğayı zor zaptettim

AMaN Dikkat edin yoldaki engebelere

ARKADAŞLAR BU TAM NE DEMEK OLUYOR?

Özetle kıçı başı sallanmış :) bi abimiz böyle derdi duyunca çok şaşırmıştım ama çok gülmüştük arkadaşlarla :) dansöz gibi kırıtmayın lan yolda diyede azarlardı hep :)

Arkadaslar bu arada bugün bir tank tokatlama olayı yasadım... 140 km/h ile giderken yoldaki eğime rastladım ve inanılmaz bişeydi daha önce de 2 kez basıma geldi ama yavastım... Bugün baya bir adrenalinli oldu; altımdaki azgın boğayı zor zaptettim

AMaN Dikkat edin yoldaki engebelere

ARKADAŞLAR BU TAM NE DEMEK OLUYOR?

Benim Yazımı Kopyalamıssın :)

Bu tam olarak su demek ;

Tank tokatlama; motorun kendini kaybedip direksiyonun depoyu tokatlarcasına bir sağa bir sola hareket etmesidir. Özellikle seyir halindeyken her hangi bir cukura girildiğinde veya yoldaki yamalara girildiğinde Ya da tek tekerden indirdiğimizde yaşanabilir.
Direksiyona müdahale edemiyorsun; tamamen kontrolden cıkıyor motor anlayacağın!
Arkandan gelen sürücüler inanılmaz şok yasıyorlar görüntün karsısında; nasıl göründüğünü hayal et :)

Ne yapmamız gerek ?

Paniğe kapılmadan; Ağırlığımızı olabildiğince arka lastiğe verip; Ön lastiği boşa cıkarmalıyız. Bu sekilde motor kendini toplayabiliyor... En ufak bir panik anında feci kazalar yaşanabilir...

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne yapmamız gerek ?

Paniğe kapılmadan; Ağırlığımızı olabildiğince arka lastiğe verip; Ön lastiği boşa cıkarmalıyız. Bu sekilde motor kendini toplayabiliyor... En ufak bir panik anında feci kazalar yaşanabilir...

ya da hiç bu durumla karşılaşmamak için, gidon amortisörü (steering damper) kullanmalıyız...
:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:43 ----------

Evet canım :) Bir bildiğin varsa söyle ben de bileyim. Ben Lazer Vertigo Dragon kullanıyorum... Bunu da yedek almayı düşünüyorum.. Sadece 2 kez toplam 3 saat kullanılmıs bir kask :)

kasktan yana bildiğim kötü bir şey yok. ikinci el kask alımında durumu nedir bilmiyorsun, onun için söyledim. yani 3 saat bile kullanılmış olsa farketmez. içine aksırılmış mı, tıksırılmış mı, bilme şansın yok. yoksa alınmaz bir kask değil. fiyatı da sıfırı 200 lira civarı ama şeffaf vizörü ile o fiyata. bu ilanda bir de siyah vizör (60-70 lira da o) varmış. yani fiyat da güzel görünüyor ama alınca güzel bir yıka bari...

Yahu arkadaşlar; arka Lastiğe şerit cektim dmeiştim :) alnız bu serit kopmaya pot yapmaya basladı ?

Nedendir acaba? Ön lastiğe neden bişi olmadı :)

Yahu arkadaşlar; arka Lastiğe şerit cektim dmeiştim :) alnız bu serit kopmaya pot yapmaya basladı ?

kardeşim bildiğim kadarıyla şeritleri bi ısıtıcıyla çekmek gerekiyo.. arabaya çekilen filmlerden biliyorum.. bi saç kurutma makinesiyle ısıtarak yapıştırırsan daha uzun ömürlü olur.. yapştırıcı iyice ortaya çıkıp sarıyo zemini çünkü. tabi jantın tamamen kuru ve tozsuz olması gerektiğini hepimiz biliyoruz...:cat::cat::cat:

yaw cako ön lastikteki gerçek lastik şeriti arka lastikteki renkli bant değil mi? eee ucuza mal etmeninde ufak sorunları var:p

Yahu OLur mu sado ;

Diğer motorlarıma da aynı banttan cekmiştim hiç bi sorun olmamıstı :)

Bi anormallik var ama nerde :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sen gel ben sana neler ısmarlarım görürsün :p

Yahu arkadasLar; Bir kask buldum; Siyah camı ile birlikte 120 liraya veriyor arkadas. Hiç çiziksiz kask; kullanılmamıs... Alsam mı ne yapsam ? Bu kask hakkında bilgisi olan var mı?

gp1 bu galiba.bende k2 serisinden var.gp1 in sıfır fiyatı 210 tl.bence temizse al üstad.herhangi bi şikayetim yok benim agv den.

sevgili arkadaşlar fiyatı 5 bin tl ve civarı yarısı peşin yarısı kredi kartı taksitli bu forumdan olması şartı ile bi motor arıyorum ya bende hyocu olmak istiyorum neden bunu bana çok görüyorsunuz :mrgreen:

motor parçacılarında fosforlu bantlar var metre hesabı satılıyo jant şeridi onlar size onlardan tevsiye ederim :cat: oto aksesuarcısının yada başke yerlerin jant şeridi olarak sattıkları da onlar

çakocan almadın hazır bişi uğraşıp duruyon..
kask konusuna gelince... hijyen dışında soun yok iyi bir dezenfekte et hiç bi çacık olmaz ben montu ikinci el aldım 100liraya armode mont.. hanım bi güzel yıkadı kullanıyom ama kask olayında ikinci el almak içime sinmedi..normalde sıfır yerine temiz ikinci el her zaman önceliğimdir egsozu da ikinci el tiger aldım ama eldiveni sıfır anladım demem oki hijyen dışında pek sorun yok dezenfekte edebileceksen al güle güle kullan zaten bak kullanan arkadaşla çok memnun...
ben ls2 cartoon kask kullanıyorum çok da memnunum ama bana siyah vizör lazım 35 tl dediler sanırım..bende çakocan gibi ucuzuna kaçacam siyah film mi kaplatsam :p

MeMo'cuğum; Ben Lazer Vertigo Dragon KuLLanıyorum. Memnunum; ama yedek kask olsun diye bunu da alasım var :) Ayrıca benim siyah cama 70 Lira bayıldım; 35 bişey mi :mrgreen:

Yahu arkadaslar; Biliyorsunuz ben 1oo km de bir zincirimi temizler yağlarım :) Diğer spreyim bittiği için Bugün Castrol Yağ aldım.

Snra geldim 1.5 saat kadar temizLedikten snra Kurulama işlemi ve ardından yağlamaya geldi sıra :) Hiç castrol kullanmamıstım; Bu yağı sıkınca zincir beyaz bir görünüm aldı. Gri gibi oldu rengi? Neden acaba ? Castrol böyle mi yapıyor zinciri?

MeMo'cuğum; Ben Lazer Vertigo Dragon KuLLanıyorum. Memnunum; ama yedek kask olsun diye bunu da alasım var :) Ayrıca benim siyah cama 70 Lira bayıldım; 35 bişey mi :mrgreen:

Yahu arkadaslar; Biliyorsunuz ben 1oo km de bir zincirimi temizler yağlarım :) Diğer spreyim bittiği için Bugün Castrol Yağ aldım.

Snra geldim 1.5 saat kadar temizLedikten snra Kurulama işlemi ve ardından yağlamaya geldi sıra :) Hiç castrol kullanmamıstım; Bu yağı sıkınca zincir beyaz bir görünüm aldı. Gri gibi oldu rengi? Neden acaba ? Castrol böyle mi yapıyor zinciri?

35 iyi yani siyah vizöre :) artı bende servisten bi zincir yağı almıştım hem grimsi hemde zincir yapıi yapış oluyodu..allahtan bitti de kurtuldu hele lastiğe bulaştırdınmı anca mazot veya gaz yağı çıkarır...

kaska gelnce valla yedek yada artçı kaskı olarak motorla beraber aldığım..15liralık dandik bi kask kulanıyorum...aslında şaka bi yana bende kalite bişi almam lazım sonuçta kask olayı ciddi bi olay

şimdi adını hatırlamayacağım ama alman malı yüksek baskı ve ve sürtünmeye karşı dayanıklı bi yağ kullanıyom o daha temiz bildiğimiz çiçek yağına benziyor...:queen::cat:

Son düzenleme:
Bir arkadasın zincirini de aynı sekiL yapmış :cat: Demekki bu yağ böyle ?

Senin aldığın yağ nasıl memo ? Kaç paraya aldın ? OLmazsa ondan aldırayım ordan :wiinkk:

Bir arkadasın zincirini de aynı sekiL yapmış :cat: Demekki bu yağ böyle ?

Senin aldığın yağ nasıl memo ? Kaç paraya aldın ? OLmazsa ondan aldırayım ordan :wiinkk:

yaw aynı böle oluyodu iyidir kötüdür bilemem ama acayip çirkin duruyodu hadi senin içi zahmet edip gidip şu yağın adına bkimm:cat::p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:15 ----------

çakocan canım benim aynen yazıyorum

WÜRTH

sabesto hhs 2000

yüksek basınca dayanıklı tutunma özellikli kalıcı yağlama maddesi..
hochdruckbestandiges
haftschmieröl

sabesto hhs 2000 i bil..:p
teknik verilr.. 35 180 derece +200derece
yüksek basınca maruz kalan yerlerin yağlanmasında örneğin hortumlu çelik tel..aktarma kolları zincir o ve x ringlere zarar vermez ffalan filan anca bu kadar yazabildim çakocan kymetini bil

fiyatına gelince hiç fikrim yok ford servisinde çalışan bir arkadaşım vermişti...

Son düzenleme:
valla benim şimdiye kadar yağladığım bütün markalar böyle beyazımsı renk yaptı vıcık vıcık oluyordu birde en son servise bakım için bıraktığımda yağlattım anam buda ney pırıl pırıl bir zincir hemde güzel oranda yağlanmış, şaşırdım kaldım vallahi ama marka ne kullanıyorlar hiçbi fikrim yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar