Valla Cako evde kullanılan tipten ama inan Motul'un zincir temizleyicisinden çok daha işe yaradı.Tavsiye ederim.Kemalettin ;
Yağ cözücü dediğin Bu evlerde kullanılandan mı? Yoksa Motor için Mi ?
Valla Cako evde kullanılan tipten ama inan Motul'un zincir temizleyicisinden çok daha işe yaradı.Tavsiye ederim.Kemalettin ;
Yağ cözücü dediğin Bu evlerde kullanılandan mı? Yoksa Motor için Mi ?
Teşekkürler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:45 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:44 AM ----------
Motor askıya alınmadığı zaman lastiğin inmesi dışında başka bir sorun oluyor mu?
Elbette vardırAcaba burdaki BİM de var mıdırMarkasını modelini hatta resmini de yüklesee Kemalettin
![]()
Arkadaşlar; Zincir Temizleme Spreyi İLe Zincir Yağı Spreyi Almam gerekiyor... Hangi markayı öneriyorsunuz ? Kullanan arkadaslar bir yardımı olabilir mi?
Marka ve Fiyatlar Lütfen![]()
ewet arkadaşlar eskilerden cevap bekliyoruz askıya almasak ne olur başka motora.nekadar aralıkla çalıştırmalıyız motoru garajda iken?altına karton yada kontrplak koysak yinede inermi tekerlekler???nasıl çözeriz eski ustalar yardım edin lütfen.
lastiklerin askıya alınmalarının sebebi, havalarının inmesi değildir. öyle olsa sadece kimse uğraşmazdı askıyla filan. ne olcak ki, inerse insin, iki pompaya bakardı olay...
lastiklerin askıya alınmasının asıl sebebi, motorun (ya da arabanın) toplam ağırlığının sürekli, aylarca lastiğin aynı yüzeyine basması ve lastik profilinin ve iç yapısının bozulma riski oluşturması. ayrıca yerle temastan dolayı, yerin nemini sürekli üzerine çekip iç yapısındaki telleri de bozma riskidir...
kesinlikle shell in zincir yağını kullanma çünkü zincirine sanki beyaz beyaz lekeler pislikler deymiş gibi oluyor yağ zaten gres yağı gibi çok katı,her gören zincirlerin neden bukadar pislik içinde diyor ama halbuki zincir temiz,castrol lar var oda gres yağı gibi ama en azından shell gibi beyaz değil,castrol lekeli gibi durmuyor ama oda çok katı,ben castrol ve shell i tavsiye etmem,woger diye bi marka kullandım kalitesini bilmiyorum ama çok memnun kaldım,bu üç yağında fiyatları ortalama 15 tl...
burdan anlıyacağımız lastik kendince yer ediniyor yapısını bozuyor ve uzun süre yatan aracın lastikleri hem performanstan düşüyor (hemde seyir halinde fazla hava varmış gibi vurma gibi bi his veriyor )
lastiklerin askıya alınmalarının sebebi, havalarının inmesi değildir. öyle olsa sadece kimse uğraşmazdı askıyla filan. ne olcak ki, inerse insin, iki pompaya bakardı olay...
lastiklerin askıya alınmasının asıl sebebi, motorun (ya da arabanın) toplam ağırlığının sürekli, aylarca lastiğin aynı yüzeyine basması ve lastik profilinin ve iç yapısının bozulma riski oluşturması. ayrıca yerle temastan dolayı, yerin nemini sürekli üzerine çekip iç yapısındaki telleri de bozma riskidir...
burdan anlıyacağımız lastik kendince yer ediniyor yapısını bozuyor ve uzun süre yatan aracın lastikleri hem performanstan düşüyor (hemde seyir halinde fazla hava varmış gibi vurma gibi bi his veriyor )
çok teşekkürler çok faydalı bilgiler aldık arkadaşlar.peki ileri geri alsak yada arada 5 günde bir falan yerini değiştirsek olurmu hep aynı yüzey temas ettirmesek sorun olurmu yinede.sonuçta motor herzaman lastiğe yükünü veriyor yaz kış farketmezki yazında aynı lastiğe yük veriyoruz.tabiki yazın hareket ediyor alet daha az yer yapar.bundan hareketle kışın garajda aradabir yerinden oynatsak sorun kalkarmı acaba ortadan????
Arkadaşlar; Zincir Temizleme Spreyi İLe Zincir Yağı Spreyi Almam gerekiyor... Hangi markayı öneriyorsunuz ? Kullanan arkadaslar bir yardımı olabilir mi?
Marka ve Fiyatlar Lütfen![]()
madem arada oynatabilecek durumun var arada çıkart motoru 5-10dk tur at, kış diye motora binilmez diye bi kaide yokki; hem öyle yaparsanız akü falan sorunuda kalmaz yanii
Dostum sana ipone öneririm. 750 ml lik tüp 35 lira temizleyici + aynı fiyat yağlayıcı.
ikisi 70 iyi para