benim bildiğim hyolar 15-50 yağ kullanmıyor kitapçığında 10-40 yazıyor biliyorum
kalın yağ koyupta motoru daha iyi koruyacam derken sıkıştırıp krankı elinize almayın sonra gazı çevirip....
dikkat edin
mobille ipone çok farklıdır ipone kaliteli bir yağ mobile göre ama onu alıcağıma motul alırım 4lt'si 120 liraya denk geliyor sanırım :cat:
gazı açarkenmi bi boşluk var?
eğer bu şekildeyse gaz telini sıkılaştırman gerekir karbüratör yada enjeksiyon hangisiyse giden kabloyu takip et bi yerinde bağlantı yeri vardır kablonun oradan teli çekip kabloyu gerginleştirebilirsin ama iyi ayar ver sonra motor rülanti devrinin üzerinde takılı kalıyor deme :cat: çok az bir boşluk zaten olur hep olmasıda gerekir
15 50 servis mauelinde kullanıbilirliği yazıor yuksek devir kullanılan araclarda tavsie ediliyor hyosung katoloğunda da 10 40 yarı sentetik dir bunu unutmayın viskovizitesi düşüktür standart yağdır 200 cc lik tüm motorlarda problemsiz çalışır
ancak 250 cc ve üzeri motorlarda heleki 10. bin üstü devir ceviren motorlarda tam sentetik kullanılması motoru uzun ömürlü kıllar tam sentetikmi mineral bazlı yağ Mobil1 racing 4t 15w-50 kullanıyorum 1 litresi 30 tl idi suan indirim var
i-phone dediğiniz yağı ben 2006 yılında 0 km aldığım 600 f motoruma konmuştu ama 1.284 km de taksimde üzücü bir kazada ben sakatlandım oda hurda oldu onun için yorum yapamıcam çok kısa bir sure i-phone yağ kullandım herzaman mobil in visko vizitesi hoşuma gitmektedir ve turkiyede çok buyuk bir pazar payi ile %100 gerçek urundur unutmayın yağların sahteleri çok piyasada . motorsiklet yağ markasına para değil kullanım tarzınıza uygun yağa para vermek en mantıklısıdır .
10 40 YARI sentetik mineral yağ
petrolün işlenmesiyle elde edilen baz yağa gerekli katıkların eklenmesiyle üretilir.
15 50 sentetik
Sentetik yağlar ise, laboratuar koşullarında çeşitli kimyasal işlemlerden geçtikten sonra gerekli katıkların eklenmesiyle elde edilir. .
Laboratuar ortamında farklı bir teknoloji ile üretilen sentetik yağlar, mineral yağlara oranla daha yüksek ve daha düşük sıcaklıklar ile yüksek basınca karşı daha dayanıklıdır
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:31 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:15 AM ----------
ancak 250 cc ve üzeri motorlarda heleki 10. bin üstü devir ceviren motorlarda tam sentetik kullanılması motoru uzun ömürlü kıllar tam sentetikmi mineral bazlı yağ Mobil1 racing 4t 15w-50 kullanıyorum 1 litresi 30 tl idi suan indirim var
yukarda kalın yazdığım yerde bir hatalı yazım olmuş düzeltme yapamadım okuduğum süre zarfında ise 10 dakka dolmuştu neyse doğrusu aşağıda
ancak 250 cc ve üzeri motorlarda heleki 10. bin üstü devir ceviren motorlarda tam sentetik kullanılması motoru uzun ömürlü kıllar tam sentetikmi mineral bazlı yağmı tabiki sentetik Mobil1 racing 4t 15w-50 kullanıyorum 1 litresi 30 tl idi suan indirim var
BU arada benim
Mesleğim elektronik öğretmenliği olup uzunca bir süredir motor ve otomobil sporlarında lisansa sahip yarış hakemliği yapmaktayım biz hergun bu yağların ve motorların içinde olduğumuz için ufak bir tavsiye olarak detaylarını yazdım arkadaşlar