Arkadaşlar hepinize selam. henüz yeni üyeyim ancak bi süredir forumları okuyorum. Motor kullananlar ailesine yeni katılıcak biri olarak aklımda birkaç soru işareti mevcut. Yardım edebileceğinizi umuyorum.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, daha önce hiç vitesli motor kullanmadım. Teoride biliyorum ancak pratikte sıfırım. Bunun için bana yardımcı olacak birkaç arkadaşım mevcut.
Alıcağım ilk motor olarak Hyosung GT 250 yada Ninja 250 R düşünüyorum. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla bunlar başlangıç için ideal motorlar. Bu iki seçenekten de Hyosung daha cazip geliyor açıkcası (fiyat + tip olarak) Ama sağdan soldan duyduğum bir iki lafta canımı sıkmadı değil. Bir iki arkadaşım elinde patlar gibilerinden konuştuğundan kafamda bi anda bi tereddüt oluştu. Sizce benim gibi yeni başlıyan biri neyi tercih etmeli?(bu iki modelden)
Daha küçük bi modeli tavsiye edebilirsiniz belki (cbf125 falan gibi) ancak benim motorla ilgili kafamdaki ilk şey tipi olduğundan ya supersport tipinde bir motor kullanıcam yada hiç kullanmıcam

endro ve benzeri motorlardan hiç haz almıyorum açıkcası.
Almayı planladığım motorun modeli olarak hyosungda 2006 alırım diye düşünüyorum(fiyatı gayet uygun ve kullanmayıda bu motorda öğeniceğimden çok fazla para vermek istemediğimden) ancak bu modellerin enjeksionlu olmadığını okudum. Bunun dezavantajı nedir? Ayrıca 2006 model bir motor bana çok sıkıntı yaşatırmı? (tamir masraf vs gibi)
Şimdilik aklımdaki sorular bunlar. Biraz uzun oldu ancak cevap alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler.