Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

hehe =) kocaelide iş yok artık gezmen en iyisi olur,bende sanırım bir hafta içinde ankaraya yerleşicem =/ Allah hepimize yardımcı olsun diyelim :(

Amin amin Kocaeli turkiyenin sanayi dislisi ama gel gorki is aradinmi ne deger var ne is,nede calisana sadakat...tum olay malesef politik olmakda yatiyor issiz kalmamak icin kocaelide..diger iller malesef bu kadar degil...

Son düzenleme:
deli_mavi kocaeli belediye başkanlığına adaylığını koymaya ne dersin? :p Şaka yaptım hee alınma hemen

şu st kanuninin cometinin tam resimlerini gören yada çekebilecek olan kimse varmı acaba ufak bi grenaj felan varmış sanırım

benim var st comet, resim ekeyebilirim, sanırım ön far üstündekinden bahsediosun, başka bi yerde de yok zaten...

gösterge kısmı gt ... r'dakilerle aynımı?

yoksa 650x'teki gibimi bu şekilde

gt650x2sx6.jpg

Son düzenleme:
evet gt ... r'lardaki gösterge paneli
saol dostum gece gece uğraş verdim sanada :cat:

Moderatör
Hala dişli olayını bekliyoruz merakla, değil mi deli_mavi ?

Hala dişli olayını bekliyoruz merakla, değil mi deli_mavi ?

bence benim fikrim dişlileri büyütmeyin :cat:
neden derseniz motor zaten 5. viteste 140 sonrasında sıkışmaya başlıyor hafiften düz yolda çok yavaş bir ivmeyle gazı ezdirerek hızlanmak makulü ama uzun vadede diğer türlü motora çok zarar geliyor
şekil 1a ben arkadaşın motorla sakarya dönüşünde yolda kaldım krank kitledi
özellikle durmam gereken yerlerde durmadan önce bile düşük devirlere düşürdüm makinayı bi süre sıkıştırmadan dewam ettim o şekilde düzgün soğusun diye ama saten krank gidiciydi ve gitti :queen:

anlatmak istediğim tork yetersiz geliyor zaten bizde dişli büyütürseniz tork iyicene düşecek bence yapmayın derim :cat:

bence benim fikrim dişlileri büyütmeyin :cat:
neden derseniz motor zaten 5. viteste 140 sonrasında sıkışmaya başlıyor hafiften düz yolda çok yavaş bir ivmeyle gazı ezdirerek hızlanmak makulü ama uzun vadede diğer türlü motora çok zarar geliyor
şekil 1a ben arkadaşın motorla sakarya dönüşünde yolda kaldım krank kitledi
özellikle durmam gereken yerlerde durmadan önce bile düşük devirlere düşürdüm makinayı bi süre sıkıştırmadan dewam ettim o şekilde düzgün soğusun diye ama saten krank gidiciydi ve gitti :queen:

anlatmak istediğim tork yetersiz geliyor zaten bizde dişli büyütürseniz tork iyicene düşecek bence yapmayın derim :cat:

Sagolasinda sen olayi anlamamissin sanirim amac hizi artirmak degil otobanda 140 larda gidiyorum hep zaten ve bu hizda giderken devir 9000 lerde ve bagiriyor amac bunu asagi cekmek sadece bu yani bagirmasin devir dusuk rahat olsun motor...

Sagolasinda sen olayi anlamamissin sanirim amac hizi artirmak degil otobanda 140 larda gidiyorum hep zaten ve bu hizda giderken devir 9000 lerde ve bagiriyor amac bunu asagi cekmek sadece bu yani bagirmasin devir dusuk rahat olsun motor...

ben olayı gayet iyi anladım arabalar üzerindede bunu yapardık biz zamanında dişli kutularının oranlarını düşürürdük sadece kısa kalkış için kısa şanzuman aralıkları kullanırdık tümüyle dişlileri değiştirerek misal

seninde yaptığın sadece dişli kutusundan çıkan zincirle bağlantılı olan dişliyi büyütüp vites aralıklarını çoğaltmak ve bu sayede aynı hızda daha düşük devirde gidebilmek :cat:

benim dediğimi esasında anlamamışsınız işte misal düz yolda gidiyorsun sorun yok ama o motor az bi eğim gördüğünde yukarı doğru sen aynı hızda kalabilmek için sıkıştırmaya başlayacaksın motorudaha çok gaz vericeksin o hızda kalabilmek için halbuki içeri girip yanan benzinle daha fazla devir atabilirsin ama atamadığın için içerdeki basınç ve ısıda doğal olarak artıcak ve motorunun bi süre sonra kaldıramayacağı düzeye gelicek o ısı yavaş yavaş özelliklede yazın bu mutlaka olucka hep
bu durumda içerdeki metal yorulmaya başlayacak ve krank bi şekilde uzun vadede yamulup kitleyecektir büyük ihtimal başınıza gelicek olay bu olucak
21.2 Nm tork değerini 7bin devirde veriyor saten motor ortalama bu devirlerde gitmek zorundasın zaten 5. vitestede en verimli gittiği devirler 7 8 bin civarı
140km/h sanırım 8000-8500 devirde felan veriyor olması lazım
sen bu motora dişli taktığında torkundan belli bir oranda kaybediceksin dişline göre ve motor belli durumlarda çok daha fazla sıkışacak

arka pistonun saten yeterli soğumaya sahip olamadığını düşünürsek (gt ... r modeli için) durum bu kısaca belli oluyor

yani yollarımız dümdüz olsa aslında hiç bir sorun yok paşa paşa yapılır ama otobanda tümüyle dümdüz değilki maalesef :)

bence hiç orjinalini bozmayın daha uzun süre dayanır motor o zaman:cat:

< iLk@yy >bence hiç orjinalini bozmayın daha uzun süre dayanır motor o zaman:cat:

bende motorun orjinal haliyle kullanılmasından yanayım ..

motor daha dayanıklı ve daha kullanıslı olur ..

< iLk@yy >bence hiç orjinalini bozmayın daha uzun süre dayanır motor o zaman:cat:

bende motorun orjinal haliyle kullanılmasından yanayım ..

motor daha dayanıklı ve daha kullanıslı olur ..

evet bencede bu şekilde zaten 1 2 3 4 motor gidiyor sorun yok ama 5. viteste sıkışmaya başlıyor işte keşke torku biraz daha yüksek olsa zaten biraz nazik bir makina bu kadar zam geldi yeni modellerinede en azından iç yapısında bir iyileştirilme yapılmış olsa hiç fena olmaz en azından kawasakimi kanunimi diye düşünmesin insanlar bu yüzden motorun dayanıklılığından dolayı...

evettttt parayı ayarladım(sonunda)

tek şey ehliyeti gidip trafikten almak kalıyor ama zamanım yok:S umuyorum önümüzdeki hafta 2008model gt250r ve benim fotolarımı buralarda göreceksiniz:)

Arkadaslar disli degisimim tamamlanmis bulunmakda htosung gt250r disli degisimi konu basliginda test izlenimlerimi yaptim....bilgi paylasabilirim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar