Sagolasinda sen olayi anlamamissin sanirim amac hizi artirmak degil otobanda 140 larda gidiyorum hep zaten ve bu hizda giderken devir 9000 lerde ve bagiriyor amac bunu asagi cekmek sadece bu yani bagirmasin devir dusuk rahat olsun motor...
ben olayı gayet iyi anladım arabalar üzerindede bunu yapardık biz zamanında dişli kutularının oranlarını düşürürdük sadece kısa kalkış için kısa şanzuman aralıkları kullanırdık tümüyle dişlileri değiştirerek misal
seninde yaptığın sadece dişli kutusundan çıkan zincirle bağlantılı olan dişliyi büyütüp vites aralıklarını çoğaltmak ve bu sayede aynı hızda daha düşük devirde gidebilmek :cat:
benim dediğimi esasında anlamamışsınız işte misal düz yolda gidiyorsun sorun yok ama o motor az bi eğim gördüğünde yukarı doğru sen aynı hızda kalabilmek için sıkıştırmaya başlayacaksın motorudaha çok gaz vericeksin o hızda kalabilmek için halbuki içeri girip yanan benzinle daha fazla devir atabilirsin ama atamadığın için içerdeki basınç ve ısıda doğal olarak artıcak ve motorunun bi süre sonra kaldıramayacağı düzeye gelicek o ısı yavaş yavaş özelliklede yazın bu mutlaka olucka hep
bu durumda içerdeki metal yorulmaya başlayacak ve krank bi şekilde uzun vadede yamulup kitleyecektir büyük ihtimal başınıza gelicek olay bu olucak
21.2 Nm tork değerini 7bin devirde veriyor saten motor ortalama bu devirlerde gitmek zorundasın zaten 5. vitestede en verimli gittiği devirler 7 8 bin civarı
140km/h sanırım 8000-8500 devirde felan veriyor olması lazım
sen bu motora dişli taktığında torkundan belli bir oranda kaybediceksin dişline göre ve motor belli durumlarda çok daha fazla sıkışacak
arka pistonun saten yeterli soğumaya sahip olamadığını düşünürsek (gt ... r modeli için) durum bu kısaca belli oluyor
yani yollarımız dümdüz olsa aslında hiç bir sorun yok paşa paşa yapılır ama otobanda tümüyle dümdüz değilki maalesef
bence hiç orjinalini bozmayın daha uzun süre dayanır motor o zaman:cat: