Krank kırma olayı kafama takıldı bulunduğum ildeki yetkili Bayii-servisten gidip sordum.Böyle bir durumun çukurova genelinde rastlanmadığını servis bakım kağıtlarından inceledim ve gördüm. Aklıma gelen ise şu oldu; 250 cc bir motosiklette R6 tadı ve sesi aramak üzere motosikletle dost olup onu anlayıp,tanımak yerine gereğinden fazlamı yıprattınız sorusu takıldı!
Türkiye giriş tarihçesi belki 2 sene olabilir ama 2005 yılında bu model İspanya'da en çok satan model olarak kayıtlara geçmiş,Avrupada kalite,fiyat ve performansıyla en iyi geçiş motoru seçilmiş,2006 yılı Amerika gibi seçici ve kalite standart konusundan ödün vermeyen bir ülkede en çok satan model gv650 olarak açıklanmış.Özel üretim 30.yıl motorunu üreten bir marka ki daha önce suzuki için motor üreten bir firma bu arkadaşlar. Halen sv650,dl650 bu motoru(gv650 deki) kullanıyorken Türkiyedeki yaşanan bir iki talihsizliği (bana göre kullanım hatası olabilir!) Hyosung markasına mal ederek genellemek yanlış olmazmı? GV250 de de aynı motor kullanıyor o halde krank kesen gv250 duyan gören oldumu? Her motosikletin her vitesinde hakkı bellidir.Fazlası yıpratır diyorum.
GT 250 R hakkında genel izlenimler.
*Ön fren manetinde mesafe ayarı yok.
*Aküye ulaşmak kolay, aküye ulaşmak için depo, yan grenajlar.. vs.. sökmek gerekmiyor.
*Kornası, 100 km nin üzerinde çok zayıf kalıyor
*Lastikler, kuru yolda başarılı. Islak zeminde biraz dikkat istiyor.
* Motosiklette oldukça büyük iki tane disk var, rakiplerine farkı fren konusunda atıyor. TCTC marka çift pistonlu kaliperli önde 300 mm çaplı iki adet disk, arka frende ise yine çift pistonlu 230 mm çapında bir disk mevcut. Her iki freninde dozajlaması güzel. Arka fren siz istemedikçe kilitlenmiyor.
*Grenajlardaki hava akım yerleri motora daha sportif bir hava vermiş.
*Far aydınlatması yeterli.
*Amortisörler sorunsuz ama rebound ve damper ayarı mevcut değil.
*Motosikletin aynaları dizayn olarak güzel. Görüş alanı dar.
*Düşme takozu-koruma demiri takılacak yer görünmüyor.
*100 km de 3.5 ile 4 litre arası tüketim var.
*Her vites 3500 devir üstünde canlanıyor.