Merhaba arkadaşım,
Biraz daha bilgi verirsen sevinirim. Egzostun fotosu , Ercan ustanın yeri , fiyat vs. vs....
Bende bunu niyetleyebilirim. İstanbul damısın? Rumuz Yalova olduğu için yalaovadamısın yoksa? Bu ses tatmin edici olabilir. Bağlantıyı koparmayalım. Test ettinmi? Nasıl ? Herşey normalmi?
Selamlar
Abi şu kadarını söyleyeyim. Orjinal egzost ile herhangi bir arabanın yanından 7000 devir ve üstünde geçmezsem beni neredeyse duymuyordu bile. Şimdi arkadaşla test ettik. Önden arabayla gitti. Ben de yaklaşık 40-50mt peşinden seyir edip, daha sonra ortalama 6000 devirde onu solladım. Arkadaş sesin hiç kesilmediğini, katiyetle rahatsız edici kötü bir ses olmadığını, ama tabiki 4 silindirli motor gibi de olmadığını belirtti. Ayrıca o önden giderken ben de arkasından 3000 devirde şehiriçi ilerledim. Arkada bir motor olduğunu sesten kesinlikle fark edildiğini ve cidden hoş bir ses olduğunu söyledi.
Aynı şeyi bir başka arkadaşımda ve farklı bir arabada denedim. O da aynı şeyleri söyledi.
Diğer yandan performans açısından sanki biraz daha iyi gibi. Neden diyecek olursanız; egzost performansı nasıl etkiler bilmiyorum, ama ağırlık performansı etkiler. Çıkardığım orjinal egzost en az 6-7 kg civarındaydı. Ercan ustanın SmokeHead'ı ise max 1.5kg ağırlığında. 5kg 5kg'dır
Söylediklerimden sakın 4 silindirli motorun yüksek devirde çıkardığı o uğultulu ve ince ses aklınıza gelmesin. Bu yüksek devirde beklentilerinizi karşılamayabilir. Ama en azından seyir halindeyken trafikte fark edilmenizi sağlar. Okuduğum kadarıyla çoğu sürücü motorsikleti görmediği için kazaya sebep oluyor. Bari en azından duyarlar bu sefer.
En çok hoşuma giden 3000 devir civarında seyir ederken (ki sanıyorum şehiriçi gezerken herkes ortalama bu devirde gidiyor) çıkarttığı homurtulu ses oldu. Hala iddia ediyorum 3000 devirde giderken 600cc ile benim motorun sesi arasındaki farkı anlayabilecek adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez koca şehirde.
Bir de aynı egzostu Ercan usta kendi 600rr'ına takmış. Onunla da bankaya kadar kısa bir seyahat yaptık. Mükemmel bir sesi vardı tek kelimeyle.
Unutmadaaan: Ercan ustada SmokeHead'ın türlü versiyonları var. Metalik tri oval, Metalik oval, Metalik Yuvarlak, Karbon Yuvarlak, Karbon Oval gibi. Ben gittiğimde Metalik olanı denedim önce. Çıkan ses hoşuma gitti ancak beni tatmin etmedi. Daha sonra Karbon Oval'i denedim ve çıkan ses beni kesinlikle tatmin etti. Bu 2 silindirlik bir motordu ve bu sesin çıkması bile onca olumsuz yorumdan sonra beni mutlu etmişti. Ayrıca Ercan usta işinin erbabı. Atolyede çalıştırdık motoru, sesi test etmek için. Dediki "Gel dışarı çıkartalım burda yanıltmasın ses seni" Hakkaten de öyle. Ses yankılanınca bir tuhaf geliyor. Dışarıda çok daha hoşuma gitti ses. Size tavsiyem alacaksanız eğer kesinlikle Karbon alın.
Fiyatlara gelince. Metalikler 350-450 arasında. Karbonlar ise 650 TL'ye kadar çıkıyor. Benim Karbon Oval'e ben 650 TL verdim. Ama helal-i hoş olsun. Değdi.
Yalova'dayım. İsteyene haftaiçi 6dan sonra, pazar günleri de öğleden sonra yardımcı olabilirim.
Herkese kazasız belasız sürüşler. Unutmayın, düştükten sonra eğer sizde bir şey yoksa en iyi ihtimalle motorun dibine diz çöküp "ben ne bok yedim de bu kadar bastım bu yolda" diye ah vah edersiniz

Tecrübeyle sabittir. Dikkat edin.
Selamlar...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:57 ----------
Egzost sesiyle ilgili video alabilir miyiz?Merak ettim baya..
Olumsuz bahseden çok,birde iki silindir aletin sesi ne kadar değişecek ki;ses konusunu iddialı yazmışsın.Beklemedeyiz
Ercan usta videoya çekmişti takar takmaz. Web sayfasına koyacağım falan dedi. Cep telefonuyla çekilen videoyu koymak istemiyorum. Zira ses basslı olduğundan muhtemelen hiçbir şey anlamayacaksınız. Hatta normal kameradan da bir şey anlaşılmayacaktır. Yalova'ya yakın olanların gelip dinlemesi lazım