Şimdik dostlar, kardeşler sizden akıl almam gerekli...
Motor hiç 5-7 ay hiç kullanılmayacak şekilde bina bodrumunda bekliyecek olsa. Sehpalar ile kaldırsam, benzini ağzına kadar fullesem... Koruma sıvılarını eklesem, aküyü söksem...
Yani önlemlerimi kısacası alsam, sıvısıymış sehpasıymış filan..
Akü takılı kalsa, rolantide 5-10 dakika çalıştırsalar diye düşündüm ama şarz ediceğini sanmıyorum pek. Bu yüzden uykuya yatırmak daha cazip...
Neyse bu geçen uzun zamanın ardından çıkardığım aküyü şarz edip motora taktığımda, bu bekleyiş bir sorun teşkil edermi acaba ?
Motosikletin marşına 1 basmada aküden eksileni yerine koyması için 15km yol gitmeniz lazım

Akü şarj aletleri 35tl ve çok pratik. Dert etmeyin akü şarjını
Yazdığın çoğu şey doğru ve yapılması lazım. Ben genel olarak yazayım.
- Lastiklerin yerden temasını kes
- Depoyu fulle ki pas yapmasın
- Karbüratörlü motorsa karbüratör benzin tahliyesi var oradan benzini tamamen boşalt(yoksa bekleyen benzin reçineleşip karbüratörü tıkar)
Enjeksiyonlu motosiklette benzin pompası enjektörde kalan benzini depoya geri çektiğinden karbüratörlüdeki gibi önlem gerekmiyor.
- Akünün kutup başlarını motordan ayır.(Soğukta kalacak akü yinede kendi kendine bitecektir. Kullanmadan önce şarj edersin.
- Egsozun ağzına be gibi birşey tıkayın. Haşerat falan girebilir.
- Motosiklette kromajlı yerler varsa gres sürerek hava ile teması kesilebilir.
- Üzerine örtü koyacaksan sıkı sıkıya bağlama hava ısınıp soğuduğunda terleme yapıp bazı yerlerde paslanmaya sebep olur.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------
Başka bir dikkat edilecek nokta;
Benzinin son kullanım tarihinden bahsediliyor aşağı yukarı 6 ay'mış.
Benzin uçucu olduğu için hava alırsa uçup geriye reçineleşmiş birşey kalır fakat 6 ayda çok sıkıntı olmaz. Birde deponda pas olmasındansa 5-6 ay sonra biraz bayatlamış benzini 1 depo kullanmayı tercih edersin emin ol