Bugün teslim aldım arkadaşlar motoru, 40bin km scooter tecrubem vardı yanlız hayatımda vitesli bişey kulanmamıştım motorsiklet vites sıralamasını ve vitesli motor çalışma prensibini biliyordum ama beni çok zorladı

yani ilk bindim 2 kez stop ettirdim karizma cart gitti neyse 3. de kalktım gittim 1 durak ilerde boş 1 alan vardı orda takıldım 30dk döndüm durdum 3 vitese kadar cıktım

ama hala kalkışlarda biraz garip şeyler oluyor :mrgreen: yani motora azıcık gaz verıyorum devir çok yükseliyor hemen e o haldeykende hemen bırakmak istemiyorum debrajı yavaş bırakıyorum biraz debraj dan yiyoruz gibi ama alışcaz bakalım :mrgreen:
İşin en kötü yanı ben ne yapıyorum bilmiyoyorum doğrumu kullanıyorum bunu söylicek 1 adam bile yok yanımızda sıfırdan keşvedecez amerikayı :mrgreen:
Bide beni zorlayan bir noktada yavaşlıyacagım zaman daha motor yavaşlamadan debraja basıyorum eski motorumdaki arka firen hesabı onu unutuyorum ona basıncada motor yıgılıyor valla duruş mesafesi uzuyor burası sakat alışmak lazım hele arka firen yokmu onu tamamen unutuyorum.
Sürüş pozisyonuna alışamadım tabi mesela ben ayağımı arka firenin üzerine koyunca istem dışı biraz firene basıyor sizin ayaklar hep bunun üstündemi ? yani altına soksam bu seferde frenleme de zaman kaybı yaşıcaz anlamadım yani zor işmiş :mrgreen: