Selamlar, profil fotoğrafımdan ve nick'ten de anlaşılacağı üzere Svartpilen 250 kullanıcısıyım. Geçen ay cc yükseltip Yamaha Tracer'a geçtim. Benim Svartpilen ise garajda yatıyor, bakalım bu haftasonu bir arkadaş alacak gibi duruyor.
Hey şeyden önce motorun ikinci el piyasayı çok yavaş, ben muadillerine göre çok uygun fiyata vermeme rağmen 2 ay sonra ancak satılacak gibi duruyor. Tabi bunda mevsimin de etkisi olabilir. Hemen satayım diyorsanız o iş biraz zor.
Onun dışında parça vs durumları için konuşmak gerekirse bana göre artık tüm markalarda parça bekliyorsun ve hepsinin fiyatı da pahalı, ona yapacak bir şey yok. Motora biniyorsanız bu durumu göze almak lazım diye düşünüyorum.
Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi topcase vs gibi opsiyonlarınız yok ve de motora kesinlikle yakıştıramıyorum. Yapanlar var mı? Elbette, zevk ve ihtiyaç meselesi. Öbür türlü motor sade haliyle oldukça yakışıklı.
2023 modellerde fabrika çıkışı akü tırt. Onun dışında kronik denebilecek bir şey yok diyebilirim. Ama 2024 ve 25 modeller çok hızlı fren balatası bitiriyor. Rodajı bitmeden balatası bitenler var, onun dışında birkaç mevzusu daha vardı ama hatırlamıyorum.
Bütün bunları bir kenara bırakırsak, motorun hem gidişi, hem dönüşü hem de duruşu çok güzel. Ben uzun yol da yaptım, hafif araziye de girdim; bana mısın demedi. Eğer illa Svartpilen alacaksanız, 0 km değil de 2022-23 modal düşük km ve far koruma, konfor sele vb ekstraları olanlara bakardım. Biraz pazarlıkla güzel fiyatlara alıp keyifle binebilirsiniz diye düşünüyorum.