Hurda belgeli araç Noter satışı verilir mi ?

Merhaba arkadaslar internette baktım ama hep cekme belgeli ile konusulmus.Trafikten cekme belgeli araçta sorun yok satış verilip hatta trafike cıkartılıyor.

Hurda belgeli araç nasıl oluyor ?
Hurda belgeli araç asla trafike geri donemiyor ama sormak istedigim hurda belgeli araç noterden adıma satış yapılabiliyormu mal sahibi olmak adına ?

Hurda belgeli motosiklet var onu belli bir bedel karsılıgı aldıgıma dair noterden satış alabiliyormuyum ?

Ver parayı al malı kesinlikle karşıyım.(Cunku boyle bir durumda calıntımı ne yedigi belirsiz bir arac alıp baskasının gunahına girmekte istemem )

18 temmuz 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 39 madde b) bendi 3. satırda;

Hurdaya ayrılmış olan taşıtlar, onarımla yenilenseler bile tescil edilemezler. Ancak, kullanılabilir durumdaki motoru ve diğer parçaları, başka araçlarda kullanılabilir. Bunlardan gerekli görülenler aracın kayıtlarına işlenir. Bu araçların tescile esas müracaat formuna ve bilgisayar kayıtlarına hurdaya çıkarıldıklarına dair gerekli kayıt düşülür ve tescil dosyaları iki yıl sonra imha edilir. Tescil plakaları bu sürenin sonunda başka araçlara tahsis edilebilir.

soruma tam cevabı alamadım ben hurda belgeli aracı trafike cıkarmaktan bahsetmiyorum benim adıma hurda belgeli bir evrak verip bana noterden satıs yapılabiliyormu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar