beyler ben ist hukku öğr kartal adliyesindede bi yıl staj yaptım
şimdi olaya açıklık getiriyim
türkiyede hacizli tasınabilirler, hacizli kişi tarafından zorluk olsun i***lik olsun die ruhsatı plakayı hatta ben anahtarı verimyeni gördüm ve çoğun mekanik alet böyle takip edebilirsiniz hatta tamamına yakını
açıkartırmada satılan otomobil, motor yada atv ... hakkında alıcının hiçbir bilgisi bulunmamaktadır yani öle geçip en fazla uzaktan bakabiloyrsunuz, çalıstıramıyorsunuz içinize sinerse alıyorsunuz çoğu araçında anahtarı olmadığı için çekiçiye belli bir miktar para ödüyorsunuz oda istediğiniz yere aleti getiriyor ama karayollarına çıkması yasak çiftlikte köyde kullan

diğelim sehirde kullanmak için aldınız ilk iş gidip bi anahtar yaptırıyorsunuz daha sonra satısda size verilen belede sase numarası, motor numarası otomobiller için) satıs dosyasının bi örneği veriliyor bunlada gidip basvurunuz yapyorsunuz müayeneden geçip uygunluk belgesi aldıktan sonra ruhsat ve plaka veriliyor ve vizesini falan ödüyorsunuz yani adamın burda kırık bi durumu yok size noter huzurunda belgeyi teslim edicek masraf yapmıycak birazda üstünden para kazancak bazı zekiler böyle yapıyor

ama hurdaya çıkmıs bi aracın bildirilmemesi bunun üzerine aynı model bi alete plakanın takılması kanuna aykırıdır yakanlandığı taktirde vergi kaçırma dolandırıcılık v.s. tarafından kamuca dava açılır ve cezalandırılır burda adamında fazla bi kabahatı yok kolluk kuvvetlerininde adam karına bakmaya çalısmız birazda acemiymiş yakayı ele vermis ama motoru alsanız fazla sorun yaşamazsınız adamın dediği gibiyse tabi noter huzuruunda aman dikkat
size bi dipnot daha söyliyim açık arttırmaların tekrarlanması sonucu satılamayan tasınabilirler anlasmalı hurdalıklara satılır burdan aldığınız araçlarda büyük sıkıntı yasarsınız öte taraftan hurdalıkta kaliteli yedek parça bolluğu yaşarsınız
yanı kısacası anlamıyorsanız uzak durun ;D ama bu olayıda adam söylemese kimse çözemez fiyatta baya uyunmuş