HONDA'ya Dil Uzatmadan Önce 2 Kere Düşünelim.. CBF 150 ye Atılan Çamur Politikası...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaş konuyu hortlatmış.ben de 6 sayfayı okudum.konu resmen geyik olmuş.ama fikrimi yazayım belki ciddiye alan olur:
1.nette motor almadan önce uzun bir araştırma yaptım.ybr125 dünya genelinde model.cbf 150 ise bize has bir model.büyük bir yabancı motosiklet sitesinde yüzlerce çeşit motorun testleri varken cbf 150 yi değerlendirmede göremedim.
2.dışardaki modellerde devir saati var bizimkine gerek görülmemiş.adamlar neredeyse bir civatayı kardan sayacak.
3.cbf 150 ybr 125 in satış payından ve ucuz çinlilerle düşük bütceli pazar payından hedefle yola çıkmış bir model.
4.en nihayetinde ucuz ve kaliteli ürün alacak isek cebimiz çok önemlidir.ybr 125 ile cbf in sıfırları arasında 700 ytl gibi fark var.
5.ucuz bütce hedef kitleden bahsediyor isek yedek parça fiyatı olarak ybr daha ekonomik.
---------
sevgi herşeydir bütce sonra gelir biz hondacıyız diyorsanız siz bilirsiniz cbf alırsınız.yok ciddi fiyat farkına ve görüntüsüne bakmam der, rüştünü çoktan ispatlamış bir şey alırım ve en ufak riske tahammülüm yok derseniz ybr125.
zaten bu iki model dışında şekline ,ucuzluğuna bilgi eksikliğine vs dayanarak başka çinli alırsanız zaten bu konuyu okumanıza bile gerek yok.

yavhu ne saçma bi konu açmışsınız

bu konu ne kadarda saçma ya honda nın ismi altında üretilen bir motor
kötü olcakmış 3 sene sonra çart çurt yapçaklarmış.şimdi bu konuyu motordan anlamayan etmayan bi insanla tartışıp bide bunu foruma koyarsan sanada ayıp:pr:
ben bir cbf 150 kullanıcısıyım size sorarım bu güne kadar honda hangi motoru kötü çıktı sorun çıkarttı bana bunun cevabını verin veremezsiniz.bazı modellerini piyasadan sildi ama niye sildi diye düşünmek yok.eğer biraz mantık olsa honda markasını çekememezlik yapmasalar böyle reklamlara hiç gerek yok.zaten bikere honda kullanan hondacı olup çıkıyo.
bunlar reklam kokan hareketler
keşke bunları söyleyenler benim motorumun bikere arkama otursunlarda motor nasıl gidiyo anlasalar ohc motor var
4 subab hem vitesli motorların fiyatları hep scooterlardan ucuz olur bunuda bi yere not etsinler

ben bir tvs apache kullanıcısı olarak yollarda benim motoru zorlayan tek makina honda 125 titan deluxe ne yalan söliyim . helala olsun o makinaya bu arada lafa karıştım tutamadım kendimi bence sıkıntılarınızı içinize atın arkadaşlar büyük honda imajına leke gelmesin. ne demişler atalar, kol kırılır yen içinde kalır.. şaka şaka :p

Konu cbf 150 değil anlıyorum ama 2 gün Honda eğitiminde çeşitli işkenceler yaptığım motorla ilgili sizlerle paylaşacak fikirler edindim. Yazmaya üşeniyorum detayları ama F650 GS kullanan biri olarak diyorumki cbf 150 bence fiyatına göre kesinlikle çok çok iyi bir motor.

Yeni başlamayı düşünenlere kesinlikle bu motoru öneriyorum.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
lütufpaşa;732780' Alıntı:
Konu cbf 150 değil anlıyorum ama 2 gün Honda eğitiminde çeşitli işkenceler yaptığım motorla ilgili sizlerle paylaşacak fikirler edindim. Yazmaya üşeniyorum detayları ama F650 GS kullanan biri olarak diyorumki cbf 150 bence fiyatına göre kesinlikle çok çok iyi bir motor.

eğer ki bir f650gs kullanıcısı bunları söylüyorsa hondaya, hele hele cbf e laf edenlerin oturup 1000 kez daha düşünmeleri gerekir.
boşuna demiyorlar zaten cbf150 ye enduro yavrusu diye
luxorcbf150vl5.jpg

Son düzenleme:

benimde bir arkadaşım honda eğitimine katıldı kendiside cbf 250 kullnıcısı eğitimde 150 yi kullandıktan sonra anlattıkları gerçekten şaşırdım ben böle dengeli böle tatlı motor görmedim dedi sürekli bakalım bende buaralar bir abiye birde yakın arkadaşıma alalım diyorum hayırlısı:cat:

servis soruları

Ben sirf bu soruları soruyolar diye zamanında vw almıştım , iyide etmişim
Servis kalitesi çok öenmlidir anlamadığın cihazlarda , bide açıklama yapan olmazsa sadece kasada faturadan yediğin kazık var mı diye bakarsın .

Servisi düzgün olsun ,sahibi servise götürsün getirsin ,bence ömrü en uzun ve sahibini ağlatmayan araç budur .

3-Servise gittiğinizde masanın başına oturuyorsunuz... Size sorulanlar:

Kaç bakımı için gelmiştiniz?
Yapılacak listesini vereyim mi?
Fiyat şu kadar çıkacak ok?
Başka bakılmasını istediğiniz birşey var mı?
Çay alırmıydınız?
Yaklaşık şu kadar müddette yapılır , uygun mu?
Motorunuzu yıkamamızı ister misiniz?

Hiçbir soruyu kafamdan atmadım , inanmayanlar benimle birlikte servisime gelebilir... Ben bu kalite için o parayı veririm kardeşim...[/QUOTE]

Motosikleti
Ben sirf bu soruları soruyolar diye zamanında vw almıştım , iyide etmişim
Servis kalitesi çok öenmlidir anlamadığın cihazlarda , bide açıklama yapan olmazsa sadece kasada faturadan yediğin kazık var mı diye bakarsın .

Servisi düzgün olsun ,sahibi servise götürsün getirsin ,bence ömrü en uzun ve sahibini ağlatmayan araç budur .

3-Servise gittiğinizde masanın başına oturuyorsunuz... Size sorulanlar:

Kaç bakımı için gelmiştiniz?
Yapılacak listesini vereyim mi?
Fiyat şu kadar çıkacak ok?
Başka bakılmasını istediğiniz birşey var mı?
Çay alırmıydınız?
Yaklaşık şu kadar müddette yapılır , uygun mu?
Motorunuzu yıkamamızı ister misiniz?

Hiçbir soruyu kafamdan atmadım , inanmayanlar benimle birlikte servisime gelebilir... Ben bu kalite için o parayı veririm kardeşim...
[/QUOTE]

bu yazı Gorkem'in yazısı değil mi?
keşke alıntı yaptığını belirtseydin...

Arkadaslar cbf150 ler benımde hosuma gıtmeye basladı ozellıkle vıbrasyon olmaması falan gayet hos arn yı satıp bende mete abının cbf den alsam bu keewayden kurtulsam :pale: bıde su devır saatı olayı var herkes yok gelıcek falan dıyo ama burda 2007 lerdemı var nedır bende bılmıyorum yardımcı olucak arkadaslar bızı bı bılgılendırsın ?? gecen sahıbınden de vardı b devır saatlı cbf150 satılıktı ama sımdı baktım bulamadım bulsaydım koyucaktım lınkını :bounce:

Luxor
Önemli değil :)

O yazıma şunu da eklemek istiyorum ki , ne yazıkki her servis aynı kaliteye sahip değil... Eğer servisinizde kalitesizlikten şikayetçi iseniz Honda Türkiye'ye bildirin gerekeni yapıyorlar...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şahsi görüşüm olarak söylüyorum ben olsam cbf yerine ikinci el cg 125 alırdım.. neden derseniz sevemedim abi su cbf 150yi bi türlü :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
kımse neden ybr 125 e dandık demıyo veya cbr 125 cgl 125 tıtan vs vs cbf 150 ye neden takılmıs durumda sızce demekkı var bişi

Motosikleti
arkadaş tek değil.ben de bu modele inansaydım ybr 125 yerine bunu alırdım.
bu konuda tartışılanların özü şu:
cbf sahiplerinin kendilerini nasıl daha iyi hissetmesini sağlarız.

gereksiz polemiklerle bizi rahatsız etmeyerek mesela...

Forumdan Uzaklaştırıldı
puhahah tek benmı sıte kaynıyo bee bayadır gırmıyordum burada kankalarım cogalmıs alanlarda satıyo zaten ama sakın motorumu ıstemeyın satılık degıl daha 20,000 olmadı olsun ondan sonra er 5alırken satarım puahah

Motosikleti
Forza250-cygnusL
puhahah tek benmı sıte kaynıyo bee bayadır gırmıyordum burada kankalarım cogalmıs alanlarda satıyo zaten ama sakın motorumu ıstemeyın satılık degıl daha 20,000 olmadı olsun ondan sonra er 5alırken satarım puahah

İşallah görürsün motorunla 20.000.....:rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:
10.000 geçirebilen çok az..... O da çok dikkatli kullananlar....:cat::cat:

cbr125e laf yok, ama cbf150 hakkında o kadar çok karalama cumlesi duydumki insanın içine bir kurt dusuyo honda bu yaw yapmaz diyoruz ama cok konusan var ileri geri, yok elinde kalan parcaları kullanmış yok çide ureettirdiği tek motormus felan filan..

gereksiz polemiklerle bizi rahatsız etmeyerek mesela...
neden rahatsız oluyorsunuz ki arkadaşım.motor dandik çinli motor demedik ki.muadili olan ybr 125 de hiç bu tip oydu buydu şuydu problemi duydun mu?ben de onu diyorum.ya ybr 125 alacaktım yada cbf 150.ben seçimimi ybr den yana yaptım.ybr125 kullanımda daha rahatsız ve görüntüde daha kötü duruyor olabilir ancak sorun bakımından ben motoru 45 bin km de aldım;şimdiye kadar 1500 km yaptım ne yolda kaldım ne ciddi bir sorun(akü bitikti,bazı değişmesi gerekenleri vardı felan şimdi gayet rahat gidiyor.yeterki ciddi kazası olmasın)
acaba cbf i o km de satmak istediğinde rahat satabilecek misin ?yada o km ye geldiğinde aynı ayarda olacak mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar