- Motosikleti
- Forza250-cygnusL
Bu iki motoru kıyaslayıp da "bu diğerine göre daha güçlü" diyenlere gülüyorum. Arkadaşlar iki motor arasında ne güç ne de kalite olarak pek bir fark yok. 1 hp gibi farktan bahsediyorsunuz ki bu çok komik. Honda'nın CBF150'yi kalan parçalardan yaptığına dair iddiada bulunanlara yeterli cevabı verdim sanıyorum. Onun dışında kim ne derse desin kıyaslama yaptığınız motorlar arasında çok büyük farklar yok, nerdeyse ikisi de aynı motor.
@Gültekin
Arkadaşım, yukarıda yazdıklarımı okumanı öneriyorum.
YBR 125 Teknik Bilgiler
CBF150 Teknik Bilgiler
Yamaha ve Honda'nın sitelerindeki teknik değerlere bakarsan YBR125'in 10hp, CBF150'nin 11.28 hp olduğunu göreceksin. YBR daha güçlü olsa ne fark edecek ki? Ben YBR125 ile CBF150 kullanan birini geçerim, daha iyi sürerim diyorsan gel bunu herkes önünde ispatlayalım. Sana aradaki 1 hp lik beygir gücü yerine başka şeylerin önemli olduğunu göstereyim.
Zaten espri de orda....125 den 10 beygir 150 den 11 beygir alırsan bence ybr daha üstün ....Hem hafif hemde atak....
Kullanıcı faktörleri çok önemli tabiiki...Ama standart biniciler açısından değerlendirmek lazım....
Neyse ama gözle görülür elle tutulur şeyler değil....İnsan kendi motorunu harley zannedermiş....Konunun özü de o zaten...Adam aldı cbf sini sanki bana harley aldı...
Allahtan harley almamış....Düşünemiyom bile....