Honda'dan CBR1000RR ABS aldatmacası...

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Forum içersinde bazı arkadaşların mesajlarından anladığım kadarıyla büyük bir çoğunluk 2009 model CBR1000RR'ları ABS'li sanıyor.

Bunun sebebini araştırırken Honda'nın kasıtlı olarak ABS'li modellerin fotolarını ABS'si olmayan motorlar için kullandığını farkettim.

Sonuçta bu tüketiciyi kandırmaya yönelik ve büyük ihtimalle kasıtlı yapılmış bir şey yada honda dahi honda motosikletlerden anlamıyor.:farao:

Bu model ilginizi çeksin veya çekmesin, tepkinizi dile getirmenizi ve resimlerin siteden kaldırılmasını sağlamanızı rica ediyorum.

Ben az önce şu adresten;

http://www.honda.com.tr/motosiklet/contact.htm

"iletişim formu" yazan yere tıklayıp form doldurdum ve şu mesajı gönderdim;

Geçenlerde CBR1000RR ABS'li ne zaman gelecek diye sormuştum, her ne kadar tüm avrupada hatta dünyada satılıyor olsada Honda Türkiyenin temin edemediğini söylemiş olsanızda teşekkür ederim en azından arayıp bilgi verdiniz.

Ancak web sitenizde CBR1000RR fotolarına dikkatli bakarsanız koyduğunuz resimlerin HRC tip hariç, Siyah, Mavi ve Repsol tiplerinin fotoğraflarının ABS'li modellere ait olduğunu
farkedersiniz.

Satmadığınız ürünlerin resimlerini web sitenizden kaldırmanızı rica ediyorum, tüketiciyi yanıltıyorsunuz.

Bir çok motosiklet kullanıcısı sırf bu resimler yüzünden sattığınız CBR1000RR'ları ABS'li zannediyor.

En kısa sürede hatanızı düzelteceğinizi umuyorum, iyi çalışmalar.

Saygılarımla,

Murat Doğanay

Aynı mesajı veya varsa içinizden gelen birşeyler yazıp göndermenizi öneriyorum, tüketiciye karşı bir ayıp var madem, herkesi tek tek arayıp açıklasınlar bunu.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bende aynısını yaptım hondam yok ama tüketici hakı

Honda adını bu aralar kötüye cıkarma çabasında Acaba neden ? Kendilerini akıllı zannedip milleti kazıklamaya calısıyorlar akıllarınca bu durumda japon motorsikletleri gerilemeyi hak ediyor malesef yarı yarıya düşüş yşaadılar zaten

Çinlilerde kampana fren üzerinde "ABS" yazmasına alışkınız da, Honda nasıl yapmış bunu anlamak mümkün değil :pr:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Nolur ne olmaz sonradan inkar etmesinler...

Aşağıdaki kareler printscreen yapılarak, www.honda.com.tr adresinden alınmıştır.

09 HRC
hrc.jpg

Sele altına bakarsanız diğerlerine göre ince bu ABS'siz model.

09 REPSOL
repsol.jpg

Sele altına bakarsanız bir şişkinlik var, ABS'li modele ait foto.

09 SİYAH
syah.jpg

09 MAVİ
mavi.jpg

madem ortada bir hata var tepkimizi göstererek hatanın düzeltilmesini istemek en dogal hakkımız....

Ben bir şey anladıysam arap olayım::zencii::

İngilterede sadece Gri-Mavi olan ABS'li
İtalyada Repsol ve HRC ABS'li
Yunanistanda Gri-Mavi ve Repsol ABS'li
Falan filan..

Türkiye'de olanlar ise Gri-Mavi , Siyah, Repsol ve HRC ve hepsi ABS'siz..::whip::

Sonucta satıçı adam resmi koyup altınada modelde teknik özellik renk ve aksesuarlar farklılık gösterebilir diyor, bu hile yi sadece honda yapmıyor gidin bir megane ın gazete reklamındaki ilanına bakın 25bin TL demiş ama resimdeki ürün 32 bin tL lik en full ürün..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sonucta satıçı adam resmi koyup altınada modelde teknik özellik renk ve aksesuarlar farklılık gösterebilir diyor, bu hile yi sadece honda yapmıyor gidin bir megane ın gazete reklamındaki ilanına bakın 25bin TL demiş ama resimdeki ürün 32 bin tL lik en full ürün..

Bu resimlerin altında farklılık gösterebilir diye herhangi bir yazı yok.

Anladığım kadarıyla Honda Türkiye, 2009 model CBR1000RR modeline ait renk seçeneklerini tanıtmak adına, senin dikkatini çeken "ABS'li modelin sele altının daha kalın olduğu" detayına dikkat etmeden bazı fotoğraflar koymuş sitesine. Herhalde herhangi bir ABS yazısı gibi kesin bir ibare bulunmaması veya çok dikkat çekici bir detay olmadığını düşündüklerinden böyle birşey yapmışlar. Bilgine hayran kaldım ama Murat'cım, mesela sen söylemesen ben hayatta bilmezdim böyle birşey olduğunu :). Neyseki model ismi, fiyat seçenekleri ve ürün açıklamaları içerisinde ABS bulunmadığı açıkca görülüyor. Çok da yanıltıcı değil aslında site bence, ama yine de ince eleyip sık dokuyan bir kullanıcı olarak haklısın.:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çinlilerde kampana fren üzerinde "ABS" yazmasına alışkınız da, Honda nasıl yapmış bunu anlamak mümkün değil :pr:

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Kampana üzerinde de yazmaları inanılmaz bişey ya...

gerçekten 1000 cc lik race tipi bir motosiklet abs siz mi satılıyor türkiye de?

şaka gibi..
bmw z3 ü abs siz sokağa salmışsın gibi.. alanlar nasıl alıyor demiyeceğim. demeye de hakkım yok zaten :)

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Anladığım kadarıyla Honda Türkiye, 2009 model CBR1000RR modeline ait renk seçeneklerini tanıtmak adına, senin dikkatini çeken "ABS'li modelin sele altının daha kalın olduğu" detayına dikkat etmeden bazı fotoğraflar koymuş sitesine. Herhalde herhangi bir ABS yazısı gibi kesin bir ibare bulunmaması veya çok dikkat çekici bir detay olmadığını düşündüklerinden böyle birşey yapmışlar. Bilgine hayran kaldım ama Murat'cım, mesela sen söylemesen ben hayatta bilmezdim böyle birşey olduğunu :). Neyseki model ismi, fiyat seçenekleri ve ürün açıklamaları içerisinde ABS bulunmadığı açıkca görülüyor. Çok da yanıltıcı değil aslında site bence, ama yine de ince eleyip sık dokuyan bir kullanıcı olarak haklısın.:cat:

Emre alıcı gözle bakan için aslında çok kaba bir detay hatta başka detaylarda var, mesela kaliper rengi, ABS'lilerde kaliperler siyah değil.

Nihayetinde bu karelerin bire bir aynılarının ABS'siz olanlarıda ör. almanya sitesinde var, neden ABS'li olanları almışlar, cehalet desem o bile yakışmaz böyle bir firmaya.

gerçekten 1000 cc lik race tipi bir motosiklet abs siz mi satılıyor türkiye de?

şaka gibi..
bmw z3 ü abs siz sokağa salmışsın gibi.. alanlar nasıl alıyor demiyeceğim. demeye de hakkım yok zaten :)

Dostum aslında bu yeryüzündeki ilk ABS'li seri üretim SS makine, (600RR ve 1000RR) diğer markaların hiç birinde yoktu, halen de yok.

Yiğidi öldür hakkını ver tabi bu yiğit Honda japonya, burdaki çakma Honda değil.:farao:

honda neden anlıyorki....cbf 150 lerde de arkadaşımın bana demesine göre kitapçıkta 4 sübap yazıyor ama motor iki sübaplı yapan bile bilmiyorki bu motorları...............

Forumdan Uzaklaştırıldı
way beeee bende yazıcam gaza geldım bende sıkayet edıcem alacagım yok suanda durumda yok ama musterı kaybettınız dıceem :queen:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Zaman zaman değil her zaman :bounce:

Honda Türkiye A.Ş. tüm modellerde ve fiyatlarda değişiklik yapma hakkını her zaman saklı tutar.

Murat adamlar saklı tutuyormuş niye kurcalıyorsun olayı :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Zaman zaman değil her zaman :bounce:

Honda Türkiye A.Ş. tüm modellerde ve fiyatlarda değişiklik yapma hakkını her zaman saklı tutar.

Murat adamlar saklı tutuyormuş niye kurcalıyorsun olayı :)

Nerde sakladiklarini merak ediyor.:p

Moderatör
Hiçbir büyük firma eşeğini sağlam kazığa bağlamadan bırakmaz dükkanının önünde. Tüm modellerde ve fiyatlarda değişiklik yapma hakkını her zaman saklı tutar yazar, Ürün görseli ile farklılıklar gösterebilir yazar, * ibaresi koyar altına açıklama yazar vs.vs. Hepsi pazarlama stratejisidir aslında.. Görürsün 20 bin liraya cillop gibi arabayı, gidersin bayiye 20 bin lira olan arabada otomatik cam bile opsiyon seçeneklidir. Kısaca resme bak, ilgini çeksin, bayime gel o seni nasılsa kandırır mantığı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar