- Konu Yazar
Daha önce 5.000 km civarında egzosun içindeki teller kopup ses yaptığı için garantiden egsozu değiştirmiştim. Dylan kullananlar bilirler egzosun ömrü çok değişken. Sebebi nedir bilmiyorum ama bazı dylanlarda hiç sorun olmazken bazılarının 50.000 kmde 2-3 kere garantiden egzos değiştirdiğini biliyorum. Bu senenin başında garantim bitti ve geçen hafta yani garanti bitiminden yaklaşık 3 ay sonra 23.000 kmde yine egzosun içindeki teller koptu ve bu sefer egzusu tıkadı. Yolda koptuktan sonra eve zor geldim. Orjinal egzosu 830 lira, leovince performans egozsu 730 lira. Buda demek oluyorki para olana kadar motora binilmeyecek. Bir egzosun bukadar para olması ayrı bir konu ama asıl konuya gelelim. Hondaya bir mail attım. Durumu anlattım. Kronik ve daha önce başıma gelen bir sorunun garantimin bitmesinden 3 ay sonra tekrar başıma geldiğini, bugüne kadar bütün bakımlarımı servislerinde zamanında yaptırmış bir müşterisi olarak sorunumun iyi niyet garantisi adı altında giderilmesini rica ettim. Böyle birşeyi daha önce duymuştum ve en azından şansımı deneyeyim dedim. Kanunen böyle birşey yokmuş çünkü. Yani olumsuz cevap verseler diyecek birşeyim yok ancak bazı markalar müşteri memnuniyeti açısından kronik bir sorun olduğu kesin olarak bilinen bir arızayı garanti bitmiş bile olsa 1 defaya mahsus olmak üzere gideriyolar. Sonuç olarak 2 gün sonra beni aradılar ve sorunumun giderileceğini söylediler ve 3 gün içerisinde de 830 liralık egsoz garantinin bitiminden 3 ay sonra değişti. Benide büyük bir dertten kurtardı. Bir daha arızalanırmı bilmem ama hondaya teşekkürü bir borç bilirim.
Dylanın bu kronik sorununa gelince her güzelin bir kusuru vardır mantığıyla düşünmek lazım.
E bu da 1 sene sonra arızalanırsa o zaman ne yapacaksın derseniz yeni gelen egzoslarda sorunun ortadan kaldırıldığını söylediler ancak arızalansa bile orjinali olmamak kaydıyla yani leovince i alıp binmeye devam ederim. Biraz uzun bir yazı oldu ama garantisi bitipte böyle birşey başına gelebilecek arkadaşların bu konuda bilgilerinin olması için yazdım. Vakit ayırıpta okuduğunuz için teşekkür ederim.