Honda yine yaptı yapacağını

Daha önce 5.000 km civarında egzosun içindeki teller kopup ses yaptığı için garantiden egsozu değiştirmiştim. Dylan kullananlar bilirler egzosun ömrü çok değişken. Sebebi nedir bilmiyorum ama bazı dylanlarda hiç sorun olmazken bazılarının 50.000 kmde 2-3 kere garantiden egzos değiştirdiğini biliyorum. Bu senenin başında garantim bitti ve geçen hafta yani garanti bitiminden yaklaşık 3 ay sonra 23.000 kmde yine egzosun içindeki teller koptu ve bu sefer egzusu tıkadı. Yolda koptuktan sonra eve zor geldim. Orjinal egzosu 830 lira, leovince performans egozsu 730 lira. Buda demek oluyorki para olana kadar motora binilmeyecek. Bir egzosun bukadar para olması ayrı bir konu ama asıl konuya gelelim. Hondaya bir mail attım. Durumu anlattım. Kronik ve daha önce başıma gelen bir sorunun garantimin bitmesinden 3 ay sonra tekrar başıma geldiğini, bugüne kadar bütün bakımlarımı servislerinde zamanında yaptırmış bir müşterisi olarak sorunumun iyi niyet garantisi adı altında giderilmesini rica ettim. Böyle birşeyi daha önce duymuştum ve en azından şansımı deneyeyim dedim. Kanunen böyle birşey yokmuş çünkü. Yani olumsuz cevap verseler diyecek birşeyim yok ancak bazı markalar müşteri memnuniyeti açısından kronik bir sorun olduğu kesin olarak bilinen bir arızayı garanti bitmiş bile olsa 1 defaya mahsus olmak üzere gideriyolar. Sonuç olarak 2 gün sonra beni aradılar ve sorunumun giderileceğini söylediler ve 3 gün içerisinde de 830 liralık egsoz garantinin bitiminden 3 ay sonra değişti. Benide büyük bir dertten kurtardı. Bir daha arızalanırmı bilmem ama hondaya teşekkürü bir borç bilirim. :) Dylanın bu kronik sorununa gelince her güzelin bir kusuru vardır mantığıyla düşünmek lazım. :) E bu da 1 sene sonra arızalanırsa o zaman ne yapacaksın derseniz yeni gelen egzoslarda sorunun ortadan kaldırıldığını söylediler ancak arızalansa bile orjinali olmamak kaydıyla yani leovince i alıp binmeye devam ederim. Biraz uzun bir yazı oldu ama garantisi bitipte böyle birşey başına gelebilecek arkadaşların bu konuda bilgilerinin olması için yazdım. Vakit ayırıpta okuduğunuz için teşekkür ederim.

Tüketici köşesine alıyorum... Honda'nın politikasına şaşıyorum. Çok değişken.

Allah sabır versin.Mahkemeye verecem falan deme sakın motorun ,egzostun iki mislini avukatlara yedirirsin.

Öncelikle geçmiş olsun.sonrada yeni egzosun hayırlı olsun arkadaşım.
Hangi servis belirtseydin keşke.Nedenmi? sonuçta burası binlerce üyesi bulunan ve bu sektörü ayakta tutan motorculardan oluşuyor. Bizi sadece yolacak kazmış gibi görenle gerçekten hakkıyla iş yapanı yazalımki herkes öğrensin ve kötü niyeti olanlar kendilerine çeki düzen versinler.
(Siteyi bir tek biz değil onlarda takip ediyorlar)

bildiğim kadarıyla ilk egsoz değiştiği zaman motosikletinin garantisi dışında,yeni takılan egsozun garantisi takıldığı gün başlamış sayılır..belki yanlış biliyorda olabilirim ama bildiğim şekil doğruysa zaten yeni bir egsoz takmak zorundaydılar

Yanlış anlaşıldım herhalde ben memnuniyetimi belirtmek istemiştim. :) Yani garanti dahilinde olan birşey için bile 40 tane mazeret uydurmaya çalışan firmalar varken sadece 1 mail atmama rağmen beni arayıp sorunun giderileceğni söyleyip ve 3 gün sonrada sorunu giderdi honda. Bu beni çok mutlu etti. Hangi servis olduğuna gelince belirtmeyi unuttum kusura bakmayın ben DB motora gidiyorum Ümraniyededir. Gerçekten çok kaliteli ve işinin ehli kişilerdir. Ben maili hondanın web sitesine attım ve kayıtlarım DB motorda olduğu için beni oraya yönlendirdiler doğal olarak.Gittim herhangi bir dış etkenden dolayı olmadığı teyit edildi. (düşme,çarpma vs.) Ve sipariş verildi 3 gün içinde de parça değişti.

Yanlış anlaşıldım herhalde ben memnuniyetimi belirtmek istemiştim. :) Yani garanti dahilinde olan birşey için bile 40 tane mazeret uydurmaya çalışan firmalar varken sadece 1 mail atmama rağmen beni arayıp sorunun giderileceğni söyleyip ve 3 gün sonrada sorunu giderdi honda. Bu beni çok mutlu etti. Hangi servis olduğuna gelince belirtmeyi unuttum kusura bakmayın ben DB motora gidiyorum Ümraniyededir. Gerçekten çok kaliteli ve işinin ehli kişilerdir. Ben maili hondanın web sitesine attım ve kayıtlarım DB motorda olduğu için beni oraya yönlendirdiler doğal olarak.Gittim herhangi bir dış etkenden dolayı olmadığı teyit edildi. (düşme,çarpma vs.) Ve sipariş verildi 3 gün içinde de parça değişti.

Konunun başlığıyla anlattıkların uyumsuz olduğu için arkadaş yanlış anladı sanırım.:)

Konunun başlığını "Honda'ya teşekkürler" şeklinde açabilirdiniz bence.
Yazdıklarınızı okurken ancak yazının sonlarında anlaşılıyor herşey.:cherry:

Konunun başlığıyla anlattıkların uyumsuz olduğu için arkadaş yanlış anladı sanırım.:)

Konunun başlığını "Honda'ya teşekkürler" şeklinde açabilirdiniz bence.
Yazdıklarınızı okurken ancak yazının sonlarında anlaşılıyor herşey.:cherry:

Bilerek öyle açtımki okunsun dikkat çeksin diye. :)

kalite motor kullanıyoruz diye çok iyi bi servis hizmeti veya garanti koşullarına sahip olduğumuzu kimse garanti edemez. bazı şeyler şansla gidiyor gibi.

senin adına sevindim. hayırlı olsun.

Hangi servis olduğuna gelince belirtmeyi unuttum kusura bakmayın ben DB motora gidiyorum Ümraniyededir. Gerçekten çok kaliteli ve işinin ehli kişilerdir.

Katılıyorum. Gökhan Konşuk hem yarışçı , hem sahibi olduğu servisin ustasıdır. Motorunuzu gözünüz kapalı teslim edebilirsiniz.

bsı bısey var senın motorun garantısı bıtmıs olabılır.ama en son taktıkları egzos tarıhı ıtıbarıyle takılan parca 1 yıl garantılı olarak takılıyor.yanı bu sadece egzos ıcın degıl servısın degıstırmıs oldugu parcalar ıcın gecerlı.bujı yag harıc.onlar bunu bılıyor tuketıcı olarak cogumuz talep etmıyoruz.Şeref.ama HONDA guzellıgını yapmıs.

Bildiğim değişen parçalar 1 yıl garanti kapsamında ve benim egozsu parça bazında düşünsek bile 2 yılı doldu. ocak 2007 de aldım, nisan 2007 de değişti. nisan 2009 da yine değişti. sonuç olarak her türlü garanti süresi dolmuş olmasına rağmen honda benim için büyük bir jest yaptı.

CBA

Helal olsun hondaya..Benimkide hafif patırdıyor. bide ufak ufak küfler oluştu, bi ara göstericem servise..

hayat onda bee helal olsun HONDA ya :)

TR de distrübütörü olmayan tek marka (gerçek bir marka) yanlış bilmiyosam

Aslında sizinde hakkınız var. tüketici haklarında yazar bozulan bir parça eyer tamir edilmiş veya değişmiş ise yeni gelen mal garanti açılır. örnek verirsek 6 ay kala lanbanın içi buğlandı ve değişti 8 ay geçti yeniden buğlandı tekrar tamir etmek zorundalar. bu aracın garanti belgesin de yazar.
Ama bunu düşünmeden mail atıp tamir etme sözü vermeleri ve yapmaları çok örnek bir davranış

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben egzozu söktüm dolkayısıyla egzos sorunum yok egsozssuz biniyom geçen polisin biri çevirdi taktır dedi ucuz yırttım ortalığı ayağa kaldırıyo feci bi ses yapıyo :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar