50km tecrübesi olan bir arkadaşımla birlikte bende ilk motor olarak birer mondial mash aldık.
belki abartıldığı kadar sorun çıkarmadı ama sürekli servise götürmemize, serviste sorunlarına çözüm aramamıza rağmen, ikisinde de aynı arıza belirdi,
50-60 km lik yola bile giderken acaba yolda kalırmıyız diye düşünüyordum. iki defa da kaldık.
üçüncü aynı yerden arızasında orjinalinden daha sağlam bir çözüm uydurup sattım, adamlara da söyledim onlarda daha ilçeye varmadan yolda kalmışlardı.
bu arada 1300 km de motor üst kapak hariç komple garantiden değişti, servisin iyi yaklaşımı olmasa garanti dışı da bırakılabilirdi.
çinli vitesli modellerinin, scooterlara göre daha sağlam dayanıklı olduğu söyleniyor.
ama ben mondial den sonra iki farklı kymco scooter aldım, hiç benzer sorun yaşamadım. honda, yamaha kadar olmasa da 200-300 km lik turlarda hiç yolda kalır mı diye düşünmüyorum.
çinli olmayan bir marka, takıntılı değilsen 2. el 3-5 bin km de alman mantıklı bence. hem satarken fiyat kaybı olmaz, hem de sağlam güvenilir bir motora binmiş olursun. ayrıca 125 cc bi süre sonra yetmeyeceğinden değiştireceğini de hesaba kat.