Hayırlı olsun kazasız surusler dılerım, umarım beklentılerne cevap verır, zamanla fıkırlerını alacaz
Yakıt konusunde (hava fılıtresı temızlenmıs, sekron ayarları yapıldı, bujılerı ıyı, lastık, zıncır ıyı, yağ değişimi, bakımdan cıktıktan sonra)
Alanyada şehir içi trafigınde sakın kullanımda 7 lt, uzun yolda 4.5 lt (80-95 arası hızla)
Depoyu fulledim. sanırım 3lt civarı vardı içinde 13 lt civarı aldı 60 tl bizim buralarda lt fiyatı biraz daha pahalı batıya göre.
Ölçüm yapacam ve burdan paylaşırım nasıl yaktığını. Hava filtresi yeni, senkron ayarı hakkında bilgim yok, bujilerin durumunu da bilmiyorum. zincir fena değil orjinali duruyor değişmemiş ama durumu iyi gibi gözüküyor. motor yağı siparişimi verdim 2 güne gelir ve değiştirip öyle binmeye devam edecem. Yazdan dolayı 15-50 motul 5100 istedim (aslında servis 10-40 demişti ama iyi mi ettim kötümü ettim gelince göreceğiz.)
Bu şartlar altında bakarım yakıt durumuna ancak çokda umrumda değil
evde aslan besleyen yemeğini düşünmez
Sakin kullanımdan kastınız nedir bu her motor ve sürücüde değişir. Ben sanki biraz daha agresif kullanıyorum gibi geliyor. Ta için ideal vites değişimi hangi devirde sizce?
Cbf 150 den bu motora geçtim ilk gün gözümü korkuttu ama 2 gün mükemmel dengesini hissettim. Şehir içinde bile daha rahat ettim diyebilirim. Fakat lastiklerim iyi olmasına rağmen (metzeller tourence ve yeni) arka frenle kayma eğilimi yüksek. Ön fren dengesi ise mükemmel. CBF te ön frenin tadını hafif kaçırsam kafa bükme eğilimi başlıyordu bunda müthiş kararlı. Ön fren sıkma korkum geçti. Arka fren daha kontrollü olmalı idi kilitleme eğilimi yüksek (bu asfalt için geçerli arazide ve yağışta ne olur bakacaz).
Küçük motorda en şikayetçi olduğum konu acemi (korkan) artçıların sürüşü tehlikeye sokması idi. Bunda artçının kilosu hafif kalıyor ve etkisi hissedilmiyor. En beğendiğim yanlarından biri bu oldu.
Yine süspansiyon sistemi çok başarılı geldi bana.
Titreşim gövdemde ve motorda hissetmiyorum ancak aynalarda titreşim var (sanırım motordan değilde rüzgardan kaynaklı ama emin olamadım) özellikle biraz süratlanınca ayna görüntüsü hoş olmuyor. Belki tur camının aerodinamiği buna sebep oluyordur.
Şimdilik bu kadar. Test ettikçe devam ederim...