Herkese selam,
topic'de epeyce zamandır yazışma olmamış gerçi ama ben gene de aklımdaki birkaç soruyu sorup buradaki tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim:
36 yaşında 2 teker sevdasına tutulmuş, geçen ay Honda'dan GS1 eğitimini almış, en kısa sürede GS2'yi alacak, yaklaşık 20 yıldır istanbul trafiğinde aktif araba sürücüsü biriyim.Uzun süredir Honda Deauville almayı planlıyordum, ancak ülkemiz yollarının şartları ve deauville'in (2.elinin bile) bütçemin 4-5 bin lira üzerinde olmasından dolayı enduro bir motorun benim için daha iyi olacağına ikna oldum. bu türde adından en çok söz ettiren aletler tahmin edebileceğiniz gibi F650,Transalp ve DL650 benim aklıma en çok yatan (pek çok açıdan) Transalp oldu. Şimdi gelelim tecrübelerinizden istifade etmek istediğim noktalara;yeni başlayan ama her türlü eğitimi alıp, uzun süre trafikten uzak alanlarda pratik yapmayı göze almış, 120kg ve 1.80cm boyda biri için (kendisi ben oluyorum) Transalp'de şu adından çok söz edilen ağırlık merkezinin yukarda olma hadisesi beni ne kadar bozar? bir diğer sorum ise deauville'i bir zamanlar çok istememin sebeplerinden biri olan shaft sisteminin TA'de olmayışı, yani zincir bakımının gerçekten bir dert teşkil edip etmemesi??
şimdiden vakit ayırıp tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler...
Selam,
Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız güle güle binin.Yazınızı iki kez okudum çünki acaba gözden kaçırmış olabilirmiyim diye ilk motorun Deauville veya Transalp olması bana göre hata olmuş.Her ne kadar GS1 ve GS2 eğitimlerini alsanızda.En güzel eğitim yaşayacağınız tecrübelerden öğreneceklerinizdir.
Transalpe gelince kullanmasını bilince evcil bir saf kan arap atı, kullanmasını bilmezseniz vahşi bir At gibidir.Stabilize yollarda,toprak yollarda,dağda bayırda köy yollarında çok iyi.Asvaltta da çok iyi ama ani fren yaptığınızda arka lastik hemen yan yapıyor.GS 1200 gibi zınk diye durmuyor.Ama GS 1200 de ABS var o ayrı tabi.Zincir konusuna gelince zamanında yağladığınız ve bakımını yaptığınız sürece bana göre şafttan daha iyi.Dağbaşında zincir kopsa tamir edebilme imkanınız olur ama bir şaft dağılsa ne yapabilirsiniz? TA yı anlatmaya veya övmeye gerk yok seçiminiz doğru seçim.Ama yineliyorum alışana kadar çok dikkat edin derim.
Saygılar.