Honda Honda XL 650 V Transalp (enduro)

Ayşe Şule Bilgiç'in yorumu :) http://www.motosiklet.net/forum/ays...f650-gs-magrur-transalp-ayse-sule-bilgic.html

HONDA TRANSALP

Gelelim Transalp’e. İlk karşılaşmamızda Transalp şöyle der gibiydi: ’Selam ben Honda Transalp. Nasılsınız? Umarım yolculuğumuzdan memnun kalırsınız!’. Vay bee ne centilmen!!! Evet, takım elbiseli, ama sporcu ruhlu bir beyefendi gibiydi ki zaten de öyle. ‘Merhaba’ deyip üzerine ilk binişinizde 840 milimetrelik sele yüksekliğiyle ‘ya sağ ayak yerde ya da sol’ durumuyla karşılaşınca anlıyorsunuz ki bu beyefendi pek şaka kaldıracak biri değil. Ciddi, titiz, olgun bir motosiklet Transalp. Ciddi derken üzerine oturduğunuzda eğer spor motosiklet kullanır gibi eğilirseniz oldukça komik görünüyorsunuz. Mağrur bir motora dik oturmak gerekiyor. Dağa taşa da çıkayım ben bununla deyince pek çok beklentinizi tatmin edecek kadar titiz hazırlanmış. 1987’den beri üretildiğinden olgunlukta pek az rakibi var. Biraz eski kafalı olduğunu düşünebiliyor insan, ama bu sağlamlık ve güvenilirlik olarak size geri dönüyor. Motor sahibi arkadaşlarınızla konuşurken ‘Benim motorun şu parçası bozuldu, bunu değişti, şunu eskidi’ dediklerinde siz gülümsüyor ve ‘Periyodik bakım zamanı gelse de servise gitsem, yolunu unuttum yahu’ diyor, ortamı mahvediyorsunuz. V2 4 bujili, 7500 devirde 52 beygir güç üreten bir motora sahip Transalp. BMW gibi heyecanlı olmasa da düşük devirlerde inatçı bir çekişi var. Egzozdan garip sesler çıkarıp silkelemek kolay değil. Yüksek devirleri genç rakipleri kadar sevmiyor. Hem 191 kilogramlık kuru ağırlığıyla, ağır abilik ona daha çok yakışıyor. Öyle elektronik beyinler, enjeksiyon sistemleri, ABS falan kullanmıyor. Elleriniz üşüyorsa, sevdiğinizle aranıza girmiyor üstelik artçı koltuğunda pek konforlu seyahat etmesi için elinden gelen centilmenliği yapıyor. Eski usul, safkan enduro, harbi delikanlı olmak istiyor. Motosiklete alışana kadar viraj girişlerinde bizim afacan kadar esneklik sunuyor, ama uyarıları biraz daha ciddi. Hata yaptığınızda ‘Bak böyle kullanacaksan gitmeyelim, sen otur bir yerde çay iç, dinlen, öyle devam edelim’ der gibi paylıyor sürücüsünü. Kullanıcısı biraz tecrübeli olduğu takdirde özellikle uzun mesafelerde yollar bitsin istemiyorsunuz. Standart gelen rüzgar koruması gayet yeterli. Tertipli, çalışkan öğrenciler gibi düzenlenmiş göstergeleri var. Transalp biraz daha mantık, fonksiyonellik düşünülerek üretilmiş, yıllardır da kullananlar ile seviyeli, ama güçlü dostluklar kurmayı başarmış bir motosiklet.

Bu motoru sürmeyi çok fazla istiyorum..... :pale:

muvattali salona gidip bol bol leg press çalışıyosun :) devirdiğinde kaldırabilmek içinde sıkı bi skuat çalışması gerekiyo bayramdan sonra salona başlıycam başka yolu yok gibi :p

yihuhuhu ben serçe parmağımla yerdeyken oynatır, sol elceezimle yerden kaldırırım :cherry::p

Evet doğuştan:queen:

Valla Transalpimle 10.000 km oldu yaklaşık, bir kere motoru yan yatırdım başkada hiç bir sorunla karşılaşmadım. Onda da yan yatırmama sebep olan aracın sürücüsü hemen koştu geldi, buyrun kaldırın dedim kaldırdı motoru yerden sağolsun.Bak hatta serçe parmağım bile değmemiş:queen:

Doğuştan gelen bir yetenek görüldüğü üzere:p
Erkek olsam belkide yardım etmeyecekti. Ya da erkek olan kişi yerden o motoru başkasının kaldırmasını kaldıramayabilirdi :p

aynı durumda (kibarca !! kapısını açıp) aracın sürücüsünü yardıma davet etmiştim .. neyse yeni modellerde sele yüksekliği daha düşük sanırım , sırf bu yüzden yavaş sürüşte ,manevrada yada engel geçerken ters dönmüş tospaa :) gibi çırpınan arkadaşlar var :p

Arkadaşlar transalp imin servis ihtiyacını nasıl saglarım manisaya yakın olursa fena olmaz salihlidenim teşekkürler.Her Motor sevdalısının ömrünü motor üzerinde mutlu geçirmesini dilerim

Arkadaşlar Yaza uzun bir Anadolu turu düşünüp hazırlıklarıma başladım ama 2. el yan çantaya depo üstü çantasına vb ihtiyaçlarım var bana yardımcı olanlara saygılar.

Son düzenleme:
Nasıl kıyarsın o güzelim TA ya.. Allah taş edecek seni Çiçekkkkkkkkkkkkk..

he valla çarpılacan :) yenisini aldım demişsin ,yerine koymaya neyi layık gördün ?

25 gundur tık yok kımseden tamam hava soguk motora bınmıyorsunuz barı burda kendınızı gosterın

:cat:hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inşallah
ama merak ettiğim bi konu var telli jantlarda lastikler
tubeless olmuyo diye biliyorum bunu araştırdın mı?:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayatimda hic enduro surmedim :cyclopsan

aaluş yan çanta için bir fikrim var ama benim ihtiyacım olmadığından hayata geçirmedim ; lokantaların kullandığı kareye yakın şekilli yemek kaplarından 4 adedi işini görür ama temiz iş yapan bir kaynakçıka ihtiyacın olacak bu malzemeyide krom hurdalığından kilosu 7 liraya bulabilirsin 6-7 kilo çeker gerisi maharet yada alumniyum dan 2mm saç kullanarak ta yapabilirsin bu konuda bir çalışmanın linki olacaktı buraya koyarım depo üstü çantayıda bağlantı kayışlarını ve koyacagın mıknatıslar için iç tarafa depoyu çizdirmeyecek şekilde cep diktirirerek sırt çantasından bile yapabilirsin
jantı telli olan ve tubeless lastik kullana capanord ve r1200gs var bildiğim onlarda da teller janta lastik topuğunun dışında kalacak şekilde bağlı olduğu için

Herkese selam,
topic'de epeyce zamandır yazışma olmamış gerçi ama ben gene de aklımdaki birkaç soruyu sorup buradaki tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim:
36 yaşında 2 teker sevdasına tutulmuş, geçen ay Honda'dan GS1 eğitimini almış, en kısa sürede GS2'yi alacak, yaklaşık 20 yıldır istanbul trafiğinde aktif araba sürücüsü biriyim.Uzun süredir Honda Deauville almayı planlıyordum, ancak ülkemiz yollarının şartları ve deauville'in (2.elinin bile) bütçemin 4-5 bin lira üzerinde olmasından dolayı enduro bir motorun benim için daha iyi olacağına ikna oldum. bu türde adından en çok söz ettiren aletler tahmin edebileceğiniz gibi F650,Transalp ve DL650 benim aklıma en çok yatan (pek çok açıdan) Transalp oldu. Şimdi gelelim tecrübelerinizden istifade etmek istediğim noktalara;yeni başlayan ama her türlü eğitimi alıp, uzun süre trafikten uzak alanlarda pratik yapmayı göze almış, 120kg ve 1.80cm boyda biri için (kendisi ben oluyorum:)) Transalp'de şu adından çok söz edilen ağırlık merkezinin yukarda olma hadisesi beni ne kadar bozar? bir diğer sorum ise deauville'i bir zamanlar çok istememin sebeplerinden biri olan shaft sisteminin TA'de olmayışı, yani zincir bakımının gerçekten bir dert teşkil edip etmemesi??
şimdiden vakit ayırıp tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler...

gs 2 eğitiminde cbf500 kullanma sansın da olacaktır değerlendirmeni yaparken bu verilerdende faydalanabilirsin ta nın ağırlık merkezinin yukarda olması motoru yatırmak konusunda kaygan zeminde ve yavaş dar dönüşlerde dikkat gerektiriyor dengeli bir motor ama yinede dikkatli olmak gerek yeni modellerde ağırlık merkezi biraz daha aşağı alınmış tek sorun buysa ve ben asfalttan cıkmam dersen dl 650 nınde sansı yuksek 1991 model ta sahibiyim paran olsa değiştirirmisin dersen ,param olsa ikinci motor alırım derim . zincir bakımına gelince o kadar dert edilecek birşey değil tabii ama ihmale gelmez hem motosikletle ilişki için iyidir hemde rehabilitasyon olur :)

Herkese selam,
topic'de epeyce zamandır yazışma olmamış gerçi ama ben gene de aklımdaki birkaç soruyu sorup buradaki tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim:
36 yaşında 2 teker sevdasına tutulmuş, geçen ay Honda'dan GS1 eğitimini almış, en kısa sürede GS2'yi alacak, yaklaşık 20 yıldır istanbul trafiğinde aktif araba sürücüsü biriyim.Uzun süredir Honda Deauville almayı planlıyordum, ancak ülkemiz yollarının şartları ve deauville'in (2.elinin bile) bütçemin 4-5 bin lira üzerinde olmasından dolayı enduro bir motorun benim için daha iyi olacağına ikna oldum. bu türde adından en çok söz ettiren aletler tahmin edebileceğiniz gibi F650,Transalp ve DL650 benim aklıma en çok yatan (pek çok açıdan) Transalp oldu. Şimdi gelelim tecrübelerinizden istifade etmek istediğim noktalara;yeni başlayan ama her türlü eğitimi alıp, uzun süre trafikten uzak alanlarda pratik yapmayı göze almış, 120kg ve 1.80cm boyda biri için (kendisi ben oluyorum:)) Transalp'de şu adından çok söz edilen ağırlık merkezinin yukarda olma hadisesi beni ne kadar bozar? bir diğer sorum ise deauville'i bir zamanlar çok istememin sebeplerinden biri olan shaft sisteminin TA'de olmayışı, yani zincir bakımının gerçekten bir dert teşkil edip etmemesi??
şimdiden vakit ayırıp tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler...

Yeni başlamıyor olsanız, hem şafta sahip hem de bütçenize uygun olarak BMW R1100GS derdim. Saydığınız 3 seçenek arasından kullanımı daha rahat ve şehiriçi için diğerlerine göre daha kıvrak olan F650GS'i önerebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar